tisdag, april 21, 2009

Kommer åklagaren få arbetsfrid nu?

Enligt TT så kommer kammaråklagare Elisabeth Brandt att bytas ut på hennes egen begäran. Elisabeth Brandt har haft det mycket omskrivna ärendet där en barnläkare misstänks för dråp på ett spädbarn på Atrid Lindgrens Barnsjukhus. Det var i början av mars som läkaren greps och häktades misstänkt för dråp. Brandt skall nu ha bett att en annan åklagare ska ta över eftersom det blivit för stort fokus på hennes person. Justitieombudsmannen (JO) har fått in över femton anmälningar mot åklagare och polis. Brandt säger att det fokus som varit på henne har försvårat hennes arbete, vilket jag tycker inte är någon överraskning.

Ersätts, vilket betyder att jag får byta namn på FB-gruppen

Elisabeth Brandt förklarade vid häktningsförhandlingen att läkaren genom en uppsåtlig aktiv handling givit flickan en dödlig injektion med morfin och tiopental. Motivet trodde åklagaren var barmhärtighet då flickan var döende vilket har skapat stor turbulens inom media och läkarkåren, eller vice versa. Den dråpmisstänkta barnläkarens advokat, Björn Hurtig, förklarade tididigare till media varför de anförde jäv och ville att förundersökningen skulle läggas ner. - Vi anförde jäv därför att åklagarna ägnat mer tid åt att försvara sig själva i medierna än att utredda det påstådda brottet.

Förundersökningen mot den dråpmisstänkta läkaren kommer alltså att fortsätta under ledning av chefsåklagare Peter Claeson vid Västerorts åklagarkammare och han säger följande till SvD om det inträffade. - Det handlar om att hon tycker det är bättre att hon kliver åt sidan och det har jag godkänt. Och själv har jag bestämt mig för att ligga lågt och inte svara på några frågor om utredningen.

Gammelmedia på detta:
DN, SvD, Aftonbladet

Krassman, In Your Face