söndag, mars 29, 2009

Oväntat!

Återigen så har SD:s strategi att försöka att dölja sin rasistiska agenda fallerat. Att tro att partier som SD och ND skulle lyckas med att dölja sina rasistiska åsikter för att sedan kunna ta plats som etablerade och demokratiska partier måste ändå ses som deras största misstag. Medvetet försöker dessa rasistiska organisationer städa upp i leden från de värsta stolpskotten, men när dörrarna låses och medias vanliga bevakning stängts av så kommer sanningen fram. Sveriges Radios P1-program Kaliber har deltagit i ett 30-tal möten med SD som visar att rasistiska åsikter finns hos flera förtroendevalda i partiet, oväntat!

Någon som är förvånad att SD är rasistiska?

Kaliber har låtit tre medarbetare bli medlemmar i Sverigedemokraterna; i Stockholm, Göteborg och Skåne. De tre har utrustats med dold mikrofon för att spela in vad som förs fram på partiets möten. Syftet har varit att ta reda på om främlingsfientliga åsikter förekommer och inte helt oväntat så är det naturligtvis så. Partiordföranden Jimmie Åkesson säger att partiet inte har någon tolerans mot rasistiska åsikter, det är dock skillnad på att säga en sak och sedan göra en annan sak Jimmie.

Gammelmedia:
SvD, DN, Aftonbladet

Nymedia på detta:
Guero, Nilsson, Bahlool, Röda Malmö
, Ola Möller

Krassman, In Your Face

7 kommentarer:

Johan Westerholm sa...

Som eventuell vågmästare vet vi nu vilken våg SD kommer att ta. Anders Borg har en faiblesse för att säga en sak och inte göra något....

mvh

Johan

Anonym sa...

Radioprogrammet Kaliber är bara trovärdigt om de undersöker alla politiska partiers möten eller privata fester och jämför. Tänk Janne Josefssons valstugereportage utvidgat : )
Vad skulle komma fram f ö med dold kamera i moskeer, synagogor, kyrkor och på SVT och SR och våldsgrupper som AFA? Sveriges radio och Kaliber vill bara hänga ut vissa.

För övrigt i Sverige har tyvärr invandringsfrågor styrts att bli tabu om de inte belyses rätt. I USA är ämnet sex mycket tabu och i Iran att vara icke rättrogen muslim.
SVT och SR ska sluta kalla sig fri media. Det finns en övervikt av vänsterjournalister där. Bolaget är också ett arv av politiskt (s)tyrd media och har tydligt färgat all media i vårt land.
Att ha olika åsikter om invandring och att belysa svårigheter med svensk invandringspolitik är helt fel i Sverige. Jag har aldrig sett ett reportage där Sverigedemokraterna själva får ge svar på frågor och påståenden förresten.
Ordet främlingsfientlig som antagligen en politiker myntat används för att stoppa kritik. Och ordet rasist har förlorat sin betydelse i Sverige p g a missbruk av ordet. Vad nytt Kaliber i journalistiskt grepp? Unga går inte på ensidig journalistik; vi lever i verkligheten 2009 med fri media på Internet och kan bilda en uppfattning genom flera kanaler.


Thomas

Krassman sa...

@Anonym som heter Thomas/Thomas Tvivlar/Thomas T lite beroende på vilken blogg man läser.

Alltid lika roligt med en sådan som dig som använder kopiera och klistra in funktionen på bloggar för att ge sin syn på det hela. Jag tycker dock det vore klädsamt om du anpassade din kommentar till gällande inlägg.

Vad vilket program eller vilken reporter skulle komma fram, till vilket väder det är där du bor är ungefär lika intressant. Det är ett faktum att företrädare för SD är rasister, börja med att hantera det faktum innan du pekar finger åt moskeer, synagogor, kyrkor, SVT, SR och AFA.

Sedan så kan du få skriva om dina konspirationsteorier i all oändlighet om du önskar, men först kan du väll bemöta de uttalanden som nu SD företrädare gjort.Jag håller däremot med dig om en sak. Du skriver så här:

"Unga går inte på ensidig journalistik; vi lever i verkligheten 2009 med fri media på Internet och kan bilda en uppfattning genom flera kanaler"

Om det nu hänger på ålder vet jag inte men att kunna kritiskt källgranska tror jag även äldre klara av att göra. Vilka "vi" är som lever i verkligheten kanske du kan utveckla men om du syftar på dig själv så förstår jag vad du menar. Jag har bildat mig en uppfattning genom flera kanaler om vad SD står för och idag så har bevisligen ytterligare en kanal avslöjat SD som en gruppering för rasister.

