torsdag, januari 13, 2011

Stillestånd är tillbakagång

Sitter just nu och inväntar att Socialdemokraternas kriskommission skall återuppta dagens öppna seminarium efter en kort lunch. 60 deltagare och 40 från media har i dag samlats för att diskutera och ta del av debatten om Socialdemokraternas framtid. Någon som tydligt efterlyst reaktion från partiets ledning är Johan Westerholm som hade en kristallklar uppmaning till ledningen.

"Endast en handfull av Socialdemokraternas ledning - som består av inalles 55 personer – har varit närvarande i den politiska debatten i någon mätbar omfattning." Skriver Westerholm i sin debattartikel i Aftonbladet.

Om det är partiet ryggsäck i form av jantelagen som omöjliggör att fler av de som innehar de högsta förtroendeposterna inom partiet inte agerar och gör sig synliga i debatten vet jag inte, men det kan gott vara en misstanke. Man vill inte göra ett för stort avtryck, eftersom det finns gott om tår att trampa på inom denna rörelse, speciellt i en tid som denna då nytt ledarskap skall väljas.

Det är ju knappt en trio som helhjärtat meddelat att de är villiga att axla manteln och ta plats i ledningen för Sveriges största parti. Vi behöver fler kandidater som säger sig villiga till att vara med och bygga framtidens Socialdemokrati, men fram tills vi haft vår kongress och valt ett nytt ledarskap så är det hög tid för de närmare 50 personer som befinner sig i toppen på partiet att driva på oppositionspolitikern, för den är allt annat än tydlig i dagsläget.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet /

Nymedia på detta:
Martin Moberg / Peter Andersson / Johan Westerholm /


Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: