fredag, oktober 09, 2009

Polisanmäl läraren!

En del skall inte vara lärare, dock kan alla vara elever. Läraren på skolan i Umeåtrakten hade sagt till den åttaårige eleven ett flertal gånger att han skulle sitta still. Till slut tröttnade läraren, han tog av sig sin livrem (bälte på svenska) och spände fast den åttaåriga pojken i stolen. Efter det så ställdes han ut pojken i korridoren. Under ett års tid har personal och föräldrar påtalat behovet av extra resurser i den stökiga klassen men ingenting har hänt. Två föräldrar har därför anmält skolledningen till skolinspektionen. Läraren har tagits ur tjänst tills vidare.


Att barn kan vara krävande och få ens tålamod att brista är inget nytt, många av oss har själva råkat ut för det. Men från tappa sitt tålamod över att en elev inte "kan/vill sitta still" till att övergå till bestraffning och fjättra honom vid sin stol som om han vore en hund är helt oacceptabelt. Att skolan har en bra arbetsmiljö för både lärare och elever är ett ansvar som skolledningen har och jag hoppas att skolinspektionen snabbt tar tag i denna anmälan. En anmälan är gjord till barn- och elevombudsmannen och jag hoppas även att en polisanmälan görs mot läraren. Det kan aldrig vara acceptabelt att vi tolererar frihetsberövande för att få elever att sitta still i ett klassrum. Hur hade du reagerat om det var ditt barn som blev fastspänt i skolan av en vuxen?

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet
, SvD, DN


Nymedia på detta:

Annami, Marie E, Angie Roger, CP-nyheter

Krassman, In Your Face

19 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ett solkart fall av frihetsberövande ,misshandel läraren skall aldrig mer få jobba med barn och skall sitta i fängelse.

Anonym sa...

Vad ni är fåniga. Vore han hemma hade han med säkerhet fått en smäll från föräldrarna eller blivit "frihetsberövad" i sitt rum.

Det är ju era vänsterflumåsikter som skapat dagens skola.

Sivan sa...

"En del skall inte vara lärare, dock kan alla vara elever"
Tveksamt, det finns elever som inte skall vara i en skola överhuvudtaget så länge som de inte sköter sig.
Jag har som lärare sett oerhörda resurser i både tid och pengar som slösats på elever som satt i system att förstöra för sig sjäv, sina kompisar och sina lärare.

Anonym sa...

Sinnes,

Det är ju uppenbart att det inte funnits tillräckligt med resurser på skolan och att man länge försökt arbeta med att komma fram till en strategi som fungerar när eleverna länge varit väldigt bråkigt. Att utsätta någon (läraren) för sådan extrem press detta innebär och sedan bestraffa densamma när det brister för honom/henne är en skam för hela systemet. Skolledningen bör bestraffas, läraren bli sjukskriven, få lite hjälp och sedan sättas tillbaka i tjänst.

Hans sa...

Det bästa jag har hört. Vi måste få ett slut på denna S-skola. Bra gjort läraren

Anonym sa...

Hur i helvete kan ni försvara övergrepp på barn? Ni ÄCKLAR MIG!

Anonym sa...

Här snackas om graden man ska straffa läraren för det läraren gjort/inte gjort.
I Sverige tar man aldrig upp och tittar på orsakerna till diverse problem, utan man inriktar sig på att lösa konsekvenser! Nu kommer man att straffa läraren medan i de svenska skolor kommer barn fortsättningsvis vara stökiga, bortskämda mm. Frågan som man rimligen ställer här är väl är det så att bara är det barnen som finns i samhälle och man ska förstås låta de bete sig precis hur de vill? Samtidigt skiter man allt mer i t.ex pensionärerna, sjuka, alla som kan inte klara sig på egen hand, medan invandrarna lämnas åt sitt eget öde! Vilket sjuk samhälle alltså..

Anonym sa...

