söndag, juli 19, 2009

Att ta med mindre salt än andra

Både SD och Piratpartiet får över fyra procent av väljarstödet i en ny opinionsundersökning som publiceras i Aftonbladet idag. Själv ser jag resultatet som ett av de tyngsta på länge. SD, Piratpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna ligger samtliga kring slutspelsstrecket på fyra procent och skulle lyckan vara framme och någon av de två sistnämnda missar slutspelet blir det svårt att få till en ny borgerlig regering, rent moraliskt alltså.Det är alltså frågan om SD (eller PP) skulle vara tänkbara för ett borgerligt samarbete, den frågan som Reinfeldt fortfarande inte svarat på. Vi får väl hoppas att Fredrik Reinfeldt som ständigt ställer oppositionen till svars för att lämna besked på alla frågor som debatteras, även ställer sig denna fråga när han han ser sig själv i spegeln. Vad som får mig att ta denna undersökning med en mindre nya salt än andra är att United Minds gjort undersökningen på webben. Mellan den 24/6 - 17/7 så ställdes frågan "Vilket parti skulle du rösta på idag om det vore riksdagsval" till 1914 personer . Resultatet i blockloppet blir samma siffror, om något omvända. Sveriges framtid noteras på 48,1 % medan Sveriges dåtid noteras på 41,8%.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet, DN, SvD, X-pressen

Nymedia på detta:
Morian, Fredrik Lundh, Lasse Eriksson, Kjellberg, Peter Andersson, Arvid Falk, KP(M), Bent, Göran P, Varför inte?
, Hultins tankegångar

Krassman, In Your Face

10 kommentarer:

Tobias Josefsson sa...

Jag instämmer i kritiken mot Reinfeldts icke-besked, men jag sätter inte alls lika stort värde på den konkreta undersökningen som du verkar göra.

Läs mer om varför i mitt senaste blogginlägg. :)

Maximus sa...

En kommentar för att öka upplystheten:
http://thepiratebay.org/torrent/4905348

Bygd och seedas av mej sedan i Maj. Mycket nöje!

Moderat sa...

Som sagt: Kan man gå ge ministerposter till vänstern och deras ruttna förflutna, ska man inte yttra sig angående SD. V är inte ett dugg bättre!

Krassman sa...

@Moderat
Låt oss höra det från Reinfeldt och inte en anonym Moderat så får vi väl se vad svenska folket säger om det. Historia är en sak Moderat, framtid något helt annat.

Vilhelmina sa...

Att det inte framgår tydligare av rapporten är beklagligt och beror troligast på att författarna lagt tonvikt på den sociala aspekten.
Personligen tycker jag inte att prioriteringarna borde se ut på det sättet - tankesättet är över huvud taget tveksamt då det utgår ifrån att alla aborter skulle kunna förebyggas och att man strävar efter någon form av nollvision. Det tror jag inte är realistiskt och att Socialdepartementet ger signaler som kan tolkas åt det hållet är snarast kontraproduktivt.

Det tar dock inte bort från faktumet att ett register skulle kunna användas för forskning rörande rent medicinska komplikationer och omständigheter, något som med största sannolikhet också skulle ske om det var möjligt. Då jag inte är direkt inblandad i just detta forskningsfält kan jag tyvärr inte ge några konkreta exempel.

Eftersom alla personuppgifter i registret skulle vara avidentifierade skulle de enskilda individerna inte behöva lida några konsekvenser av de studier som skulle komma att göras på deras uppgifter. Och ja, med ledning av Socialdepartementets rapport skulle det kanske bli ett gäng med mer eller mindre nyttoeffekt, men om det dessutom möjliggör att det blir nya och bättre abortmetoder kanske det är ett billigt pris.

Hasse sa...

Intressant att "Moderat" tar upp vänsterpartiets förflutna, när han/hon sympatiserar med ett parti som var emot allmän rösträtt samt förstörde Sveriges ekonomi förra gången dom hade statsministerposten.

Nu är det dags att Reinfeldt slutar skyta om sig själv (för att inte göra ett dugg) och berätta om han kan tänka sig regera Sverige med rasister!

PeO sa...

Hasse! Kolla upp det förflutna för vänstern vad gäller mänskliga rättigheter, demokrati och hantering av oliktänkande. Visst det är historia men den speglar den ideologi "Vänstern" kommer från vad ni själva än vill. Förresten när infördes allmän rösträtt i Kina, Sovjet eller Kuba. Och då menar jag rätten att rösta på annat än de som redan har makten! Och att påstå att borgerligheten skulle förstört Sverige ekonomi faller på sin egen orimlighet - tvärtom förströdes denna av S när man rensade statsfinanserna och vältrade över kostnaderna på komunerna i stället. KOnstigt detta med att S och V hela tiden pekar BAKÅT på vad M skulle gjort för fel men själva vägrar erkänna nåt fel alls. Detta är precis det jag hävdat länge - ett tecken på total avsaknad av insikt i att man inte har några visioner eller ideer inför framtiden utan bara gamla "beprövade" knep - massiva skattehöjningar, ökad offentlig byråkrati och numera även isolation och nationalism för att skydda den "svenska modellen". Aavståndet mellan de förhatliga SD och S mörka flanker är nog inte så stort som ni verkar tro. Det där FOLKET ni tjatar om - det är deras VERKLIGA åsikter som mörkermän som SD utnyttjar. Och varifrån komemr deras väljare - min gissning är missnöjda S väljare i stor grad.

