torsdag, juli 16, 2009

Problem för kyrkan eller är kyrkan problemet?

Två engelska präster skriver till Anders Wejryd och beklagar sig över Svenska kyrkans beslut om homovigslar i svenska kyrkor. ”Att Svenska kyrkan välsignar homosexuella är problematiskt. Det som nu föreslås framstår som en fundamental omdefiniering av den kristna äktenskapsdoktrinen och av den elementära kristna antropologin." Som ett brev på posten så vittnas det nu om oro i de kyrkliga leden. "Brevet är en förvarning om att vi kan vara på väg att bli isolerade. Hur vi hanterar äktenskapsfrågan påverkar så mycket annat än vad vi ska kalla samkönade pars kyrkbröllop”, skriver Växjö stifts biskop Sven Thidevall i ett pressmeddelande. Om det nu är detta som vi riskerar genom att genomföra könsneutrala äktenskap så må det vara hänt, vi är dock i gott sällskap av andra.


Det finns fem länder i Europa som legaliserat samkönade äktenskap: Sverige, Norge, Belgien, Holland och Spanien. I hela världen tillåts samkönade äktenskap i åtta länder. Jag tycker vi skall ha kyrka som väljer att förändras i takt med människan istället för att förändra och styra människan i handling och tanke. Jag vet inte om den Engelska kyrkan vädrar morgon luft med fler besökare, och fler som väljer att vara en aktiv del av deras kyrka. Det skall jag ta reda på men jag tvivlar att de upplevs som framtidsinriktade, något som detta stockkonservativa brev i alla falla torde borga för. Tycker frågan som är rubriken på inlägget borde besvaras av de två engelska prästerna, och alla andra för den delen inom kyrkan som är emot könsneutrala äktenskap. Vi kan ju även konstatera att Den engelska kyrkan även ogillar att Manchesters katedral har avbildats i Playstation 3-spelet Resistance: Fall of Man och kräver nu en ursäkt från Sony.

Gammelmedia på detta:
SvD, DN, Dagen, Dagen2, SvD2

Nymedia på detta:
Så att säga, Guero, The Nexus of the crisis, Frimodig kyrka


Krassman, In Your Face

17 kommentarer:

Anonym sa...

Sodomi är en styggelse. Att ens diskutera eller ventilera denna så kallade böjelse (snarare betingad reflex - i brist på honor hoppar harhannarna på varandra!) offentligt är förargelseväckande beteende. Äktenskapet är till för att bereda barnen trygghet, men många mödrar föder barn utom äktenskapet, helt i onödan, fast de har en stadigvarande förbindelse med fadern. Samtidigt kräver sodomister att bli "vigda" - detta är en skymf mot all anständighet. Gå hem och skäms, Lars Gårdfelt och dina gelikar! Jag är glad att jag gick ur svenska kyrkan för länge sen (Karin Söders mfl dödsmässa över kärnkraften blev droppen för mig!)
Sodomi är en styggelse, det står i Bibeln. Har ni glömt att ert sedeslösa leverne dessutom leder till att miljontals oskyldiga barn dör i AIDS-HIV, denna sjukdom som ni genom er sk livsstil skapat och sprider! Ni äcklar mig! Det handlar inte om "homofobi" utan om äckelkänslor och det är vad jag känner för sodomi! Skärp er! Sniglar är hermafroditer (tvekönade) men däggdjur är det inte! Quiero vomir!

Krassman sa...

@Anonym
Homosexualitet är inte en "så kallad böjelse", det är en sexualitet, och alla människor har en och den är inte ett val. Äktenskapet skall tillhöra kärleken, oavsett kön. Jag förstår varför du föredrar att vara anonym du bokstavstrogne. Alla dina dogmer och förbannelser över andra visar en sida av kristendomen som jag är förlegad och borde försvunnit sedan 100-tals år sedan, du borde skämmas.

Olbap sa...

hahaha, Krassman, di tokiga nolla: vad har kärlek med giftemål att göra, ni i gaymaffian kan verkligen att ta saker ur dess proportion. Det ni svenska queers måste fatta är att Sverige är rätt ensamt, och med ett islam med 600.000+ följare i Sverige, så ser det rätt mörkt ut för er homos...

Moderat sa...

Att det kan sitta vuxna människor och påstå att meningen med äktenskapet är barn. Då undrar man hur dessa är funtade. Det innebär i praktiken att alla fruntimmer över 45 år inte får gifta sig. Tyvärr har vi skamfläcken inom vår kompetenta regering, kd, som använder dessa tramsiga argument. Men jag ser framåt lite homohångel i kyrkan inom kort, det skall bli mig ett sant nöje.

doublecorona sa...

Kom ihåg, radikaler och homos i Sverige och utlandet, att ni förökar er bokstavligen och bildligt talat uruselt. Tiden och demografin är emot er. Tack och lov blir homofanatismen en parentes i världens historia - och inte minst: en biologisk dead-end, om du fattar vad jag menar, hehe

Anonym sa...

