onsdag, juli 01, 2009

Bandera rossa och fröken fryspizza

Allsången från Donnersplatsen strömmar in i lokalen på Clarion Hotel Wisby där jag just nu sitter och jobbar med Mona Sahlins tal som skall läggas upp på YouTube. Jag kom till Almedalen 20 över fem idag, redan då så hade åhörare till Monas tal börjat att bänka sig. Det kanske inte var allsång på Skansenkö men eftersom evenemanget började klockan sju så måste jag säga att det fanns gott om intresse för Socialdemokraternas kväll i dalen.

Marit Bergman klev in på scen och satte sig vid sitt piano, sedan började resan till himmelen. Jag har lyssnat på hennes skiva men att nu få höra hennes röst och hennes pianospel var helt otroligt. Som om inte musiken vara rena drömmen så skall ni lyssna på hennes snack mellan låtarna. Jytte Guteland kom förbi mig på rummet där jag sitter och jobbar och hon berättade vilken underbar människa hon tyckte att Marit Bergman var, jag tvivlar inte ett dugg på det. Fröken fryspizza är nu i mitt hjärt för att stanna.

Mona Sahlin gick upp gav Marit Bergman ett stort fong med rosor efter hon spelat sista låten som hon just tillägnade Mona Sahlin, i will always be your soldier var det. Mona började sitt tal och nog för att jag har blivit väldigt känslomässig sedan jag fått mina två barn men det var tre millimeter från att tårarna började rinna. Visst är jag en nörd men när jag talade med Ingela Hoatson om det efteråt så vattnades båda våra ögon. Kanske låter som en arbetsskada men det är det inte, jag vill kalla det för empati.

Monas tal var bra, hon levererade klara och tydliga besked. FRA-lagen kommer att rivas upp. A-kassan skall återställas så att 80% av löntagarna får 80% av sin lön när arbetslösheten drabbar. Hon talade om att ge de unga möjligheter och prioritera deras framtid före skattesänkningar. Hon talade om att ge våra pensionärer de som är deras rätt nu när de nu lämnat arbetslivet. Pension är en uppskjuten lön och samma villkor skall gälla dom som för de som arbetar, pensionskatten skall bort. Störst applåder gav Monas besked gällande Sverigedemokraterna. Aldrig någonsin, aldrig någonstans kommer vi Socialdemokrater att göra oss beroende av dessa främlingsfientliga Sverigedemokrater. Sitter nu och redigerar film så jag kan lägga upp den på vår YouTube-kanal.

GammelmediaAlmedalen:
Aftonbladet, SvD, DN

Nymedia på detta:
Peter Andersson, Erik Laakso, Alexandra, Arvid Falk, S-buzz, Almedalen idag

Krassman, In Your Face

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej, trevlig blogg. Jag läser den med stor behållning.
Trivia: Partisanvisan heter faktiskt "Bandiera Rossa"

Mvh
Olle