fredag, juli 17, 2009

(S) visar handlingskraft

Socialdemokraterna i Nynäshamn för politik som verkligen gör skillnad för människor. Under Almedalen så var ett antal Socialdemokrater från Nynäshamn på plats för att visa att det går att göra något år ungdomsarbetslösheten. De har nämligen lovat att ordna sommarjobb åt alla unga som vill ha det. Detta till skillnad från merparten av övriga politiker runt om i landet som står och rycker på axlarna istället.

Nu så tar Socialdemokraterna i Nynäshamn nästa steg. – Tillgång till grundläggande smittskydd och nödvändigt hälso- och sjukvård får inte vara beroende av plånbokens tjocklek, säger Ilija Batljan (S) till SvD.se. Regeringen har sedan tidigare sagt att man inte kommer att skjuta till pengar till landstingen och en dos vaccin väntas kommer därför att kosta en patient 100-150 kronor, då kavlar Ilija och de andra Socialdemokraterna i Nynäshamn upp ärmarna och tar sitt ansvar.

Socialdemokraterna kräver att de kommande vaccinationerna mot influensan A/H1N1 blir avgiftsfria för alla Annars kommer massvaccinationen att misslyckas. Det är viktigt att se till att alla får behandlingen, säger Ylva Johansson (S), vice ordförande i riksdagens socialutskott. Jag har tidigare motionerat om att Norrtälje kommun borde vaccinera alla barn och unga mot TBE eftersom vi är en av de värst drabbade kommunerna i landet. Svaret från den borgerliga majoriteten var väl inte helt oväntat, det blev avslag.

Gammelmedia på detta:
SvD, DN, Aftonbladet,
SvD2, DN2

Nymedia på detta:
Röda Malmö
, Morgan Johansson, KP, Tommys tankar
, Peter Andersson

Krassman, In Your Face

10 kommentarer:

Hanna sa...

Och sommarjobben, som vi motionerat och interpellerat om i kommunfullmäktige- avslag.
Minns Kjell Janssons (moderat kommunalråd) ord- vi ska i alla fall inte göra som i Nynäshamn..
Och minns även Loise Brantings ( centerpartist) ord- det är en utopi att alla unga ska få jobb.
Det är i sanning skillnad på Nynäshamn och Norrtälje

Ingvar sa...

Vad du/ni än gör: ta inte inflensavaccinet, ta inte influensavaccinet, ta inte influnsavaccinet!

###

H1N1 Vaccination a Eugenics Weapon for Mass Extermination

'Canadian doctor Ghislaine Lanctot, author of the Medical Mafia, has underscored the lawsuit recently filed by Austrian journalist Jane Burgermeister against the WHO, the UN, and several high ranking government and corporate officials. Bürgermeister has documented how an international corporate criminal syndicate plans to unleash a deadly flu virus and institute a forced vaccination program.

“I am emerging from a long silence on the subject of vaccination, because I feel that, this time, the stakes involved are huge. The consequences may spread much further than anticipated,” writes Lanctôt, who believes the A(H1N1) virus will be used in a pandemic concocted and orchestrated by the WHO, an international organization that serves military, political and industrial interests.'

http://www.prisonplanet.com/canadian-doctor-h1n1-vaccination-a-eugenics-weapon-for-mass-extermination.html

Länk till boken "Medical Mafia":

http://www.davidickebooks.co.uk/index.php?act=viewProd&productId=22

Ingvar sa...

Don't Take The Flu Vaccine!

http://tinyurl.com/swinefludanger

Ingvar sa...

Children Who Get Flu Vaccine Have 3 Times Risk of Hospitalization For Flu


'The inactivated flu vaccine does not appear to be effective in preventing influenza-related hospitalizations in children, especially the ones with asthma. In fact, children who get the flu vaccine are more at risk for hospitalization than their peers who do not get the vaccine, according to new research that will be presented on May 19, at the 105th International Conference of the American Thoracic Society in San Diego.'

http://dprogram.net/2009/05/27/study-children-who-get-flu-vaccine-have-3-times-risk-of-hospitalization-for-flu/

Ingvar sa...

Homeless People Die After Bird Flu Vaccine Trial in Poland

'The medical staff, from the northern town of Grudziadz, are being investigated over medical trials on as many as 350 homeless and poor people last year, which prosecutors say involved an untried vaccine to the highly-contagious virus. Authorities claim that the alleged victims received £1-2 to be tested with what they thought was a conventional flu vaccine but, according to investigators, was actually an anti bird-flu drug. '

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/poland/2235676/Homeless-people-die-after-bird-flu-vaccine-trial-in-Poland.html

Moderat sa...