Anders sa...

Vad synd. Jag hade i min gamla dator börjat samla information om SD. Bland annat bildmaterial där jag särskilt minns en kvinnlig ledare för SD som står med en megafon på en fotbollsplan. Hon står och läser ur något papper och pratar i megafonen.
Hon har en slags märklig uniform på sig, höga svarta stövlar, alltsammans. Attribut som leder tankarna i en enda riktning; Nazityskland.
Bakom henne en fana med svastikan.
I denna nu försvunna fil hade jag hennes namn, datum, allt.

Jag hade börjat samla flera sådan trådar för att se om jag över tiden skulle lyckas lägga ett mönster.

* jag ber ingen människa att vare sig ta notis om eller tro på det jag skrivit ovan, eftersom jag tappat bort min egen insamlade data, kan jag inte använda den som evidens. Dock gör min egen bortslarvade data mig själv övertygad. *

Jag håller för högst troligt, näst intill är jag förvissad, att många medlemmar i SD är rasistiska samt har ett förflutet som nynazister etc. Numer är man istället dolt rasistiska och eller har nazistiska böjelser, vilket i mina ögon är värre.

(vid tid och tillfälle ska jag börja googla upp mina förlorade data).

Jon sa...

Krassman har så rätt gällande Thomas... Tack för den kommetaren! Det påminner ju om en hembyggd propagandamaskin.

Det är också misslyckat att referera till Josefssons forna reportage. Det var en skymf mot god journalistik och etisk oerhört ifrågasättbart. Banda in konversationer: OK. Ställa frågor och spela in i smyg: OK. Provocera, föra bakom ljuset och dokumentera det man lyckas ta fram: inte OK. Fallet används som ett varnande exempel om hur journalistiken kan tänja på och överskrida gränserna för vad som är etiskt acceptabelt på journalistikutbildningar runtom i Sverige.

Anonym sa...

Det är riktigt att SD är ett relativt ungt parti som tidigare haft ett antal medlemmar som försökt driva partiet i rasistisk riktning. Dessa ca 1500 st har rensats ut och bildat Nationaldemokraterna.

SverigeDemokraternas nuvarande partiprogram har FN's deklaration om de mänskliga rättigheterna som grundvärdering. Det är INTE förhandlingsbart.
.
SD partiprogram visar att det går bra att vara kritisk mot invandingspolitiken och ta avstånd från rasism.
.
Enligt radioprogrammet verkar vara ett fåtal medlemmar som har kläckt ur sig plumpheter och i vissa fall uttryckt sig oacceptabelt. Det är bedrövligt.

Om dessa har förtroendeuppdrag så finns det anledning att överväga om dessa verkligen kan representera partiet.

Det är bra med skärskådningen så att de som inte kan stå för partiprogrammet lämnar partiet.

Anna

Krassman sa...

@Anonym som heter Anna
Ett "ungt" parti som har funnit i 21-år. Jag kan förstå att det tar lång tid att träna rasister att inte uttala sig rasistiskt men du måste förstå att ditt parti (för jag utgår från att du är SD sympatisör) ideligen drar till sig nya rasister.

Du kan skriva hela SD:s partiprogram på min blogg om du vill, jag kommer ändå inte bli övertygad om att ni inte är rasister. Oavsett hur många minuter och hur många rasistiska och nedvärderade uttalanden som finns i kalibers material så har ni ett stort problem. Ni har som främsta mål att inte uppfattas som rasister, men det gör ni. Och där har ni ert problem.

Inom mitt parti så utesluter vi personer som inte delar de grundläggande värderingarana som partiet har, när kommer ni våga göra det samma? Du skriver att du tycker att denna skärskådning är bra. Tycker du att den här typen av avslöjanden behövs för att få dessa att lämna ert parti. Får känslan av att det inte räcker med att ni själva säger att rasism är oacceptabelt?

Om det är ett antal medlemmar som sagt dessa rasistiska uttalanden är ett problem. Hur många övriga som suttit och skrattat i kapp med dessa och inte tagit ställning emot dessa uttalanden på samma möten är ett ännu större problem, för er.

Främlingsfientlighet föder hat och hat föder hat. Grattis Anna, till dig och alla andra rasister. Era planer att ni skulle komma in i riksdagen 2010 har ni nu själva lyckats förstöra genom att visa vilka ni verkligen är.