måndag, april 06, 2009

Alla medlemmar står bakom Wanja

Alla medlemmar inom LO står bakom Wanja Lundby-Wedin, alltså alla 15 stycken. Detta till skillnad från hur det lät tidigare under dagen. Idag vid lunch samlades LO-förbunden för ett extrainsatt möte. Fem timmar senare läckte första uppgifterna ut från mötet. Det ryktades då om att Byggnads, Transport och Seko skulle kräva Wanjas avgång. Så här närmare åtta timmar senare så har vågorna lagt sig och samtliga 15 medlemmar ställer sig bakom sin ordförande.

– Jag måste vara den som tydligt tar ledningen. Vi måste tydligt visa att vi är en motkraft mot den löntagarfientliga politik som bedrivs i dag. Vi måste visa att vi jobbar för våra medlemmar. Vi måste också ta ytterligare krafttag för våra kollektivavtal, säger Wanja till gammelmedia under presskonferensen.

Vad som fått de tre förbunden som hade beslutat att kräva Wanjas avgång kan inte vara något annat än vett, de har helt enkelt tagit sitt förnuft till fånga. Att tro att LO:s förbund skulle få en bättre och lättare situation att motverka jobbkrisen och förträda sina medlemmar samtidigt som LO skulle orka igenom en förtroende kris har jag svårt att se som en framgångsmodell. Det skulle väl vara ungefär lika lyckat som SD:s Tallin-kryssning. Nu hoppas jag att Wanja Lundby-Wedin rensar bland sina uppdrag och tar oron som fackens medlemmar känner på största allvar och fokuserar på jobbkrisen.

Gammelmedia på detta:

DN
, SvD, Aftonbladet


Nymedia på detta:
Jan Andersson, Elizabeth, Walk the walk, Westerholm, Anna Vikström


Krassman, In Your Face

11 kommentarer:

Anonym sa...

skandal

Anonym sa...

Wanja blir kvar. Hon har på ett mycket grovt sätt försummat sina styrelseplikter, farit med osanning och dessutom betett sig djupt oetiskt inte minst genom löneförhöjningen till sin LO-kollega (med osannolika 32 000/mån) strax innan denne gick i pension. Uppenbarligen omfattar inte Svea Rikes Lag Wanja Lundby-Wedin.

Att hon ändå har stöd bland socialdemokratin talar sitt tydliga språk. Makten och partiboken går framför moral, integritet, ärlighet och sunt förnuft. Även om jag inte är Socialdemokrat trodde jag ändå att deras partimedlemmar skulle visa sig vara rakryggade i denna fråga.

Idag skäms jag för att vara svensk.

Det är för övrigt anmärkningsvärt att det skall behöva ta 7 timmar att ta ställning till om något är rätt eller fel, när det är så solklart och uppenbart att det är fel.

Att 87% av LO:s medlemmar anser att hon gjort fel och 75% av LO:s medlemmar vill att hon skall avgå spelar tydligen absolut ingen roll inom den Socialdemokratiska Härskar-Regimen.

Där är gräsrötternas åsikter noll och intet värda.
Där går makten före allt.

Usch!

Aggiator sa...

Wanja Lundby-Wedin och LO-förbundet säger sig jobba för sina medlemmar, men de skiter högakningsfullt i vad deras medlemmar tycker. Det är en skandal och ett svek. Wanja borde avgå genast.

Anders Ljungberg sa...

medlemmar snarast fackpampar
slulle de har frågat medlemmar hade svaret blivit ett annat
men man ska väl inte bli förvånad
fack folk far ut och reser till bla kurser för medlemmarnas pengar

Krassman sa...

@Anonym 19:44
Din kommentar eller?

@Anonym 19:53
Vad jag vet så skall hon lämna sitt styrelseuppdrag i AMF-Pension. Vilka styrelseplikter som hon nu brutit mot i LO får du gärna utveckla.

