måndag, oktober 19, 2009

Nej Jimmie, du är största hotet

Idag så tar Jimmie Åkesson från SD till orda i Aftonbladet, han önskar summera resultatet av SD:s Landsdagar som genomförts i Ljungbyhed. Han markerar tydligt Sverigedemokraternas syn på andra kulturer och religioner genom att slå fast att ”Muslimerna är vårt största utländska hot”. I sin artikel målar Åkesson med en smutsig och spretig pensel för att påvisa skillnaderna mellan de i hans ögon kristna och rättrogna och den muslimska parian. Denna farsot som påtvingar Sverige att skära förhuden av friska barn, införa speciella avdelningar på badhusen och fått livsmedelsbutiker att erbjuda ritualslaktat kött.

Hotbilden mot Sverige är klarlagd!

Jimmie Åkessons artikel kan inte se som något annat än en redogörelse för de fördomsfulla och trångsynta synsätt som SD har på andra religioner och kulturer. Artikeln bli extra spännande eftersom den avslutas i följande summering. "Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år".

Vi tycker oss kunna skönja en liknelse i Jimmie Åkessons och han Sverigedemokraters synsätt på muslimer som personen som just startade det andra världskriget, ni vet han med mustaschen. Var det inte liknande beskrivelser av det judiska kollektivet som piskade fram hatet hos människor och ställde grupper mot varandra. Judar, kommunister, Romer, homosexuella, förståndshandikappande, funktionshindrade och oliktänkande fick alla smaka på de som då såg sig som de rättrogna, och deras syn på vad som var normal och acceptabelt. Det största hotet för nationen Sverige, kontinenten Europa och planeten vi lever på är inte skillnaderna mellan våra religioner och kulturer. Det största hotet är de som vill visa på skillnaderna och ge sig rätten att avgöra vad som är normen och acceptabelt. Det största hotet är du Jimmie Åkesson.

Gammelmedia på detta:
DN,SvD, Aftonbladet, X-pressen, Aftonbladet2, DN2, SvD2, SvD3, Aftonbladet3, Aftonbladet4, Aftonbladet5

Nymedia på detta:
Kulturbloggen, Svensson, Jinge, Högberg, Krohniskt, Silverstare, Klamberg, Akkomp´s blog, Haddad, Inlänningen, Centralt, Trixie

Krassman, In Your Face
Fredrik Antonsson, Tokmoderaten

3 kommentarer:

Olle O sa...

Det slår ju aldrig fel med dessa lågpannade mörkermän. Man jobbar som faen för att skaffa sig en "respektabel yta" men sen öppnar nån av dom munnen och, vips - då är det kört. Måste vara en PR mans mardröm!

tecbruden sa...

Jag håller med! SD är det största hotet. De klumpar ihop alla muslimer till en enda stor klunga, utan att ge utrymmer för individer. Blir så trött.
Kristendomen har inte större rätt till svenska folket än vad Islam har! Vi har religonsfrihet i Sverige. Punkt slut.

Paris shopping sa...

Ska bli intressant att se hur nästa val faller ut med tanke på allt det här.