onsdag, april 29, 2009

Det handlar om jobben, jobben och jobben

Idag presenterar Socialdemokraterna sin alternativa vårbudget. Inte helt oväntat så handlar det om att skära i onödiga utgifter på regeringskansliet i form av införda borgerliga propagandaprojekt och stora satsningar på utbildning. Sedan så handlar det naturligtvis om jobben, jobben och åter jobben. Inte så konstigt det heller. Arbetslösheten i Sverige växer dubbelt så snabbt som genomsnittet i EU. Bara Irland, Estland och Lettland hade sista kvartalet i fjol en sämre ekonomisk utveckling. Så här skriver Mona Sahlin och Thomas Östros i sin artikel i DN:

"Socialdemokratins besked är att vi vill tillföra 15 miljarder kronor i extra resurser till kommuner och landsting för 2009 och 2010, vilket är mer än dubbelt så mycket som regeringen. Vår investering i välfärden kommer att bestå av höjda statsbidrag i kombination med ett tillfälligt sysselsättningsstöd som lättar på bördan för kommunernas lönekostnader. Detta system har prövats förut med goda resultat. I år tillför vi fem miljarder och nästa år tio miljarder kronor. Med vår politik får kommunerna bättre möjlighet att upprätthålla sysselsättningen."

Så här löser borgerligheten krisen, med händerna i byxfickorna

Den Moderata alliansen tog över en ekonomi med stort överskott som byggts upp av tidigare Socialdemokratiska regeringar under 12 år. I stället för att hålla i jobben och verkligen ta tag i utanförskapet som Moderaterna gick till val på valde de att genomföra skattesänkningar ,framför allt till dem med höga inkomster. Den Moderata regeringen tog bort tre av fyra utbildningsplatser för arbetslösa, samtidigt som deras politik gjorde att 500 000 löntagare gick ur a-kassan. Eftersom man höjde avgiften och sänkte ersättningarna. Nu flaggas det för att kommuner tvingas höja skatterna vilket betyder att det är låg och medelinkomsttagarna som nu skall betala de skattesänkningar som staten gjorts för höginkomsttagarna. Det är knappast att ta ansvar över Sverige och krisen vi står inför. Socialdemokratenas budget betyder att den öppnarbetslösheten skulle sjukna med ca.1%. Detta samtidigt som den Moderata regeringen låter jobbfrågan vara och hoppas på att marknaden skall lösa alla problem.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet, SvD, DN

Nymedia på detta:
Veronica Palm, S-buzz, Haninge-Posten, SSK, Åsa Westlund, Swedenmark, Peter Andersson, Jobbävningen

Krassman, In Your Face

5 kommentarer:

Anonym sa...

Skattesänkningar ger inga jobb. Varför? Därför allt försvinner i borgarnas madrasser varför stimulansen uteblir. Enda resultatet blir att statsfinanserna ödeläggs och välfärden raseras. Det VET Anders Borg. Han bedriver brutal högerpolitik av klassiskt märke. Han är en bedragare. Inget annat.

Så till frihetskampen.

Hoppas inte för mycket på sånadär mailkampanjer och vad det nu är. Maktens herrar kan lugnt ignorera dem. De har klart för sig att den internetaktiva medelklassen skäller nog så högljutt, men bitas kan den inte.

Sedan gäller det att vara mycket vaken för politikens tvära kantringar. Det vi nu ser är hur Alliansregeringen mycket plötsligt framträder som det nakna tyranniets huvudkraft. Den sargade socialdemokratin börjar, rörigt och yrvaket, visa livstecken och gryende medvetenhet om hotet mot vår frihet och vår demokrati.

Med tanke på den ekonomiska krisen har medelklassen allt skäl till oro och pessimism. Det välstånd som finns räcker nu bara till de verkligt rika, som vill kompensera sig för storförluster på aktiemarknaden. Medelklassen har att se fram emot en omfattande proletarisering. Vi kastas en efter en ut i otrygghet och misär. Den gradvisa destruktionen av internet är monopolkapitalets metod för att lamslå medelklassen, med dess för Makten hotfulla grepp om nymedia.

För att vinna verklig kraft måste frihetsrörelsen alliera sig med den folkliga sociala rörelsen till försvar för välfärdssamhället. Det är av vitalt intresse för oss allihop med tanke på vår nya otrygghet. Vi måste göra oss av med vår naivitet och våra illusioner och börja kämpa på allvar, annars är det kört för oss. Och kom ihåg: att enbart sitta på internet och väsnas räcker inte långt.

Det gäller nu att sätta till alla klutar för bringa åstad ett opinionsras för våra tyranniska regeringspartier.

Samt att på allvar resa den radikala parollen:

SVERIGE UT UR EU.