Moderat sa...

Hasse: Visst! M har säkert ett och annat lik i garderoben, men att så mycket som knysta detta i samband med V:s ruttna förflutna, där partiledningen skickade hyllningstelegram till massmördaren Honecher, några veckor innan demokratin segrade, är skamligt. Det är också intressant hur det kan komma sig att VPK plockade bort K;et efter att muren föll? Varför gjorde man det inte efter första besöket i första bästa kommunistland? De krävs inte många hjärnceller för att förstå att kommunism och planekonomi endast leder till svält, massmord och diktatur. Men som sagt, kommunisterna i öst kom på bättre tankar före VPK. Att Mona Sahlin så mycket som tar i detta parti med tång, bevisar att makten är allt.
Sen när de gäller den förra borgerliga regeringen så har S själva erkänt att de var deras politik som skapade problemen. Sen säger jag inte heller att regeringen Bildt gjorde allt rätt. Nu är det finansoro därför har arbetslösheten ökat. Trots detta kör inte regeringen med att dölja den i from av; sjukskrivningar, förtidspensioneringar, friår och "gardinbytarjobb". Något som som var så S skapade "jobb" under högkonjunktur.

Hasse sa...

Jag försvarar INTE VPK:s politik på 1980-talet. Den var förkastlig!

Att ta historik är ett vanligt sätt som moderaterna använder sig för att dölja sina tillkortakommanden vad gäller deras kompentens att skapa arbeten och motverka Sveriges genom tiderna största arbetslöshet.

Det är ett faktum att moderaterna har varit emot:
1. 8-timmars arbetsdag 1919
2. Dödsstraffets avskaffande 1921
3. Kvinnlig rösträtt 1921
4. Folkskolereformen 1927
5. Arbetslöshetsförsäkring 1934
6. Förslaget till folkpension 1935
7. Alla utökningar av lagstadgad semester med början 1938 när högern sa nej till två veckors semester
8. Fria skolmåltider 1946
9. Fri sjukvård 1953
10. ATP 1959
11. 40-timmars vecka 1970
12. Lagen om anställningsskydd (LAS) 1973
13. Fri sjukvård för barn och ungdomar upp till 20 år 1998

Varför missar ni att ta upp att ni detta i era historiska essäer???

PeO, det är ni högermän som tittar tillbaka för att dölja era politiska misslyckaden som ni precis är uppe i. Total avsaknad av politik för att skapa arbeten och en kraftig inskränkning av den personliga intigriteten (Ipred, abortregistrering m.m.). Det är moderat politik på 2000-talet. Lika misslyckad som Carl Bildts försvar av den fasta kronkursen.

"Moderat", bra att du inte blundar för liken som ditt parti har, dödsstraff och mot kvinnlig rösträtt är inte småpotatis...

En kraftig nedrustning av komvux, kraftig minskade anslag till högskolan, reserad a-kassa och besparingar på kommunerna är så den moderatledda regeringen möter den ekonomiska krisen och skapar en jobbkris värre än hela Europa. Var fjärde ungdom saknar arbete i moderaternas Sverige!

Reinfeldt, ge oss besked om du ska samarbeta med det främlingfientliga och högerextrema Sverigedemokraterna.

Moderat sa...

Hasse: Att komma och dragande med vad som hände på 20-talet, är ju rätt intressant, samtidigt som vi diskuterar V. Inte nog att V hyllat både Lenin och Stalin, de har även hyllat Hitler. Detta är betydligt värre än att huruvida man röstar emot LAS etc. I fallet LAS hade säkert flera unga varit glada om vi hade luckrat upp den, det är tack vare LAS som många unga går utan jobb.
Nu har vi finansoro då ökar arbetslöshten här precis som i de flesta andra länder. Tänk om S hade använt mandatet lite mer till att få människor i arbete under de goda år de hade på sig. Men icke! Etthundrafyrtio människor förtidspensionerades varje dag. Många pga att egentligen var arbetslösa. Dessutom fick de en inkomst på 64 procent. Detta borde du med flera tänka på när du nämner att regeringen "sabbat" a-kassan.
Och åter igen: Så länge som S går till val med V och deras ruttna förflutna, skall man inte yttra sig om SD.