tisdag, januari 18, 2011

Om vi fick välja

I dag så presenterar Sandro Wennberg resultatet av sin enkät gällande de egenskaper som önskas hos vår blivande partiledare. Jag kan med glädje konstatera att enkäten fått 111 respondenter efter drygt två veckor, vilket är i nivå med opinionsundersökningar som brutits ned på regional nivå. Resultatet av Sandros enkät är med andra ord i allra högsta grad relevant.

Sandro skriver: "En överväldigande majoritet anser att den nye S-ledaren ska vara visionär, kunna slå igenom i mediebruset och vara ansvarstagande. Även social kompetens, empati och analytisk förmåga är för många svarande viktiga egenskaper för en Socialdemokratisk partiledare". Svaren visar tydligt att man prioriterar personliga egenskaper högre än kön, ålder, geografiskt hemvist, skolning inom SSU, eller om man vart tidigare statsråd. Många vill se en ledare som är visionär, medial och ansvarstagande.

Resultatet av Sandros enkät visar i mina ögon ett resultat som väl borde stämma överens med det som både nuvarnade väljare och presumtiva väljare efterlyser. Det skall bli intressant att ta del av de parti interna rekomendadtioner som nu samlas in runt om (S)verige. Kommer vi att välja vår ledning mot en liknande kravprofil, eller kommer vi välja något annat.

Gammelmedia på ämnet:
Aftonbladet /

Nymedia på detta:
Sandro Wenneberg / Röda Berget / Martin Moberg /

Krassman / In Your Face

6 kommentarer:

Spiff sa...

Tjaa, låter som "standardmall 1A för partiledare" och krävdes ingen "raketfysiker" för att räkna ut.
Det verkliga problemet är er politik, eller snarare avsaknaden av den.
Vilken "stjärngosse" ni än hittar till slut, kommer att gå under av alla särintressen, och er avsaknad av verklighetsförankring inom partiet.

PeO sa...

Oj Oj Oj. Det blir inte lätt att hitta nån inom S med den profilen. Beskrivningen är ju raka motsatsen till 95% av S politikerna - trista gubbar med noll karsima. Ni har ett jättejobb framför er.

Krassman sa...

@Spiff/PeO
Alla dess lyckönskningar, jag blir helt matt av dom. När skall någon ge oss något av en problembeskrivning och kritik.....

malin sa...

Jag gillar din blogg, det är intressant att läsa. Men jag tycker du borde ha lite mer aktivitet för oss (dina läsare) i bloggen. Kanske frågor&svar så vi får ställa frågor :)

Eller kanske en omröstning så man får vara med och rösta, jag rekommenderar http://www.valresultatet.se för omröstningar, det är den jag använder på min blogg

Puss
Malin

Anonym sa...

Malin, du måste begripa att Krassman bara går igång på sig själv. Om du har ett annat förslag ryker han på det som en slagfärdig örn. Inte en endaste gång har jag sett att han tar till sig minsta kritik eller ens ett frö till ide...

Sorgligt men sant.

Krassman sa...

@Malin
Du förstår väl att en kommentar från en anonym röst på internet inte är något att lägga vikt vid. En person som däremot står för sin åsikt och gör det offentligt är något helt annat.

Tack för ditt tips, det skall jag fundera på.

@Anonym
Eller vad tycker du, anonym?