fredag, maj 01, 2009

Från oberoende Socialdemokratisk till Socialdemokratisk

Kan inte låta bli bara, måste blogga på detta. Läser på SvD.se om första majfirandet i Stockholm. Här finner jag att Katrine Kielos nu mer, enligt SvD, arbetar på den Socialdemokratiska Aftonbladet. Enligt Aftonbladets hemsida så är Aftonbladet fortfarande oberoende Socialdemokratisk men läser man SvD så är det alltså inget oberoende längre. Aftonbladet är nu mer alltså Socialdemokratiska partiets medlemstidning. Bara Socialdemokratisk med andra ord, precis som Lotta Gröning, inget oberoende här inte.


Men så är det väl, det är upp till betraktaren att avgöra hur det ligger till egentligen. Enligt SvD:s hemsida så är tidningen på ledarplats obunden moderat. På övriga sidor finns ingen politisk tendens. Med andra ord en tidning för Moderater av Moderater som inte har någon politisk koll överhuvudtaget på övriga sidor. Jag måste verkligen läsa SvD med nya ögon, eller hur ligger det till med den tidningen egentligen?

Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

Tokmoderaten sa...

Med tanke på hur just Lotta Gröning underminerar för Mona så skulle jag väl inte kalla AB för ett partiblad, snarare oberoende socialistiskt.

Själv så föredrar jag ju AB mot Expr men det handlar inte om ledarsidan, utan om ett bättre sportblad och oftast en något mer anständig nyhetsbevakning. Vem kan glömma att AB nyligen avslöjade den fd Baywatch-bruttan och Playboymodellen Erika Eleniak som beroende av laxermedel...

Anonym sa...

Mja, AFtonskiten eller Spexpressen spelar ingen roll - löpsedlar av typen "robinson kalle sköt ihjäl sin sambos grisar" känns så där lagom relavanta. Att AB skulle vara speciellt S idag är ju fan ett skämt. Ingen vettig mäsnak betalar väl för skiten? Man kollar in deras hopplösa hemsida med tusen sega annonser och garvar lite åt deras rubriker och åker sen vidare till nåt seriöst.

Anders sa...

Jag vill inte vara låg så jag undanber alla vidare pockande krav, både yttre och inre, att skriva vad jag egentligen tycker om A o E.

Men erkännas skall att enskilda skribenter kan blixtra till i båda. Både vad gäller intellekt och tänkvärt innehåll.
Men natutligtvis kan tidningar inte bäras av enskilda, och jag träffar bara på dessa enstaka ljusskott med hjälp av förnuftiga länkar i den sk kloaka blogosfären.