Så ett par avslutande ord till alla fega wordpressbloggare m fl.

Bloggare med granskningsfunktion påslagen förtjänar ingen som helst respekt. Bloggarens avsikt är nämligen inte alls att stoppa fulinlägg - utan att censurera åsikter han inte gillar. DET HAR MAN JU SETT.

Det gäller sedan, och framför allt, att se över sin egen småaktighet. Samtliga system utom Blogger filtrerar bort mig, vilket ju är enbart löjligt, som vi ser. Vem är egentligen er huvudfiende: TYRANNIET - eller vidriga vidriga vidriga lilla trollet jag?

Och så ett par personanmärkningar. Skilj på moderater och moderater. Dendär jävla Kent Persson är bara en partihejduk av föraktligaste slag. Nu ska han sänka skatten, minsann. Vad är det - "ordning och reda i statsfinanserna", kanske? Vilket PRAKTARSEL!

*skakar bedrövad på huvudet*

- Peter Ingestad, Solna

Anonym sa...

Detta är samma politik som under den globala högkonjunkturen 2002-2006 skapade massarbetslöshet och ett utanförskap på över en miljon människor i Sverige. Det är sjukt arrogant av sossarna att försöka sälja denna politik igen.

Likheten mellan S politik och ICA:s omförpackade ruttna köttfärs är slående!

Krassman sa...

Anonym: Skapade massarbetslöshet och utanförskap på en miljon skriver du. Hur tänkte du då? Nog för beräkningsgrunden skillde sig då från nu men den genomsnittliga arbetslösheten men mellan 2002 - 2006 så låg arbetslösheten på 3,84%

Sedan så vet väl du oxå att värnpliktiga och sjukskrivna räknades med av den borgerliga alliansen till utanförskapet. Jämför sifrorna från 02-06 med siffrorna från SCB som kom den 23/4 i år istället. De säger att 404 000 personer, 8,3 procent av arbetskraften var öppet arbetslösa.

Vad som är otroligt i sammanhanget är den Moderata alliansens fräckhet att försöka förpassa 220 000 personer till passiva AMS-åtgäder och tro att Sverige nu skall konkurrera mmed att ge arbetslösa praktikplatser.

Detta istället för att satsa på utbildningar. Dessutom så skall kommunerna få ta smällen genom att höja kommunalskatten som direkt kommer att drabba de som redan har det tuffast. Nej du Anonym, dina floskler biter inte på den här killen. Din kommentar pekar på ett bra sätt på den borgerlig arogans som råder, i denna mycket alvarliga situation för vår nation. Passivitet och struntprat är den borgerliga paradgrenen, åtgärder och satsningar är det mindre med.

PeO sa...

Och var finns jobben jobben jobben? Om du inte visste det - och det gör du ju uppenbarligen inte!- Krassman pågår det just nu massiva program hos bl.a landstingen för att effektivisera och förändra verksamheten. Samma sak med kommunerna. En verksahet som under en mängd år skötts inneffektivt, centraliserat, stelbent och med ett stort överskott av anställda som just det haft "sysselsättning" iform av idiotjobb, dvs i realieten en slags dold arbetslöshet. Monas 100000 nya jobb är en ren lögn, valfläsk och direkt vilseledande av en väljarkår som för länge sedan sett igenom S tomma retorik. Som jag sagt tidigare - tyvärr tror jag S ensidiga satsning på jobben som valfråga är en strategisk miss.

Krassman sa...

Peo: Massiva rationaliserings program inom landstingen och kommunerna skriver du. Så vilka idiot jobb är det som man tar bort då? Jag känner till hur det ser ut i min kommun och Stockholms Läns landsting och där är det neddragningar på personal som görs för att ekonomin inte håller. Tror du fortfarande på den där borgerliga lögnen att det finns människor inom vård, skola och omsorg som inte gör nytta eller?

Sveriges Kommuner & Landsting (SKL) har varnat för att 15 000 förlora jobbet om inte kommunsektorn får mer pengar i år. Samtidigt så har Svenskt Näringsliv pekade på över 80 000 missade matchningstillfällen på arbetsmarknaden under 2008. Detta eftersom det satsades för lite på utbildningar som möter arbetsmarknadens krav. Så nog finns det, och går det att skapa fler jobb.

Sedan får du gärna berätta för mig som som är så ensidigt med Socialdemokraternas jobbpolitik? Jobben lägger hela grunden till välfärden som du känner till och att bromsa i denna uppförsbacke som den borgerliga regeringen gör är ju vansinne. Dessa investeringar som vi vill göra är för att investera Sverige ur krisen. Den borgerliga regeringen vill spara oss ur den.