torsdag, april 16, 2009

Det bästa jag har sagt - Anders Borg

Njut av denna outtömmliga källa till inspiration när det gäller den borgerliga retoriken kring jobbkrisen. Sverige är ett av de länder som nu drabbas hårdast av jobbkrisen i Europa. Anders Borg och den borgerliga regeringen väljer att satsa 10 miljarder på passiva åtgäder för arbetslösa. Något som de väljer att kalla satsningar, vilket i själva verket handlar om svara upp till det rådande kojunkturläget.

Sverige kan bättre, vi Socialdemokrater sätter jobben först. Vi kräver satsningar på att utbildningar för att se till att vi bättre matchar arbetsmarknaden när konjukturen väl vänder. Vi behöver investera i vuxenutbildning, invetstera för att skapa nya och gröna jobb. Teori och praktik är vad våra arbetslösa behöver Anders Borg, inte bara praktik.

4 kommentarer:

Johan Westerholm sa...

Humor, eller kanske inte....

Anonym sa...

Floskler om vad ni Socialdemokrater vill och inte vill är det sista vi behöver. Vad gäller arbeten förresten kan man ju fundera på det som häden valet 2002. S lovade minska ungdomsarbetslösheten med hälften men vad hände när ni väl fick makten? Jo den steg till det dubbla. Varför skule ni lyckat bättre idag?

Krassman sa...

@Anonym
Vi vill satsa Sverige ur krisen. Vi vill ge människor möjligheter genom satsningar på utbildning istället för förvaring och passivitet.

Sverige har den näst högsta ungdomsarbetslösheten i Europa idag. Vi tänker inte försämra för de unga på arbetsmarknaden som (C) vill göra med minskad trygghet.

Vi tänker inte försätta de som befinner sig i ett utanförskap genom passiva åtgäder. Vi vill ge mässniskor utbildning så att vi kan få en bättre matchning på arbetsmarknaden. Vi tänker göra det billigare att anställa unga. Vi tänker satse mera pengar på de som står längst från arbetsmarknaden ochh de som har funktionshinder.

Vad som gjordes och sades för sju år sedan går knappast att applicera på den jobbrkisen som nu drabbar Sverige Anonym. Ändå gör Anders Borg (M) just detta som Socialdemokraterna gjorde då. Vi har omprövat vår jobbpolitik. Det tror jag gör att vi kommer att lyckas bättre nu.

PeO back again! sa...

Vari ligger denna omprövning menar du? Ni förlorade förra valet på jobbfrågan och väljer att satsa på samma häst igen. Varken S eller M har ju några bra lösningar i dagens läge. Skillnaden är att Borg sitter på pengarna som skall räcka i framtiden och han fattar att det inte vara går att kasta ut pengar på satsnigar som kanske är verkliningslösa om några år. Då står vi med samma problem men änu mindre pengar att spendera. S kan ju njuta av oppostionens frihet att yla om hur bra allt vore om DOM hade makten. Men denna ganska tomma retorik som bl.a Östros för ekar bara gnäll, avund och ilska över att väljarna gett nån annan spaden i sandlådan. Nån annan som kan hantera den bättre än lille Thomas Ö med flinten (hihi)