fredag, juli 30, 2010

Skicka Enochson din gamla

Den Kristdemokratiska riksdagsledamoten Annelie Enochson fasar över Pridefestivalen och skriver av sig sin avsky om evenemanget på sin blogg. "Jag tycker INTE det är ok att sprida löspenisar och fylla stan med ekivoka budskap, och att alla Stockholms flaggstänger flaggar med RFSL flagga". Hon skriver om problematiken kring lagstiftningen när det gäller hets mot folkgrupp och just då vad hets mot homosexuella kan tänkas att vara.


Hatbrottslagen är knepig och hon lyfter en intressant frågeställning som kan efterfråga prejudikat på området. Däremot så skall jag skall hjälpa Enochson med ett av hennes större problem när det gäller just firandet under Pridefestivalen. Eftersom hon nu inte tycker det är okej med att dela ut löspenisar så förutsätter jag att hon föredrar att det sköts så att säga, under täcket. Därför vill jag nu uppmana er att skicka era gamla eller nya som ni inte behöver till:

Annelie Enochson
Sveriges riksdag
100 12 Stockholm

Gammelmedia på detta:
Expressen /

Nymedia på detta:
Annelie Enochson / Maria Ferm / Svensk Myndighetskontroll / Krister Kronlid / Majestatis Pluralis / Makthavare / Anybody's place / Motbilder /


Krassman / In Your Face

5 kommentarer:

PeO sa...

Hahaha - kommer hem efter stärkande semester och min favvobloggare kör hårt ser jag. Bra skrivet, tyvärr har jag bara en riktig penis och den får KD tanten klara sig utan!

Per Persson (md2perpe) sa...

Vore det inte bättre om vi betalade henne 100 kr för varje löspenis hon hittar spridd på stan? Kanske en penning för varje ekivokt budskap hon hittar också...?

totten sa...

det pajasen Enochson inte förstår (jag tror att hon inte kan läsa) är att hatbrottslagen innefattar ALLA sexuella läggningar, även hennes kära heterosexualitet. OM hon eller vem som helst skulle bli attackerad _just för att hon/den/dom är heterosexuell_ kan hon/den/dom anmäla det och det är ett hatbrott. men det är däremot mycket vanligare att personer som är homosexuella/bisexuella blir attackerade för att folk inte klarar av att dom är det.

totten sa...

vill även tipsa om detta inlägg;

http://jeu-de-roles.blogspot.com/2010/07/homofober-ska-inte-sitta-i-riksdagen.html

Anonym sa...

Mycket moget inlägg och kommentarer.