Sedan tror jag att du har en felaktig bild av vad det betyder att vara med i Socialdemokraterna. Eftersom du inte själv är medlem och ändå vet som en sanning att makt och partibok går före moral, integritet, ärlighet och sunt förnuft framstår som du säkert själv förstår föga trovärdigt.

Jag skäms även jag över att vara svensk så jag förstår dig. Landet leds av en regering som har som främsta mål att öka klyftorna i vårt samhälle. Sjuka och arbetslösa utmålas som rena belastningar för samhället samtidigt som skatterna sänks för de som redan tjänar mest. Detta dessutom nu när staten nu får låna pengar till det. Passiviteten råder allt eftersom varslen runt om industrin och handeln ersätts av kommuner som måste säga upp personal. Välfärdskrisen är här och regeringen lånar pengar till skattesänkningar. Ja anonym, jag skäms oxå över att vara svensk.

Sedan undrar jag om det var en Temo eller en SCB undersökning du återgav i siffror. Såg inte att du uppgav källan någonstans.

Krassman sa...

@Anders Ljungberg
Vet inte hur mycket facklig erfarenhet du har men LO har bara 15 medlemmar. Sedan är det faktisk så att det är medlemmarna som betalar det mesta av de fackliga utbildningarna.

Det hade ju naturligtvis varit bättre om arbetsgivarna gjorde det kan jag förstå att du tycker, men det vill dom inte. Tro mig, jag har varit fackligt aktiv i 10 år. Som tur är betalar dock arbetsgivarna för sina egna kurser som dom åker på. Och det är även arbetsgivarna som betalar merparten av Svenskt Näringslivs verksamhet.

Fredde sa...

Wanja sitter kvar. Snyggt jobbat - nu vinner Alliansen lätt nästa år. Tanten har ju blivit ett veritabelt bojsänke för S och det tackar vi för.

Tokmoderaten sa...

SEKO ville avsätta Wanja, och de sade sig själva inte vara ensamma om detta bland de 15... I sann socialistisk koncensusanda så fick de ge efter för de stora elefanterna. Ni skulle ha varit glada ifall hon hade avgått/tvingats bort. Nu kommer fokus ligga kvar på det här länge länge till...

Mickeh1962 sa...

Nu går skam på torra land !

Medlemmarna måste gå samman och diskutera möjligheterna att avsätta/byta ut sina förbundsordförande för hela högen är ju KORRUPTA ! Dom uttalar sitt stöd till Vanja-Korrupt ! Det är ju inte klokt alltihop ! Vad är detta ?

Hela LO och Fack-farsen är ju korrumperade, nä det är snart dags att packa sin väska och flytta från Sverige, det blir bara värre och värre,det finns ingen framtid eller framtidstro kvar, fy…..
Stackars våra barn som ska växa upp i detta land, hu….

Krassman sa...

@Mickeh1962
Jag förutsätter att medlemmarna överväger detta vid varje kongress, precis som det alltid bör göras.

Att kunna ha perspektiv tycker jag är viktigt. Att påstså att alla är korrupta kan knappast ses som att ha perspektiv. Jag har själv egna barn och jag är övertygad om att Wanja Lundby-Wedins ordförandeskap i LO eller att styrelsen i AMF-Pension har blivit lurade kommer att påverka deras uppväxt.

Tycker så sent som igår att vi såg prov på lite framtidstro hos ledningen i SAAB. Jag tycker det är värre med den borgerliga regeringens politik när det gäller att försitta chanser och grusa framtidstro.

Anonym sa...

Hej! Den i egna ögon beskrivna ofantligt duktiga svenska journalistkåren har uppenbarligen helt missat att AMF Pension ägs av både LO och Svenskt Näringsliv. VD's absurda pensionsavtal står AMF Pensions hela styrelse bakom. Hur förklarar media då att det bara är Lundby-Wedin som ska jagas när Svenskt Näringslivs Göran Thunhammar är precis lika skyldig till det omskrivna pensionsavtsalet? Var finns de seriösa journalisterna? Är alla "innantillare?" Styr drevet något till höger, tack!