söndag, maj 17, 2009

Sex har gått, hur låter det ut om sex till

Kvällens debatt på Agenda i SVT 2 hade en rad spännande punkter och kommentarer. Sist partiledarna möttes i en debatt var sex månader sedan. Man kan bara konstatera att tiden inte stått still sedan dess. Då var finanskrisen i sin linda, nu är jobbkrisen ett faktum. Inte helt oväntat så var det fyra pressade borgare som gång efter annan skulle kräva oppositionen på svar om vad de skall erbjuda i framtiden och hur mycket skatterna skall höjas. Kvällens två nitlotter går oavkortat till Jan Björklund och Fredrik Reinfeldt. Björklund som till kvällen hade iklätt sig en högre grad av förvirring än vanligt. Fredrik Reinfeldt var sur som ättika och bilden som han så hårt har arbetet med att vara den samlade och analyserande statsmannen var som bortblåst.


Mona Sahlin och Maria Wetterstrand var knivskarpa. Mona var tuffare än tidigare och pekade på den oansvariga politiken som Reinfeldts regering levererat. Wetterstrand backade upp bra kring jobben och hon kom med ett par riktigt bra formuleringar kring jobben. Höjda skatter för de som tjänar mest är budskapet, och de görs för att investera Sverige ur krisen, inte att låta våra unga, arbetslösa, sjuka och våra pensionärer få betala de skattesänkningar som borgerligheten genomfört för de som tjänar mest. Skillnaderna mellan majoritetens orättvisa fördelningspolitik och oppositionens vilja att ta ansvar för Sverige är kristallklar. Precis som opinionen visar så är det oppositionen som står för en politik för framtiden, det är därför regeringen bara samlar 25,2 procent av de unga under 30 år medan oppositionen får 66,7 procent.

Gammelmedia på detta:
SvD, DN, Aftonbladet, SvD2

Nymedia på detta:
Åsa Westlund, Monica Green


Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

Man får försöka separera sig från sina politiska sympatier och värdera partiledarnas insatser i ett objektivt och sakligt perspektiv. Det här är ju två vitt skilda saker. Den första handlar om värden, den andra om fakticitet.

- Peter Ingestad, Solna

PeO sa...

Peter I! Bra synpunkt men denna blogg är ju ingen objektiv och saklig åsiktsinstans. Krassman ser världen med S-filtret fullt påskruvat så ge honom inte sk*t för det. Själv orkade jag bara ett kort tag med debatten då det ju inte framfördes ett endaste dyft vi inte redan visste. Makten vet vi var vi har och oppositionen gnäller som opposition alltd gör. Mer och mer önskar man ju dock att Mona sparkade ut Ohly. Sen undrar man ju hur MP mupparna tänker när dom vet att allt jobb dom gör som partiledare, flåt SPRÅKRÖR skall det vara, glöms bort när dom avgår efter valet?

Mattias sa...

Håller med om att Wetterstrand var bra, men Mona var allt annat än knivskarp. Hon levererade mycket tomt prat men få klara besked.

Per Söderqvist sa...

Knivskarpt av Mona???
såg vi samma program??

Låter mer som en from förhoppning, visst hon gjorde ett och annat försök, men var det inte mest så att du satt och hoppades att inget skulle gå fel och blev sen så glad över att inga dundertabbar gjordes, så att du förväxlade det med att hon var knivskarp