lördag, maj 09, 2009

Sociala media, fagra löften och sockervadd i city

Idag är det 29 dagar kvar till EP-valet. Moderaterna, KD och Vänsterpartiet kickar idag igång sina kampanjer genom jippon i centrala Stockholm, som enligt DN innehåller "folkligt frieri med såväl sockervadd som fagra löften". Någon som dock inte leverera sockervadd på centrala platser i Stockholm är Marita Ulvskog. Hon leverera en stenhård artikel på Newsmill istället med budskapet att ordföranden i EU-kommissionen, José Manuel Barroso, borde avgå.


Kritiken mot Barroso har vi hört tidigare och Marita Ulvskog är mycket tydlig på vilka punkter EU-kommissionens ordförande inte har levererat. Kommissionen har underpresterat när det gäller klimatet, jobben och arbetstagarnas rättigheter. Så här skriver Marita Ulvskog i sin artikel "Det viktigaste är självklart vilken politik den nya ordföranden och kommissionen kommer att driva. Europa behöver inte fem år till av sömnig högerpolitik som ökar orättvisorna samtidigt som den misslyckas med att lösa jobbkrisen." Med över 20 miljoner arbetslösa i Europa kan jag inte ge henne mer än rätt, de borgerliga regeringarna runt om Europa gör helt enkelt inte inte tillräckligt för jobben. Det behövs en ordförande i kommissionen som ser människan före marknaden och tar initiativ och agerar, istället för att reagera.

Idag presenterar SvD en ny Sifo mätning som visar på att (S) och (M) är i klar dominans inför valet den 7:e juni. Det är närmare 1800 som har svara på frågan ”Vilket parti skulle du rösta på om det var val till EU-parlamentet idag? (S) får det absolut högsta stödet på 35,2 %. (M) ligger på en andraplats med 27,6 %. Jag glädjer mig åter till att Junilistan ser ut att helt bli av med sitt inflytande i Europaparlamentet. Junilistan är i dag tredje största svenska parti i parlamentet och får bara 1,7 % i denna mätning. Piratpartiet har helt klart större möjligheter att ta mandat i valet och får i mätningen 3,4 %.

Gammelmedia på detta:
SvD, DN, DN2, Aftonbladet,

Nymedia på detta:
Newsmill, Åsa Westlund, Kulturbloggen, Peter Andersson, Sidvind, Haninge-posten


Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

grey sa...

Det var lågt för PP i Sifos undersökning. 5,1 % av Synovate, 5 % enligt någon som jag inte hittar just nu, och 8,5 % enligt Predict09.eu

Leo Ryberg sa...

Greyman: Jag har hört att sifo bara ringer hemtelefoner - något som är helt sjukt utdaterat. De missar halva pps målgrupp.

Krassman sa...

@Greyman och Leo Ryberg
Ligger säkert en hel del i era kommentarer. Den viktigaste frågan för PP är dock att få att denna målgrupp att verkligen gå och rösta den 7:e juni.