måndag, januari 17, 2011

Vi lärde oss för lite...igen

Vi Socialdemokrater har det svårt att i dagsläget lyfta blicken och se framåt, med tanke på rådande läge så är det inte heller så svårt att förstå detta. Det känns ändå som att Kriskommissionens genomförda seminarium på Rönneberga förra veckan har fått en del frön att gro. Tyvärr så kommer jag nu att klä oss i säck och aska återigen, detta eftersom jag nu tagit del av Socialdemokraterna i Stockholms läns valanalys.

Något talande i denna anlys är att man konstaterar att man inte lärt sig av det som man förordade efter valförlusten 2006. Det valet var enligt alla ett katastrofval, men vi lärde oss uppebarligen för lite av denna förlust. Analysen har lagt fokus på politiken och det är inga glada tongångar, eller man kanske skall säga att vi helt klart har potential att läsa oss något. Ett av citaten som jag speciellt gillar är det från en fd väljare till oss i Stockholms stad som säger följande "Det känns som att ni pratar till dem som ringer till Ring P1".

Antalet frågor som vi tappar förtroende i är legio enligt analysen, men vad som är ännu viktigare är ett antal av de läxor som finns att lära av den samma. Vi gick till val på jobben, analysen är att vi skall lyfta fram jobben. Vi skall genomgående arbeta med livskvalitetsfrågorna i regionen. Vi skall överväga ett kommunalt och regionalt skattehöjningsstopp. Vi skall utveckla en regional innovations-, entreprenörs- och småföretagarstrategi. Visst låter det bra,

Jag och analysgruppen landar även i ett alvarligt problem med vår organisatoriska struktur. Vi lyckades inte kommunicera ett gemansamt budskap över hela stockholmsregionen. Uppfattningen från analysgruppen är att Stockholm stad och Stockholms län måste samarbeta politiskt såväl mellan och under valröreleser. Det är hög tid att vi lär oss denna läxa, underförutsättning att vi vill vinna val alltså.

Gammelmedia på detta:
DN / SvD / Aftonbladet / SvD2 /

Nymedia på detta:
Norha4you / Ekonomisten / Johanna Graf / Peter Andersson / Monica Green / Utsikt från ett tak / Ankersjö / HBT-Sossen /

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: