måndag, januari 31, 2011

Vargen, Hedman och fett fläsk

Har haft en lugn helg när det kommer till bloggandet och sitter just nu och lyssnar på miljöminister Carlgrens pressträff där han talar om att inplantera nya djur för att så stärka vargstammen. En fråga som i det närmaste liknar fredsprocessen i mellanöstern om man ser till svårighetsgrad och tonläge i debatten. Skall själv diskutera frågan om framtiden för Rialavargarna som vi har i min egen kommun på den lokala TV-kanalen imorgon. Återkommer i detta senare.

Dagens något splittrade bloggpost innehåller ett två korta reflektioner och först ut är Magnus Hedman som nu lättat sitt hjärta hos Malou von Sivers. Hedman berättade under intervjun med Sivers att tiden efter dommen av sexköp har han knappt vågat visa sig ute. Skammen var för stor och han säger att han har känt sig smutsig. Även tankar om självmord har funnits hos Hedman efter det inträffade. Att han då väljer att ansöka att få dommen prövad hos HD är för mig en gåta.

Att han skall få prövnings tillstånd är enligt undertecknad minimal, vad han däremot riskerar är att få avslag och återigen hängas ut som sexköparen Hedman. Något som knappast bättrar på Hedmans situation, sett till den bakgrund som han nu beskriver hos Malou von Sivers. Jag tycker att han riskerar att förlora mer genom sitta agerande och förstår faktiskt inte hur han och hans advokat kunde landa i detta resonemang kring ett överklagande.

Något annat som är spännande är debatten kring arvoden för kommunpolitiker. Först ut var Moderaterna i Täby som höjde sina arvoden med 10% och Moderater i Österåker var inte sämre dom. Inspirerade av sina kamrater så gjorde dom samma sak, och frågan skall tas upp på fullmäktige i Österåker i kväll och det skall bli intressant och se hur debatten fortsätter. I Täby är nämligen inte frågan avgjord. Ärendet överklagades till förvaltningsrätten och Kommunstyrelsen medgav fel i jävsfrågan och beslöt att göra om proceduren. I dag ska ärendet upp igen och om tre veckor hamnar det åter i kommunfullmäktige.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet / DN / SvD / SvD2 / SvD3 /

Nymedia på detta:
Germund reagerar / Örfilar & gladsparkar / Rune Lanestrand /

Krassman / In Your Face

1 kommentar:

Anonym sa...

Men ligger det inte något i tankesättet att en oskyldig människa aldrig skulle acceptera en felaktig dom utan att kämpa emot in i högsta instansen? Särskilt när tingsrättsdomen var friande..
Magnus Hedmans trovärdighet är nog på botten. En människa som har bedyrat sin oskuld inför tv-tittarna och svurit sig helt fri från alla sorts droger/doping - och senare erkänt - har nog inte mycket trovärdighet kvar.
Och "ett 10årigt äktenskap" är ingen garanti för bra kvinnosyn - som Magnus vill göra gällande. Dessutom slutade det äktenskapet i att hustrun begärde skilsmässa..