fredag, maj 08, 2009

Wallström i topp, inte så oväntat hellerMargot Wallström (S) har högst ranking i frågan om att företräda Sverige i det europeiska samarbetet. Närmare var tredje svensk, 29 procent, anser detta i en Skop-undersökning som gjorts på uppdrag av Moderaterna. Om resultatet är något att lyfta på ögonbrynet åt vet jag faktiskt inte. Att Margot Wallström brädar namn som Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt (M) och Mona Sahlin (S) på detta ämne ser jag mer som en självklarhet än som en nyhet. Margot Wallström har varit EU-kommissionär sedan 1999 och sedan november 2004 är hon EU-kommissionens första vice ordförande. Känns som att de namnen som hon verkligen bör mäta sig med är personer som Pierre Schori, Jan Eliasson, Hans Blix och Anna Lindh.

Gammelmedia på detta:

Nymedia på detta:

Krassman, In Your Face

8 kommentarer:

Richard sa...

Brädar och brädar... Reinfeldt Och Carl Bildt fick 25% procent vardera. alltså kan man se det som att svenska folket anser att Moderaterna företräder svenskarna bäst i EU, med sammanlagt 50%.

Mona sahlin fick bara 4 procents stöd i undersökningen.

Krassman sa...

@Richard
Procenten Helge, tänk på procenten. Hade det varit 3-4 Moderater till i undersökningen så hade väl Moderaterna fått 150% med andra ord. Keep up the good work Richard.

Richard sa...

Förstår inte vad du är ute efter. moderata företrädare fick stöd av majoriteten i undersökningen, vare sig om de vore 100 eller 1. Det kan du väl inte förringa. Med din logik skulle kanske sossarna vara överlägsna utan representant? Och tycker du 29 vs 25 procent är att bräda motståndet, trots att Wallström varit kommissionär i tio år?

PeO sa...

Richard, han gnäller som alla sossar gnällt de senaste åren se dom fick smäll på fingrarna av Svenska Folket. Dom är nämligen inte vana vid att sitta utanför sandlådan och tycka att Fredrik och Maud och dom andra har större och bättre spade än Mona. Dom vill ju ha kontroll över sandlådan och vem som kommer ut och in i den så att ingen skall fatta att det finns andra sandlådor som kanske kanske är ballare och där barnen har det roligare än i den S-märkta gråa och lite sura sandlådan. Men dom gnäller åxå för att dom tycker att Fredrik är taskig som inte ger en massa spadar till den där sandlådan som heter Volvo/SAAB så dom kan gräva ner sig och inte behöva tänka på verkligheten. Och sen är dom ju sura på Mona för att hon och Lasse strular. Och Mona har fortfarande inte betalat sin choklad som hon åt upp för länge sen. Och Göran i den där sadlådan där i Sörmland är sur på Mona han med. Dom har det inte lätt S nu ser du. Och då blir man lätt gnällig och skyller på andra när det faktiskt är Mona som har fuckat upp. Men dom kanske blir glada igen nästa höst - om deras sandlåda vinner tävlingen. Då kan Mona ta mer av våra pengar och ge till dom som sitter i dom andra sandlådorna och gnäller. Vi kanske får bygga en egen snadlåda vem vet?

Krassman sa...

@Richard
Vad jag är ute efter är att Moderaterna i sin egen undersökning som säkert var ett "ett svarsalternativ" undersökning får stryk av en Socialdemokrat, som inte har ett (S)-uppdrag utan ett opolitiskt uppdrag.

I artikeln står följande "Carl Bildt är lika bra på att företräda Sverige i EU som Fredrik Reinfeldt. Båda får dock stryk av ­socialdemokraten Margot Wallström" Om du inte tycker att 29 vs 25 procent kvalificerar att använda uttrycket "brädar" så får jag väl snällt använda uttrycket stryk som finns i artikeln då. Känns det okej för dig?

@Peo
Kul att du pekar finger på mig och säger att jag gnäller. Läs vad du själv skriver och försök att fundera lite på vem som gnäller av oss. Hela ditt inlägg är inget annat än bittra floskler. Du kunde ju inte ens förmå dig själv att komma ur din Sossehatande affekt och kommentera ämnet jag skrivit om. Du är ju så bitter så jag blir bara trött på dig.

PeO sa...

Känns det lite jobbigt krassman när S egen taktik - gnäll och tjat om smågrejer - vänds mot en själv. Jag ä int bitter, inte ett dugg faktiskt. Men däremot förbannad på S som under alla år lurat oss. Och det kommer jag att påpeka när du skriver i din blogg. Hoppas det är ok.

Krassman sa...

@Peo
Du får gnälla hur mycket du vill men att du bara skriver om din historiska syn på vad som är rätt och riktigt är ett fattigdomstecken av dig. Försök att lev i nuet istället Peo, framtiden tillhör nämligen de som ser framåt, inte de som bara tittar i sin egen backspegel.

PeO sa...

"framtiden tillhör nämligen de som ser framåt, inte de som bara tittar i sin egen backspegel.". Ja, det håller jag med om helt och fullt. Och här delar sig vår syn. S kommer ju bara med dåtida lösningar på framtidens problem. Skattehöjningar, bidrag till döende industrier, "arbetsmarknadsåtgärder", samarbete med fd kommunister. Centraliserade lösningar för en individualistisk tid fungerar inte. Jag kanske är dum och enögd men VAR är det nya i S politik? Ni undrar varför väljarna sviker? Kan det vara att er politik INTE ses som "framtida"? Kan det vara att Landet Falukorv gått vidare och S står kvar på samma ställe och stampar? Alla mätarna pekar åt detta håll. Eller så gör M ett bättre jobb helt enkelt.