Till att börja med.. Skolplikten i sig är ett frihetsberövande som utövas av samhället för att utbilda befolkningen på sådant sätt att dom kan fungera i detsamma. Föräldrarna är utan tvekan skyldiga att tillse att deras barn är tillräckligt väl uppfostrade för att de skall kunna genomföra sin skolgång utan att ställa till rackartyg och förstöra undervisningen för övriga elever. Som skattebetalare tycker jag det dessutom är vedervärdigt att så många barn idag tillåts missbruka dom medel som jag och andra tvingas betala för att finansiera utbildningen. När läraren varken får stöd utav skolledning eller föräldrar i denna fråga har han naturligvis handlat helt rätt. Har barnet skadats? Nej! Kommer barnet att traumatiseras av händelsen? Naturligtvis inte. Däremot fick barnet säkerligen myckt att fundera över när det satt fastspänt i korridoren och om det som en följd blev lite mera ödmjukt och visade lite större respekt för lärare och skolan så är det enbart en vinst! Bra jobbat läraren!

Carl Petterson sa...

Helt rätt gjort av läraren. Han ska självklart få fortsätta vara lärare. Ansvaret ligger på föräldrarna att se till att sina barn uppför sig så de inte stör resten av klassen. Behöver föräldrarna extra hjälp med sitt barn ska de söka de utanför skolan.

Sivan sa...

Bra skrivet av anonym. STÄLL KRAV PÅ ELEVERNA NÅGON GÅNG. Det skylls så gott som alltid på läraren. Snäll väx upp och inse att det är eleven som skall göra jobbet. Det är alldeles för mycket fruntimmer i skolorna som flummar på , tycker synd om, mm

Krassman sa...

@Anonym 07:44
I Sverige är det olagligt att slå barn. När en förälder lyfter handen för att slå sitt barn är detta misshandel. Detta är tydligt i svensk lagstiftning och något som alla ska följa, detta sedan 1 juli 1979.

@Sivan
Okej, men rättfärdigar det lärarens agerande tycker du? Att det finns elever som behöver stöd, minde grupper och kanske till och med hemundervisning är inget nytt under solen. Det är ju fortfarande så att skolplikten gäller.

@Anonym 08:09
Varför tycker du att omständighetrna i detta fall skall ses som att läraren inte har ett eget ansvar. Läraren har begått ett övergrepp som kan liknas vid misshandel, frihetsberövande eller övergrepp. Skall relationen eller miljön mellan vuxen och barn avgöra vad som är olagligt eller inte? Om detta hade hänt på biblioteket eller på en skolbussen, hade du då resonerat lika?

@Hans
Eller heter du Caligula kanske?

@Anonym 09:09
Skall relationen eller miljön mellan vuxen och barn avgöra vad som är olagligt eller inte? Om detta hade hänt på biblioteket eller på en skolbussen, hade du då resonerat lika?

@Anonym 09:14
Skolplikten är inte frihtesberövande, annars skulle alla som inte vill gå till skolan kunna anmäla detta. Tycker du att skolledningen och föräldrarna är skylldiga till lärarens agerande?
Det ansvaret som läraren har att möta eleverna som individer, precis som i övriga samhället tycker du alltså är helt satta ur spel. Hans agerande ursäktas av att skolledning och familj inte gjort de du anster att dom skall. Du får ursäkta språket, men vilken jävla inställning du har. Har du egna barn kanske?

Hur vet du att pojken inte kommer att ta skada av detta? Ett barn som blir mobbat, lär sig att mobba. Ett barn som blir slaget lär sig att slå, du kanske har hört detta förr, det är dessutom bevisat sig att vara sant?

Anonym sa...

"En del skall inte vara lärare, dock kan alla vara elever"
Du glömde en viktig sak, en del ska inte bli föräldrar.

Detta är bara ett resultat av den flumskola som startats av V och S, och de är även skyldiga till den flumuppfostran som skapats över 80-90 talet...vilket även det har en del i vad som hänt.