Ja att sossar kräver gratis vaccin, är inget konstigt med. S har pengar till allt. Men det skall bli väldigt roligt att se hur Desperat Mona och hennes klan skall finansiera alla hennes "återställare" och vallöften. De surrar siffror att de kommer kosta 95 miljarder. Det kommer innebära skattehöjningar som drabbar alla, även dem med låga inkomster. Sossar påstår bl.a. lögnen att en halv miljon löntagare har "tvingats" ur a-kassan för att de inte har råd, trots att mer eller mindre alla med jobb gör en nettovinst tack vare jobbavdraget. Detta kommer troligen S och kommunisterna att ta bort, vilket får konsekvensrna att många långinkomstare får det än värre ekonomiskt, trots att S i så fall gör om a-kassan till ett modifierat socialbidrag - igen. Då skall vi se om snyftvalserna kommer att höras även då?

Krassman sa...

@Moderat
Nu när Sverige riskerar en pandemi så förstår ju även du hur mycket detta kommer att kosta samhället.

Alla satsningar som Socialdemokraterna går till val på kommer att vara finansierade och vilka skatter som kommer att påverkas. 500 000 personer har lämnat A-kassan på grund av sänkta ersättningsnivåer och höjd egenavgift, eller har de inte de? Var det inte ni Moderater som gick till val på obligatorisk A-kassa dessutom, vilket skämt till arbetsmarknadspolitik. Allt för att försöka försvaga de fackliga organisationernas inflytande på arbetsmarknaden, då drillar man med liten och låter folk ta smällen. Dessutom så görs jobbavdraget på deklarationen, alltså en gång per år, höjd A-kassa får vi betala en gång i månaden men det kanske du inte ser som ett problem. Däremot så är det ett problem för de med lägre inkomster.

Skattesänkningarna har som jag skrivit tidigare givit de som redan har mest ännu mer. Det är redan klart att vi Socialdemokrater inte står bakom det sista och tredje steget i skatteavdraget, det framgår av vår skuggbudget som lades.

Moderat sa...

Det är riktigt att 500.000 har lämnat a-kassan - men det beror på att de flesta är snikna och osolidariska och inte vill var med och finansiera arbetslösheten, men jobbavdraget, det tar man gärna emot. Därför är det också i de fall när man har ett jobb och ändå valt att gå ur, den enskildes att man står med byxorna nere och tvingas till socialen.

Görs jobbavdraget på deklarationen? Nej, jag har fått sänkt skatt varje månad, och de överstiger med råge avgiften till a-kassan, efter den välmotiverade höjningen. Sen hoppas jag innerligt att vi får en obligatoriska a-kassa efter nästa val.

Krassman sa...

@Moderat
Snikna och osolidariska, det är ju precis så ni Moderater vill att alla människor skall vara. Sedan så visste jag inte att man kunde säga nej till jobbskatteavdraget heller, eller de kanske man inte kan. Då är det ju svårt att inte ta emot det om man jobbar.

Sedan så har du ju helt rätt. Jobbskatteavdraget är inräknat i Skatteverkets skattetabeller som arbetsgivaren använder i samband med löneutbetalningar. Som du vet sitter Moderata alliansen i majoritet i riksdagen, så det är väl ändå inte det som är hindret för en obligatoriska a-kassa under den här mandatperioden. Det är lagrådet som sagt nej, tror du det kommer ändras eller kommer det ett helt nytt förslag kanske?

Moderat sa...

Det är riktigt att man inte kan säga nej till jobbavdraget. Men om man sitter som många vänsterväljare och var vansinnig över skattesänkningarna alliansen gick till val på, skall man inte sedan lämna a-kassan för det är för dyrt. Solidaritet är när man vi alla är med och betalar på arbetslösheten, vilket jag tycker man skall. Arbetslöshet är precis på samma sätt som sjukvård, skola och omsorg något som vi gemensamt finansierar. Jag vet att vissa remissinsanser gick emot en obligatoriska a-kassa, men jag hoppas verkligen alliansen går till val på detta. Jag tror många nu som får gå i från hus och hem pga att de var snikna och lämnade a-kassan, hade hoppats på detta. Men vi får se!