torsdag, april 16, 2009

Federley kanske kan få en praktikplats av Borg

Fredrick Federely (C) anser att Moderaterna måste lämna ifrån sig ministerposter till de "tre små blå". Det står klart att finanskrisen och jobbkrisen har påskyndat den borgerliga kannibalismen som nu äventyrar den Moderata alliansens möjligheter till ytterligare fyra år vid makten. Moderaterna har tagit väljare från de tre små blå som nu börjar bli allvarligt oroade över utvecklingen. Federleys lösning är alltså att Moderaterna nu solidariskt skall dela med sig av sina framgångar som en god kamrat och ge de små blå fler minister poster. Att helt enkelt ta från de som har mycket och ge till de som har mindre. Knappast något som ligger nära Moderaternas hjärtat, som vi alla vet.

Federley kanske kan få en praktikplats av Borg i alla fall.....

Jag kan tycka att ett antal praktikplatser bör ju ändå Moderaterna kunna erbjuda. Det är ju ändå praktikplatser som skall rädda nationen från förfall under jobbkrisen enligt den borgerliga regeringen, så detta borde väl kunna rädda kvar de tre små blå i riksdagen. Federley uppger till SvD följande önskemål. - Det är klart att vi är intresserade av arbetsmarknadsministerposten, det är ingen hemlighet att vi har ett antal frågor där som vi gärna skulle vilja driva lite hårdare, säger han. Om det är han själv som är aspirant till posten framgår inte men det är väl inte helt otänkbart. Han kanske är i behov av att dryga ut sin kassa för att betala hyran nu när han flyttat till Hammarby sjöstad.

Gammelmedia på detta:
SvD, SvD2, DN, Aftonbladet

Nymedia på detta:
Röda berget, Ett hjärta rött, Åsikter om allt, Jobbävningen, Ledarbloggen, Federley, HAX, Jinge

Krassman, In Your Face

10 kommentarer:

Anna Kettner sa...

Jag tycker det vore en utmärkt idé. Ju mer Fedreley syns, desto bättre för oss

Anders G sa...

På Bildts tid sa vi att Staten inte skulle skapa onödiga "terapijobb". Anders Borg som mer och mer använder sig av Socialdemokraternas partiprogram kanske borde sluta praktisera på 68an och göra sitt jobb som en Moderat finansminister istället.

Krassman sa...

@Anna Kettner
Du har rätt, ge killen en praktikplats fort så att han syns mer.

@Anders G
Saken är den att Anders Borg kör med den gamla skolans S-politik, den som vi själva lämnat bakom oss. Han skulle inte ens platsa att göra praktik här på 68an. Vi vet att man måste investera i människor genom utbildning för att skapa möjligheter. Inte försätta människor i passiva åtgäder.

Daniel sa...

Borg tror fortfarande att trickle down economics är det fräschaste på den ekonomiska scenen. 20 år efter dess storhetstid.

Synd bara att hundratusentals utan jobb ska behöva betala för den borgerliga experimentverkstaden.

Anders G sa...

Vadå inte platsa. Kan han inte ta Ulvskogs gamla plats på 68an. Eller kan ni se till att hon tar med honom till Bryssel?

Annars får jag be Bildt skicka honom till Brasilien.

Anonym sa...

Ingen tar väl Federley på allvar längre? Det troliga är väl förresten att det är en efterhandskonstuktion att det hela var en bluff?

Anonym sa...

... är det sant att han hade en PR-plan att följa ?

Anonym sa...

Federley tillhör ju den nya generation "politiker" som bara vill synas och komma åt köttgrytorna. Dom finns överallt i alla partier. När det gäller just Ferderley vill man ju bara säga "käften grabbhalva". Vad har C gjort för Alliansens framgångar? Inte mycket. HAn kanske kan få ett städjobb på kansliet?

Krassman sa...

@Anonym 15:42
Nej, håller med. Speciellt inte efter detta.

@Anonym 16.34
Vet inte, skall kolla lite på detta och se vad jag hittar.

@Anonym 17:34
Jag hoppas verkligen inte att det är en hel generation som är så här. Risken finns att jag tillhör samma generation som Federley nämligen. Låt oss hoppas att de bara finns ett fåtal av dessa politiker i omlopp.

Anonym sa...

En annan är ju Jan Emanuel!