torsdag, april 09, 2009

Privatiseringsivern kan kosta mer skattepengar

Att ta ansvar över ekonomin påstår sig Moderaternas ha som sin nya paradgren. I alla fall om man ser till utspel och kommentarer som borgerliga företrädare gör. Trots detta så visar beslut som tas på motsatsen. Som i så många fall så säger de en sak men gör en annan. Kammarrätten i Stockholm slår nu fast att Täby kommun som sålde Tibble gymnasiet och Stockholms kommun som sålde en hemtjänstverksamhet bröt mot kommunallagen. Detta eftersom de sålde verksamheterna alldeles för billigt. I båda fallen så kan jag konstatera att driftsformen var det absolut viktigaste för de borgerliga politikerna som styr i dessa två kommuner. Så här skriver kammarrätten i ett pressmeddelande:

"Täby och Stockholm har därför lämnat ett individuellt riktat stöd till Tibble Fristående Gymnasium respektive Vantörs Hemtjänst. Det är inte tillåtet enligt kommunallagen. Kammarrätten upphäver därför besluten"


Jag tror att det är två kommuner och två ägare till verksamheter som nu får mycket bråda dagar i Påskhelgen, vilket naturligtvis är olyckligt, i alla fall för ägarna av Tibble Gymnasium och Vantörs Hemtjänst. Om man däremot hade haft politiska företrädare som inte var så fartblinda i sin privatiseringsiver så hade ju detta aldrig hänt. Om detta nu kommer att överklagas till regeringsrätten får vi väl se. Om man läser kommentaren från Leif Gripestam (M) som är kommunalråd i Täby får man känslan av att frågan kring överklagande fortfarande är ett öppet ärende. Med andra ord så kan det finns risk att denna historia kommer att kosta ännu mer skattepengar innan sista ordet är sagt.

Gammelmedia på detta:
SvD, DN, Aftonbladet, SvD2

Nymedia på detta:
Andrea Doria (notera inläggets rubrik)
, Arvid Falk, Alexandra, Tibblekampanjen, Marcusen, Röda raketer

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: