torsdag, juli 16, 2009

Ty så talar galenskapen

Jan-Anders Ekelund och Berit Simonsson från Frimodig kyrka får stå för kostymen när det gäller maskeraden för mänsklig dumhet. "Vi riskerar därför att gå en framtid till mötes, där Svenska kyrkan alltmer isoleras och marginaliseras i förhållande till andra kyrkor". Så skriver Jan-Anders och Berit från Frimodig kyrka. Varför gör de då detta? Det är för att vi inte gör skillnad på könen när det gäller äktenskapet.

Jag kan tänka mig att det måste kännas hemskt att bli isolerad, och nu vara bli förknippad men en kyrka som inte gör skillnad på äktenskapet på grund av könet som de älskande har. Livet är orättvist kan tyckas men Jan-Anders och Berit behöver verkligen ta sig en funderare på vad vad som är viktigast i livet och i religionen.

Gammelmedia på detta:
SvD, Aftonbladet

Nymedia på detta:
JJ:n, Kierkegaard


Krassman, In Your Face

10 kommentarer:

Dawit sa...

Självklart har galningarna rätt att tro på vad som helst, men när galningarna talar om "Skriften" och hur någon ska tolka den, och rätten att tolka den, då blir man rädd. Svenska Kyrkan borde för länge sedan tagit avstånd från "Skriften", eller rättare sagt talat om för medlemmarna att man inte ska bry sig om den eftersom den bara är en roman, och som roman har den inget med verkligheten att göra. ("Skriften" är den största kommersiella succé som publicerats hittills) Trodde knappt att det fanns någon kvar som trodde på det som stod i den boken, men galningarnas tid är inte förbi. Ett annat skrämmande exempel av galenskap och historieförfalskning är den skepticism som vissa haschtomtar har mot månlandningen. Det spelar ingen roll hur många gånger de överbevisats om riktigheten i alla foton; radiotrafik; filmer; vittnen; fysiska bevis som månstenar etc, de kommer tillbaka med en dåres envishet och med en Tijuana-dog mentalitet och hittar på nya vinklingar för sina konspirationsteorier. De är tamejfan inte annat än galningar de heller.

Krassman sa...

@Deevo
Mycket bra skrivet, mycket bra...

Anonym sa...

ja, man är ju inte galen om man tror att att det smällde till (big bang) och så fanns allt helt plötsligt. det verkar ju helt rimligt :-|

Dawit sa...

Hej anonym, man kanske ÄR galen om man tror att allt hände på en gång i en stor "Big Bang"! Big Bang är bara ett uttryck som en motståndare till teorin hittade på (Fred Doyle). Termen i sig är missvisande då det inte handlar om en explosion av materia i en tom rymd utan istället om en expansion av rummet självt som materien befinner sig i.

Visst är det svindlande tankar... vår hjärna är tyvärr inte skapad att förstå oss på oändligheten. Vi vill ha en början och ett slut - precis som en bok. Många sagor finns det. I en sagobok skriver författaren att Gud skapade mannen ur en bit lera, formade den och blåste liv i den och kvinnan ur en bit av mannens revben. Man småler åt den fina fantasin hos författaren, men historien blir istället skrämmande när det finns dårar som på fullaste allvar TROR att detta verkligen har hänt!

Du säger att allt skapades på en gång, vilket inte ens Koranen påstår. I de båda sagoböckerna står att allt skapades på 6 dagar när det egentligen har tagit 13,7 miljarder (13 700 000 000) år. Hur kan någon räkna så fel?

Jag vill egentligen inte håna personer med deras egen brist på bildning som vapen, men ett gott råd är att slå upp en annan bok än sagoboken då och då. Kanske gå i grundskolan. Bibeln är ingen bra kunskapsbas utan endast historisk kuriosa.

Anonym sa...

Jag mottar för min del Engelska Kyrkans kraftfulla initiativ med glädje. Svenska kyrkan har alldeles spårat ur och blivit en filial till den världsliga makten med Politisk Korrekthet som dogmatiskt ramverk i bibelns ställe. Homosexuella skall i fråga om materiella förhållanden ha samma faktiska rättigheter som alla andra, så det är inte alls ifrågasatt, varför man inte skall svamla om "förtryck av minoritet". Däremot skall avvikelsen ICKE helgas med något slags metafysisk normativitet den helt enkelt inte har, och så enkelt är det, och det SKALL kunna sägas rent ut utan risk för mediala och pseudojuridiska repressalier från Överhetens sida.

Svenska Kyrkan ansluter sig till den politiska Överhetens åsiktstyranni över Sveriges folk. Den beställsamma opportunismen förtjänar ingen som helst respekt, och den engelska kyrkans bistånd till en autentisk och självständig svensk andlighet är därför oerhört välkommet.

- Peter Ingestad, Solna

PeO sa...

Vem bryr sig om vad några förvirrade idioter som bråkar om sån här dårkskap tycker? Krassman, är det nyhetstorka så här mitt i Juli? Låt kyrkans mörkermän bråka inbördes! Kom ihåg - ge dom tillräkligt med rep så hånger dom sig själva!

Krassman sa...

@Peo
Tack för skrattet killen - ge dom tillräckligt med rep så hånger dom sig själva! Det var ett bra uttryck det.

Moderat sa...

Om man tycker homosexualitet är sjukligt och äckligt dvs man är homofob, så är det trots allt ett bättre argument att vara motståndare till könsneutralt äktenskap. Än att använda Gud och Bibeln söm rättesnöre. Det är ju tur att vi har en regering som tog tag i saken, trots KD:s tramsiga och pinsamma argument. Hoppas alla som väntat på denna dagen, kommer ihåg det till valet. Tots allt hade S majoritet varje dag under tolv år att genomföra ändringen. Men så fort alliansen tog över, började man kräva och motionera. Det beror väl mest på att S är mästare på att klaga.

Krassman sa...

@Moderat
Det fanns ett förslag om könsneutrala äktenskap som var framarbetet av den Socialdemokratiska regeringen, men jag håller med om att även det tog för lång tid. Vårt klagande bestod i att man inte tog det förslaget som redan fanns utan valde att lägga ett annat, eftersom man inte fick med sig KD på en proposition. Detta gjorde att förslaget tog ännu längre tid än vad det behövde. Vi kommer fortsätta klaga på sådant, bara så du vet.

Moderat sa...

Ja klaga är ni sossar duktiga på. Desperata Mona sa själv i en intervju för ett tag sedan att könsneutrala äktenskap var den viktigaste frågan. Att hon satt tom satt som minister i omgångar under de tolv åren, och ändå inte kunde genomföra det hela, tror jag beror på att GP och S tycker makten var viktigare. De finns många religiösa gråsossar som i så fall inte skulle rösta på S. Undersökningar visar ju att S-väljare är de som går till SD mest, så de kanske var dit de ville gå. Alliansen däremot fixade det trots att KD:s motstånd och garanterat gör att KD och alliansen förlorare väljare. De kallas prestiglöshet och solidaritet.