onsdag, januari 19, 2011

Mod och förnyelse

Jag vill tacka Jan Björklund för sitt inlägg i dagens partiledardebatt. Han hade två ord som han tyckte stog för Mona Sahlin, det var mod och förnyelse. De inom politiken och speciellt de som vart kritiska mot Mona Sahlins ledarskap bör ta sig en funderare på vad hennes gärning som partiledare för Socialdemokraterna inneburit. Det har inte varit tydligt för alla, men det som jag sett på nära håll ger Jan Björklund rätt, Mona Sahlin har stått för mod och förnyelse.


Jimmie Åkesson gav enligt Mona själv den finaste presenten i dagens debatt. Mona var stolt och glad över att vara Sverigedemokraternas främsta motståndare och det som får Sverigedemokraterna att kämpa. Det skall bli intressant och se vem som nu kommer axla den manteln efter Mona Sahlin. Kommer det med automatik bli vår kommande partiordförande för Socialdemokraterna eller finns det någon annan som aspirera till den posten.

Mona Sahlin är den partiordförande som Socialdemokraterna har haft kortast tid, och detta är inget annat än ett misslyckande. Istället för att hon blev Sveriges första kvinnliga statsminister så blev hon vår partis snabbast utbytta partiordförande. Vi har många läxor att lära i mitt parti, att dagens partiledardebatt är Mona Sahlins sista är även det en läxa som vi Socialdemokrater måste ta med oss när vi nu skall lära oss de andra läxorna.

Gammelmedia på detta:
DN / SvD / Aftonbladet / Expressen / Expressen2 /


Krassman / In Your Face

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, jag undrar också vem som skall ta över efter Mona och bli nästa Don Quijote.. redo att försöka attackera den Sverigedemokratiska värderkvarn man påstår vara en nazistisk jätte.

PeO sa...

Jag har ju varit ganska hård mot Mona tidigare men man får ju vekna ibland. Hon har nog gjort ett jättejobb men mot bestonghäckar och partinomklaturan kämpar de flesta förgäves. Hon fick egentligen aldrig en riktig chans eller hur?

Hon kom in efter Nivea-Burken Persson (fet och dryg) som en i många ögon inkvoterad kompromiss med skyhöga förväntningar på sig. Hon tvingades in i ett dödsdömt samarbete med "Kommunist-Lasse" och en glänsande Maria W som stal ljuset. Tuff skit - hårda papper.
En lång ledighet följd av en avslöjanade bok är vad vi unnar henne och förväntar oss.