onsdag, maj 27, 2009

Wykman har missat slutet i Black Hawk Down

Idag så presenterar Niclas Wykman MUF:s senaste briljanta idé. MUF vill att Sverige skall skicka en militär insatsstyrka till Eritrea och frita den svenske journalisten Dawit Isaak. En kul idé Wykman men frågan är väl om inte du och hela MUF:s förbundsstyrelse somnade innan slutet på Black Hawk Down. Som information så kan meddela Wykman och gänget på MUF att hela gruppen av Amerikaner blir räddade av den Pakistanska FN-styrkan på slutet i filmen.

Kanske en blivande scen från en svensk storsäljare?

Hur mycket Wykman och hans kompisar verkligen tänkt igenom detta är ju en fråga som tål att funderas på. Skall vi skicka ner HMS Carlskrona eller någon av våra Isbrytare som kan ta med sig en HK9A som tar en pilot och fyra passagerare som då skall utöra insatsstyrkan? Hur Sverige nu kommer att uppfattas som den internationella fredsbevarande nation verkar inte heller vara ett ämne som Wykman och han MUF:are funderat över.

Dock en eloge till Wykman och han MUF:are som i alla fall skapar löpmeter med artiklar i gammelmedia med sina fantastiska utspel. Sedan hur seriösa dom uppfattas i sina förslag som dom kommer med verkar ju dock vara sekundärt för Moderaternas ungdomsförbund. Att gripa sju pirater i en jolle i Adenviken där vi har 152 man och två korvetter med stödfartyg är en sak, en fritagning från ett fängelse är något annat. Själv kan jag tycka att MUF bör koncentrerar sig på att det idag finns 160 000 arbetslösa ungdomar och att deras moderparti inte väljer att ta tag i frågan.

Gammelmedia på detta:
SvD, Aftonbladet, BBC News

Nymedia på detta:
Alliansfritt, Westerholm, Barkbit, Johansson, Jinge, Brynte, Jan Rume, Säfflemannen, Persson
, Sidvind, Nordmark, Toker

Krassman, In Your Face

6 kommentarer:

Skål sa...

"Själv kan jag tycka att MUF bör koncentrerar sig på att det idag finns 160 000 arbetslösa ungdomar och att deras moderparti inte väljer att ta tag i frågan"


De finnsi nte, oavsett vilket parti som siter vid makten.

Antingen är man frisk eller sjuk i det här landet.

Anders sa...

Vad du skriver mycket om Wykman nu förtiden. Börjar tro att du blivit lite svag för killen. Kan det vara så att Krassman "is not just for the ladies"???? Eller är det så att Moderaterna har gått så långt till vänster att det bara finns Wykman kvar att hoppa på?

Du låter som Bush när du antyder att "gammelmedia" är betydelselös.

Du har däremot rätt att han senaste förslag.. om det nu stämmer som du säger... är helt dumt.

Krassman sa...

@Anders
Ha ha, ja du kanske har rätt. Men inte tycker jag att gammelmedia är betydelselösa heller. Däremot så tycker jag att vissa av de äldre media inte tar sociala media på allvar.

Erka sa...

Tycker att det är en utmärkt ide. Det är bara säga till makthavarna där nere att om dom inte släpper svensken så kommer vi med några JAS-plan och bombar sönder lite regeringsbyggnader...

Anonym sa...

Re. ny och gammelmedia. Bloggarna kanska är lite övervärderade om man skall tro följnade undersökning.

http://computersweden.idg.se/2.2683/1.231932/bloggar-en-perifer-foreteelse

silvia sa...

det hade inte skadat MUF att tänka en extra gång ...