söndag, april 05, 2009

Sd-toppar vill inte kommentera falsksång

Det tunga kalibret verkar ha fått SD på reträtt kan tyckas. Radioprogrammet Kaliber som under sexmånader haft tre journalister "undercover" inom SD levererar idag nästa gapskratt om dessa tragikomiska nationalister. Kryssning till Tallin har väl aldrig varit något framgångsrikt recept för att kamouflera tvivelaktigt beteende, oavsett parti och ideologi. Om någon tvivlat på detta så kan man ju bara se ett avsnitt av Färjan så trillar poletten ner. Under just denna lilla kryssning sjunger flera toppar från Sverigedemokraterna vitmakt-sånger. Partiledaren Jimmie Åkesson är naturligtvis oxå med och sjunger med sina bröder och någon malplacerad syster.

Nya sånghäften till 2014 utlovas av SD

Ingen verkar vara förvånad, framförallt inte Sd-topparna själva. Som efter att ha hört programmet inte önskar kommentera falsksången. Jag såg den hårdbantade Jimmy Åkesson i morgonsoffan efter inför första programmet av Kaliber och redan där gjorde han klart att rasistiska åsikter inte hör hemma i hans parti. Vidare så berättade Jimmie då att man skulle lyssna på samtliga program på ämnet innan man skulle ta ställning till hur man skulle agera. Vi kan väl så här långt gissa oss till att nya sånghäften skall tryskas och att kryssningarna i fortsättningen kommer att ersättas med slutna studiecirklar.

Gammelmedia på detta:
SvD, DN, DN2, Aftonbladet, DN3

Nymedia på detta:

Handelshomos, Andrea Doria, Tobias lilla värld, JJ.n


Krassman, In Your Face

5 kommentarer:

Kulturbäraren sa...

Han heter Jimmie, inte Jimmy. Pinsamt. Jimmie Åkesson har inte heller sjungit med i några "vit makt"-sånger. Gör din läxa bättre. Vad säger du om att statliga medier använder metoder som passar in i Nordkorea? Varför är det ingen som infiltrerar ditt parti? Kan det bero på att denna infiltration egentligen är initierad av den vänsterextrema sekten Expo, som Socialdemokraterna stöder med miljontals kronor varje år?

http://www.sverigedemokraterna.net/index.php?action=fullnews&id=1130

Pressmeddelande
"Grova felaktigheter i Kaliber"
2009-04-05, 15:20 | Av Pressekretariatet

Idag söndag sändes den andra delen i Kalibers programserie om Sverigedemokraterna. I programmet medverkar en person som heter Mats Tolgén. Han säger sig ha varit medlem i partiet sedan början av 90-talet och har sett hur partiet utvecklats sedan dess. I programmet får man intrycket att Tolgén är kvar i partiet och att han skulle riskera att uteslutas ifall han talade öppet om sina åsikter. I programmet berättar Tolgén hur partiet ska ha utvecklats över åren. Denna historia är helt felaktig.

Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder kommenterar de felaktiga uppgifterna:

- Vi har undersökt saken och vi har upptäckt att Mats Tolgen inte är medlem i partiet och inte har varit det på många år. Han går inte ens att hitta i våra nuvarande register som sträcker sig omkring 10 år tillbaka i tiden. De uppgifter jag fått är att Tolgén fick lämna partiet i mitten av 90-talet och att han sedan dess inte haft någon koppling till Sverigedemokraterna. Det är bisarrt att han ska göras till talesperson för hur partiet har utvecklats.

- Det är mycket upprörande att Kaliber inte bara infiltrerat vårt parti och smyginspelat medlemmar i privata situationer utan att de även använder fabricerade historier för att försöka styrka sin felaktiga bild av partiet. Om detta enbart är ett misstag kunde saken enkelt ha undviktits genom att Kaliber kontaktat oss och tagit reda på hur det låg till.

Kulturbäraren sa...

För övrigt har Erik Almqvist, Erik Petzäll och flera andra "SD-toppar" visst kommenterat statliga mediers förföljelse och infiltration av parti, dock inte till vänsterextrema program som "Kaliber". Jimmie Åkesson är för övrigt på semester och kommer att kommentera detta senare.

Krassman sa...

@Kulturbäraren
Oj då, värst vad noga det var med detta nu då. Jag tror dock att du blandar ihop mig med någon annan. Jag har nämligen ingen läxa att göra, det är den som skriver er sånghäften som har det.

Sedan kan du väl ta maila alla dina konspirationsteorier till den här adressen. vembryrsig@gmail.com

Anonym sa...

Hmmm
Det verkar som att det finns sakliga felaktigheter i Sveriges Radios uppgifter om SD.

Man behöver inte sympatisera ett dugg med SD för att fundera över Sveriges Radio's journalistik och Statens påstådda politiska oberoende.

Men EXPO är väl ingen sekt? Är inte det en stiftelse som ger ut en tidning mot rasism?

Anonym sa...

När de riktigt argumenten tryter så får man väl klanka på en felstavning av ett namn. Kan väl kanske vara pinsamt i sig, men knappast lika pinsamt som att sd är ett gäng förklädda brunskjortor.