fredag, maj 22, 2009

Grattis Evin !

Dessa mätningar alltså, jag vet knappast vad jag skall tro. Idag är det 16 dagar kvar och i Skops mätning som publiceras idag så får vi Socialdemokrater 30,5 procent av rösterna, vilket är en minskning med 2,2 procentenheter sedan april. Moderaterna får 27,9 procent och har tappat 3,2 procentenheter sedan förra månaden. Skall man på något sätt skaffa sig en klar bild över alla dessa siffror så får man följa samtliga mätningar och studera hur och vilka frågor som ställs. Inte för att jag gjort detta systematiskt men min magkänsla säger mig följande om resultatet EU-valet.

Grattis Evin, In Your Face drar slutsatsen att du kommer in

Valdeltagandet kommer att öka från valet 2004 som noterades på 37,85%. Det ökade deltagandet är på grund av att rätt frågor (sorry Wykman) diskuteras och att stora grupper tröttnat på inställningen att vi inte skall vara med. Något som jag kallar "nu har vi vart med i 15 år så det är dags att lämna läktaren och kliva in i matchen på allvar effekten". Hur många som gick och röstade av de 7 088 045 personer som har rösträtt på något av de 20 partierna som ställde upp tänker jag dock inte berätta. Socialdemokraterna kommer bli största parti och tar sju mandat, Evin Cetin kommer vara en av våra nya parlamentariker. Hon kommer in på personkryss efter en suverän kampanj som hon och hennes vänner genomförde. Moderaterna blir näst störst, Piratpartiet tar ett mandat och Junilistan åker ut ur Europaparlamentet. Så grattis till dig Evin. Till Sören Wibe vill jag bara säga att du kan komma tillbaka nu, allt är förlåtet, NOT.

Gammelmedia på detta:
SvD, Aftonbladet, DN, DN2

Nymedia på detta:
Swedenmark, Peter Andersson, Kärringen mot strömmen, Svensson, Röda Malmö

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Anonym sa...

Evin Cetin borde studera klart först och ta sin jur.kand och skaffa sig mer erfarenhet tills
nästa EU val om 5 år. Nu är hon
för ung och grön.

Krassman sa...

@John
Men vilken inställning John. Hennes livserfarenhet tillsammans med hennes politiska erfarenhet kan ingen utbildning i världen ge henne. En jur.kand är bra, men det är inte det som avgör om någon är en bra politiker eller inte. Kolla bara på Jan Björklund och den borgerliga regeringen John.