onsdag, juli 22, 2009

Rubrikernas rubrik

Det är väl tänkt att det är rubrikerna som skall sälja i gammelmedia, och även i nymedia för den delen. Men gång efter annan så händer det ju att man ställer sig lite tveksam till vissa rubriker. Ta den som ni ser här nedan som ett exempel.


Man skulle ju kunna tro att de kvinnorna som nu fått fängelse av Södertörns tingsrätt får det för att de golvat SD:s pressekreterare Martin Kinnunen. Både på rubriken och ingressen, men så är det liksom inte riktigt. Kvinnorna fick fängelse för grov misshandel av Martin Kinnunens sambo, men frias för misshandeln av Kinnunen. Detta eftersom tingsrätten inte tycker det är bevisat att kvinnorna genomfört den. Det måste alltså vara de två andra personerna som setts överöst paret med sparkar och slag. Där fick sig martyrskapet en knäck alltså. Oavsett så måste det sägas att misshandeln som uppenbart har politiska motiv är helt oförsvarbar och hör inte hemma i vårt eller något annat land i världen.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet, DN, SvD

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Anonym sa...

SAMHĀLLSPOLITISKT VERKLIGHETEN ĀR KOMPLICERAD OGH ENKEL SAMTIDIGT.DET FINNS MĀNNISKOR SOM DÖR FÖR ATT DE HAR FÖR LITET OCH SVĀLTER OCH DE SOM DÖR FÖR ATT DE KONSUMERAR FÖR MYCKET.

FASISMEN,RELIGIÖS FANATISM OCH ANDRA FINA BLOMMOR UTNYTJAR DEMOKRATI FÖR ATT KOMMA TILL MAKTEN,LIKSOM HITTLER I TYSKLAND OCH SEN VISAR MANNISKANS SVARTA SIDAN,TORTYR,HAT OCH MED MERA.DEMOKRATI ĀRVS INTE UTAN MAN MĂSTE KĀMPA VARJE DAG

Krassman sa...

@Anders
Jag tog bort dina två kommentarer eftersom du uttrycker dig som du gör. Du behöver inte dela min syn på det jag skriver men du behöver respektera min rätt att få uttrycka mig.