torsdag, juli 23, 2009

Världsrekord i abortmotstånd

En het och i mina ögon absurd abortdiskussion har tagit fart i Ohio, USA. Sexbarnspappan, sammalunda vice ordföranden i Shelby County Rotary Club, den tidigare Navy SEALS militären och nuvarande ledamoten i representanthuset i Ohio för republikanerna, John Adams har lagt fram ett förslag som ska hindra en kvinna från att göra abort – om inte skriftligt medgivande finns från pappan. Förslaget från Adams innehåller flera vidriga detaljer som man kan räkna med från den kristna högern och antiabort fanatiker.

Can't say that i agree John, not för fem öre that is

I de fall där pappan är okänd skulle den nya lagen tvinga kvinnan att redovisa en lista med namnen på de potentiella fäderna, för att faderskap ska kunna uteslutas eller fastställas. Det skall även bli olagligt för kvinnan att ljuga om vem fadern är, samt straffbart för läkare att utföra en abort utan pappans medgivande. De tidigare dagarnas debatt kring abortregister i Sverige känns ljusår bort, men ändå i nutiden. Visst bör en blivande fader få säga sitt, men det är inte det som Johan Adams vill se i sin lagstiftning. Jag tänker nog skriva ett par rader till Mr. Adams om hans inställning till detta, har ni lust till det själva så finns han kontaktuppgifter här.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet

Nymedia på detta:
Alesias blogg, Ipse Cogita, Trollhare
, Rapport från en annan planet, Fri och funderande, I min värld, Fade, Tobias lilla värld, Inte som alla andra, Och bilen går bra?

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Calle sa...

bra sida

kolla gärna in här om du vill, men inte menat som s p a m :)

http://callesmat.bloggagratis.se/2009/07/21/1851351-livslognen/

Tingeling sa...

Man upphör aldrig att förvånas... Vilket helt otroligt vidrigt förslag!