Bäste Krassman!
Verkligen bra skrivet. Visst är det märkligt att troll alltid är anonyma? Men troll är ju så beskaffade, att de spricker om de utsätts för dagsljus.
Vänliga hälsningar,
Anna-Karin Granberg / Skriet från Vildmarken

Jonas sa...

Du säger att du vill ha en kyrka som förändras av vad människor tänker och tycker inte en som vill rädda människorna. I Uppenbarelseboken kallas den kyrkan för Laodiokeia. Av svenska kyrkans satistik att dömma är det en kyrka som försvinner.

Krassman sa...

@Moderat
Word up....

@Dubelcorona
Spermadonationer och konstgjord befruktning visar att du har fel. En sann utveckling av evolutionen, in your face.

@Jonas
Tack för det, skall nog ta läsa lite om detta. Svenska kyrkan har även den sina problem men till synes inte så stora som den engelska. Jag skall göra vad jag kan för att vitalisera den svenska i alla fall.

Krassman sa...

@Dublecorona
Ha ha, vad roligt. När man klickar på din blogg så kommer detta upp. "Den här bloggen granskas på grund av eventuellt brott mot Bloggers användarvillkor och är endast öppen för skribenter". Det måste kännas smickrande?

doublecorona sa...

Krassman, det är inte så konstigt. HOMOfiler och extremradikaler kontrollerar idag media, rättsinstanser och hela stater och organisationer, det är klart någon bög klagat på min blogg. Men oroa dig inte - islam har rep åt dig med.

Moderat sa...

doublecorona
Du har helt rätt i att de muslimska ländernas syn på hs är illa nog. Men där försår jag inte hur vänstern kan sitta och gulla med dessa vidriga regimer samtidigt som de snackar om feminism och hs-rättigheter. Men vänstern, och då i synnerhet Ung Vänster, kan man ta med en nypa salt. Har man hyllat världens blodigaste kommunistregimer och har ett rasistförbund som kastar sten och för hatkampanjer mot politiska motståndare, USA, Israel och överklassen, kan man inte begära mer. För man är sjuk i huvudet. Men det säger mer om Desperata Mona Sahlin som är beredd att vika ministerposter till detta vidriga parti om olyckan är framme. Är man maktfullkomlig, så är man

Krassman sa...

@Dubelcorona
Eller så har du helt enkelt bara fel om allt och behöver hitta tron på människan igen.

@Moderat
Oj då, någon som ser en valförlust 2010 och försöker göra partipolitik på alla ämnen som finns. Lycka till med, du framstår som ännu mer desperat är Fredrik Reinfeldt genom att kasta skit.

Moderat sa...

Krassman: Går man till val med vänsterpartiet och deras ruttna förflutna, då är man maktdesperat, den saken är klar. Fördelen är att alliansen kan använda sig av sd som passivt stöd, utan att skämmas för detta. För V är inte ett smack bättre än SD.

Krassman sa...

@Moderat
Att gå till val på någons förflutet kanske är möjligt, men jag har dock aldrig hört talas om att politiker väljs för de dom gjort. Snarare för de dom skall göra.

Okej, där fick jag svar på frågan när ni Moderater tänker kliva ur garderoben kring SD frågan. Passivt stöd, vad betyder det? Antingen så får man stöd eller så får man väl det inte? Tanken att ni skulle regera Sverige med stöd av SD är äcklade och förnedrande.

Men är man maktfullkomlig så samarbetar man väl gärna med rasister.

Moderat sa...

Krassman: Jag vill helst slippa SD. Men att ge V ministerposter eller använda SD som passivt stöd, är en viss skillnad. Jag äcklar mig lika mycket åt Ung Vänster och deras hatiska anhängare som kastar sten och för för hatkampanjer mot politiska motståndare, USA, Israel eller öveklassen.

Krassman sa...

@Moderat
Den dagen Ung vänster använder stenkastning som en metod för att föra sin politik får vi väl se hur många som stödjer deras agerande, din tolkning av deras politik och deras kampanjer tar jag dock med en nypa salt. Det är även skillnad att äcklas åt en ungdomsförbund, än ett parti som man tänker bilda majoritet med. Som du säkert kommer ihåg så är det Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet som går till val 2010.

Passivt eller aktivt så är båda en del av ett medvetet beslut. Antingen så avstår man från att sitta i beroendeställning i en majoritet av SD, eller så väljer man att tillhöra en minoritet och vara i opposition. Vi väljer det senare än att sitta i beroendeställning till SD, du gör det uppenbart inte.

Tror att Lars Ohly och några till kommer bli utmärkta ministrar om man ställer de i jämförelse till vissa som Sverige har idag.

Moderat sa...

Passivt stöd menar jag med att om alliansen gör upp med SD i den ekonomiska politiken och kanske med MP eller tom S i vissa frågor, så kallar jag det betydligt bättre än att erbjuda systerpariet, V, minsterposter. För en sak kan jag lova: Jimmy Åkersson och hans eventuella polare kommer aldrig få ministerposter, den saken är säker.