fredag, april 03, 2009

Norrtäljepolitiker hotad till livet

I pappersversionen av Norrtelje Tidning så kan vi idag se en bild på undertecknad och rubriken "Norrtäljepolitikern Krassman under mordhot". Det är dock inga ny hot som jag fått utan saker som varit under förra året och under valrörelsen 2006. Vad som gjort frågan aktuell är en undersökning från Göteborgs universitet. Undersökningen visar att mer än var femte heltidspolitiker det senaste året utsatts för hot eller våld kopplat till deras politiska uppdrag.

Inte helt oväntat så har jag och vårt kommunalråd i Norrtälje, Kjell Jansson (M) olika uppfattningar i hur man skall ställa sig till hot mot oss som är förtroendevalda. Han har själv aldrig blivit hotad men känner mycket väl till oss som blivit det. Så här säger han till NT om detta. – Ja, vi känner till att vissa som sitter i kommunfullmäktige har blivit hotade men det är bäst att tiga, det blir bara värre om vi pratar ut i media, säger han.

Vår kommun har en tråkig historik när det gäller närvaron av främlings fientliga och nazistiska organisationer. Jag har lagt en motion i fullmäktige om att kommunen skall ta initiativ och genomföra en informationskampanj kring de främlingsfientliga och nazistiska organisationer som är verksamma i vår kommun och deras sätt att arbete. Att det inte hänt så mycket på det området kanske kan förklars av Kjell Janssons inställning till detta med hot mot oss politiker. Det är bäst att inte prata om det utan sticka huvudet i sanden i stället. Knappast en framgångsrik metod men dock väl använd av borgerliga förträdare som Fredrik Reinfeldt och Anders Borg när det gäller jobbkrisen och nu av Kjell Jansson när det gäller hotet mot politiker

Gammelmedia på detta:
SvD, DN, Aftonbladet

Nymedia på detta:
Kent Persson, Allteftersom, Trotten

Krassman, In Your Face

5 kommentarer:

Anders sa...

Krassman.
Jag blir mållös.
Jag vet inte vad jag ska säga.
jo.
vi måste värna öppenheten.
att du vågar - och orkar - göra det under hot är beundransvärt.

Anna Kettner sa...

Vet inte vad som gör mig argast, Jansson eller nassarna.
Jag vet ju en del om hur det där. Inte kan jag göra nåt konkret, bara tänka på dig och låta dig veta att jag gör det. Vill du ha en fika nån gång så hör av dig. Heja, heja helt enkelt

Tokmoderaten sa...

Sympatier även från mig. Har väl 8-10 hot från galna människor med sitt ursprung i Ryssland efter mina Tingeling-bloggar. Ett folk utan humor är ett farligt folk!

PeO sa...

Man kan tydligen i de(S)perationens namn försöka plocka politiska poäng med de mest konstiga argument. Här är det alltså frågan om att den modige Krassman minsann talar ut medan fegisarna från M väljer en annan taktik. Din blogg börjar mer och mer anta formen av Vänt I Häcken eller Se och Hör.

Allvarligare : hoten mot vår demokrati är skrämmande ovasett om det är blöj-nassar ute på landet som gapar eller om det är AFA-slöddret som krossar och vandaliserar och förstör en värdig manifestation för Palestinas folk.

Morfar Gunnar sa...

Kan bara kopiera vad Anders sa, ordagrant och utan vare sig avdrag eller tillägg!