Och att ett mobbat barn lär sig mobba, är bara vänsterflumsnack...jag var mobbad som barn och skulle aldrig mobba någon...för jag vet hur det känns, likaså vet alla som blivit mobbade.
Men det är väl något ni "allvetande übermänskliga människorättspersoner" vet allt om?
För det finns ett papper som säger: "mobbat barn lär sig mobba, slaget barn lär sig slåss" det finns på papper, så därför är det sant.
Dra näsan ur papprena och se verkligeheten, gå till en skola och se hur ungarna beter sig.
Jag slutade jobba på skola för att det finns ingen framtid för ungana idag, för de har inte fått någon uppfostran hemifrån...det ska ju dagis, förskola och skola ha hand om idag så att föräldana kan "chilla" hemma i soffan medans avkomman är ute och springer halva nätterna och stökar runt.
När man möter ett gäng åttaåringar ute efter klockan 23 en vardagskväll, då undrar man vad fan deras föräldrar gör.
Så gör ett besök på en skola, vilken som helst...så kanske du förstår VARFÖR han gjorde som han gjorde...jag förstår honom.

Anonym sa...

Relationer och miljö precis som du säger bestämmer i praktiken hur men bete sig mot varan! Annars skulle man inte döda folk som har lite annorlunda samhälle än vi själva t.ex i Irak,Afghanistan mm. Då är din tes om lagar i samhälle så torr, med enbart lagar kan man inte lösa alla konflikter i ett samhälle! Det som du glömmer är väl att de problem som finns i detta fall, i skolor runt om i Sverige, hur kommer man åt detta, tror du? Fler vuxna insatser hade vi bevittnat sista 20år, utan resultat om man ska vara ärligt! Föräldrarna däremot pekas ut som ansvariga, samtidigt som de urskillningslöst exploateras på arbetsmarknaden, åtminstone en stor del av de, så är de fysiskt/mentalt tomma/okapabla att sköta sina barn! För att göra våra barn "bättre" så måste man ha tid och ork att uppfostra dem, då är man på god väg med denna problematik.

Stefan W sa...

Visst måste en lärare kunna vidta åtgärder mot ett olämpligt beteende, och om det varit tvunget att gå så långt att behöva spänna fast och köra ut ett barn för att de övriga i klassen skulle få arbetsro... då skulle man nog hellre se till vad man kunde göra åt det stökiga barnet hellre än att gnälla på läraren.

Tyvärr är detta i mycket ett resultat av en Socialdemokratisk ideologi, en skola utan krav på eleverna, en skola där all auktoritet har berövats lärarna... en skola som står sig allt sämre i internationella jämförelser.

Krassman sa...

@Stefan W, Anonym 10:40
En liten fråga till er två som tycker att lärarens agerande har varit korrekt. Varför slår vi inte våar barn mer och förtrycker dom då om det nu skulle vara så bra. Skulle ni vilja att lärare behnadled era barn på det här sättet.

Sedan kan ni försöka skylla en lärars övergrepp på en åttaårig pojke på Socialdemokraterna. Undrar om det är det skolverket och barnomdudsmannen oxå kommer att göra, jag tror inte det. Ni kanske förstår honom, det gör jag med nämligen. Bägaren kan rinna över och stråt kan knäcka kamelen, men rättfördigar det ett övergrepp på en mindreårig. Om någon provoserar mig på krogen, i trafiken eller någon annanstans , skall jag då gå till fysikt angrepp eftersom han föräldrar inte lärt honom hur han skall sköta sig? Det kommer säkert hålla i rätten....not.

Ann-Christine Furustrand sa...

Hallo där ananonym. Skolan är ingen fredad zon där brott får begås. Hur jobbig situtionen än är för läraren så finns det inget försvar för att ta till våld, varesig slag eller binda fast en elev. Konflikter måste lösas genom dialog och förmedlad tydlighet om vad som gäller till båd elever och dennes föräldrar. Vad fasen lär vi annars ungarna , att det är okej att binda fast och slå?!

Anonym sa...

"Ann-Christine Furustrand sa...

