tisdag, oktober 27, 2009

Det handlar om jobb, jobb, jobbkongress

Nu har jag varit igång i tolv timmar och förberett inför Socialdemokraternas Jobbkongress. Det mesta är på banan, några sladdar som skall fixas och sedan skall allt vara klart. Naturligtvis får man räkna med lite strul men det hör liksom en kongress till. Även idag har det varit en intressant debatt kring vår kommande kongress, detta med orsak av Mona Sahlins uttalande om att hon tänker ta strid för att svenskarna ska jobba längre. Om var och en stannar kvar tre år längre i arbetslivet kan vi klara sjukvården, äldreomsorgen och pensionssystemet meddelar Mona inför sin första partikongress som partiledare. En helt avgörande för att vi skall klara en allt mer åldrande befolkningen i Sverige. Vi måste klar denna demografiska utmaning, och det tjänar landet inget till att blunda för frågan och det faktum att vi lever allt längre, och börjar jobba allt senare.


Vi kunde knappast haft vår Jobbkongress under bättre förutsättningar. Sifo undersökningen som Westander presenterade här om dagen visar att vi Socialdemokrater har ett klart övertag i jobbfrågan. På tre månader har andelen som tycker att Socialdemokraterna har den bästa politiken för jobben och arbetslösheten ökat med 10% till 35%. Idag presenterades även United minds/Aftonbladets
väljarbarometer som visar att vi Rödgröna drar ifrån i den Moderata alliansen och får 48% av sympatierna. Som sagt, vi går till kongress med medvind men vi skall inte bli allt för styva i korken. Det krävs hårt arbete och ett enormt engagemang från alla om vis skall vinna valet 2010. Det kommer bli en jämn kamp, men att vi Rödgröna vinner är jag säker på.

Gammelmedia på detta:
SvD
, Aftonbladet

Nymedia på detta:

Westerholm, Robert Noord, S-buzz, Annarkia, Åsa Westlund, Ett hjärta rött, Karins värld


Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: