onsdag, maj 20, 2009

Men er politik skapar lidande och smärta

Det gör inte ont att rösta sade Reinfeldt under inledningen till EU-debatten i Riksdagen. Jag håller med Reinfeldt om det, däremot vill jag meddela att den borgerliga politiken som förs i Sverige och Europa gör ont för många. Under debatten tvekande inte Reinfeldt att ta till pajerna som ligger upprade under ett tillfällen som detta. Det intressant att se att den drygheten och stöddigheten som Göran Persson (S) ständigt kritiserades för nu mer eller mindre personifieras av Fredrik Reinfeldt, och att han verkar trivas. Han valde att ta upp Wanja Lundy-Wedin med epitetet att "hon är känd för att sitta i massa styrelser" för att nämna en paj. Reinfeldt passade på att nämna en sak som Moderaterna inte talat om på länge och knappast kan ses som deras paradgren, nämligen jobblinjen. Tomma ord och den massiva ungdomsarbetslösheten som vi har i Sverige nämndes knappt.


Mona Sahlins replik på Reinfeldts inledning var fokuserad och tydligt. Hon tog upp Moderaternas valmanifest till EU-valet, som trycksvärtan just torkat på. Där säger de att önskar skall minska utsläppen med 30% och att EU skall gå före i detta arbete, dock vill de inte denna fråga under EU:s ordförandeskap. Det är som vanligt skillnad på att tycka och göra i den Moderata politiken. Som Mona Sahlin sa - Ni tycker och säger en sak här hemma i Sverige, men när ni checkat in på planet till Bryssel så har ni glömt vad ni skrivit i ert eget valmanifest och då är det andra saker som gäller. Den borgerliga miljöpolitiken är lika tunn som ozonlagret vid polerna och det blir väldigt tydligt i debatten ju längre tiden går och Reinfeldt tvingas tala.

Monas Shalins anförande tog avstamp i jobben och villkoren kring jobben. Att stå upp för den svneskamodellen och försvara kollektivavtalen. Socialdemokraterna står för detta, Moderaterna har valt att blunda för problemet och röstar konsekvent mot alla förslag som stärker löntagares rättigheter i Europa. Fullsysselsättning och kamp mot arbetslösheten sätts först, gröna jobb och en halvering av ungdomsrabteslösheten i Europa är målet. Vi kan bara tillsammans lösa dessa problem. Vem tar ansvar för jobben i Sverige var en direkt fråga till Fredrik Reinfeldt från Mona Sahlin. Fredrik Reinfeldt svarade utan valde att tala om stabilitet i finaserna. Nu är det Maud Olofsson att tala så jag går och fikr istället.....

Gammelmedia på detta:

Nymedia på detta:

Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=CR0hpUh_I54

Krassman sa...

@Anonym
Nej men du, den var taskig....

Anonym sa...

Tja - man kunde ju lika gärna klämt dit Mona med soundtrack av Stalin eller Mao. Kul - knappast.