Hallo där ananonym. Skolan är ingen fredad zon där brott får begås.Hur jobbig situtionen än är för läraren så finns det inget försvar för att ta till våld, varesig slag eller binda fast en elev."

Shit, tydligen så är det så, för det begås brott dagligen av ungdomar i skolan som det inte görs ett dugg åt. Och det enda skolan kan göra är att polisanmäla, och polisen gör inget åt saken för de har inte de resurser som krävs.
Men det är ju bara de unga som begår brott mot andra unga, det är ju inte så farligt?
En stulen iPod eller telefon går ju att ersätta.
Blåmärken går bort efter ett tag.

Var får ungdomarna våldsbeteendet ifrån från första början?

Jo, hemifrån.
Föräldrar som låter dem se filmer som de egentligen inte få se för att DE hyr dem.
Föräldrar som låter dem spela spel som de egentligen inte får för att de inte har åldern inne
Gå det fel, så skyller de på filmbolag och speltillverkare fö att de gör våldsamma spel och filmer.

Många föräldrar säger åt sina barn att ifall någon slå dem eller ta något ifrån dem, så är det okej att slå.
För det är vad man får höa av eleverna nä man frågar dem vaför de slog den andra eleven eller läraren som tog mobilen ifrån eleven på lektionen då han inte skulle ha mobilen på.

"Konflikter måste lösas genom dialog och förmedlad tydlighet om vad som gäller till båd elever och dennes föräldrar."

Tyvärr funkar inte samtal med förälder så bra många gånger, de gör inte ett dugg åt det hemma sedan för att förhindra att det händer igen, och skyller allt på skolan och lärare.

Har t om hört om föräldrar som ger sina barn pengar varje gång de lyckas komma undan från polisen nä de varit efter dem ifall de snattat något el. liknande.

Tydligen finns det inget som heter föräldraansvar längre sedan sossarna och vänstern grundade flumuppfostran.

Klämmer man fram en unge, så får man uppfostra den, det betyder att ungen ska respektera lärarna då det är DE som bestämmer i klassrummet vare sig S&V och föräldrarna inte tycker så.

"Vad fasen lär vi annars ungarna , att det är okej att binda fast och slå?!"

Tydligen lär ni dem det redan hemma...se tidigare meningar.

Det må vara fel att spänna fast ungen, men hade han fått en bra uppfostran så hade det förmodligen inte hänt.
Skyll inte dålig uppfostran på skolan...men vänta, det är ju det man ska göra i den rödgröna sörjans utopiska värld.

Jag säger:
Gör om, gör rätt!
Allra helst, gör rätt från början.

Uppfostra era egna barn, orgier och fester får ni ha senare i livet när de flyttat hemifrån.

Ann-Christine Furustrand sa...

Hej igen anonym. Som du resonerar så skulle lösningen vara att vi borde lappar till och binda fast ungarna i skolan och överallt annars där vi möter unga människor. Vad de lär sig av det är att själva lappa till och binda fast. Någon respekt för vuxna är det minsta de lär sig av dina förespråkade metoder. Tänk efter på vilket sätt lär du dig själv bäst, genom en örfil eller att någon pratar med dig? Svaret är förhoppningsvis rätt givet om man förstår att det är skillnad på att känna rädsla för någon, eller respekt. Du har i alla fall väldigt fantasifylld bild av sossar,och en övertro på att de skulle vara ett politiskt parti, dvs socialdemokraterna, som påverkat landets föräldrar att låta deras ungar se på våldsfilmer. Hur ligger det till med din tro på den egna människans förmåga att tänka fritt igentligen ? Nej du bästa anonym, inte lär sig någon något vettigt av att bli varesig slagen eller förnedrad. Dessutom så har vi en borgerlig regering och detta händer nu - hur förklarar du det ???

GalaXyBloggen sa...

Jag hade inte gillat att en lärare spänt fast min åttaåring med en livrem på en stol och satt ut i korridoren. Det är helt klart.