måndag, oktober 26, 2009

Media avgör

Att det är media som avgör vad de vill skriva har undertecknad samt många andra kommenterat idag, detta när det gäller SvD:s empiriska studie om Mona Sahlin. Vad som även bekräftar denna tes om att det är media som själva avgör vad som skall skrivas är den helt ointressanta nyheten att Moderaterna tappar trovärdighet i jobbpolitiken. Denna ges minimalt med utrymme, eftersom så mycket annat måste vara intressant.
OBS: Personen på bilden har inget med jobbpolitiken att göra

Hade det dock varit det omvända så hade det säkerligen varit stora rubriker om detta, framför allt eftersom Socialdemokraternas Jobbkongress börjar på onsdag. Fredrik Reinfeldt har ju dessutom meddelat att valet 2010 kommer att handla om jobben så visst borde denna undersökning ges större utrymme än detta. Det skall ju inte vara okänt att Moderaterna tappar i jobbfrågan, jag vill ju vinna den här matchen på ett ärligt sätt och att vi kör med öppna kort. Annars kommer bara Antonsson och Kent Persson säga att de inget visste, och tycka vi skall ha omval.

Undersökningen genomfördes den 19-22 oktober 2009. 1 000 personer fick frågan ”Vilket politiskt parti känner du störst förtroende för när det gäller jobben och arbetslösheten?” Så här fördelades svaren (resultatet från juli 2009 inom parentes):

Socialdemokraterna: 35 procent (25)
Moderaterna: 28 procent (24)
Vänsterpartiet: 4 procent (2)
Folkpartiet: 2 procent (5)
Centerpartiet: 2 procent (3)
Miljöpartiet: 1 procent (2)
Kristdemokraterna: 0 procent (1)
Tveksam/vet ej: 28 procent (37)

Westander presenterar motsvarande undersökning en gång i kvartalet inför valet 2010. – Med en kanske tvåsiffrig arbetslöshet under ett valår blir jobbpolitiken den klart dominerande frågan. Den sida som lyckas vinna väljarnas förtroende när det gäller jobben vinner sannolikt också valet, säger Patrik Westander.

Gammelmedia på detta:

Nymedia på detta:

6 kommentarer:

Steffen Oxenvad sa...

http://www.westander.se/pressmeddelanden.html?nyhet=1138

Tokmoderaten sa...

Nu är det ju så, din lilla röda fjant, att jag redan vet allt som är värt att veta och sålunda aldrig komma att slänga ur mig sådana osannolika floskler som att jag inget visste eftersom det faller på sin orimlighet när man som jag redan vet allt. Högst eventuellt kan jag möjligen sträcka mig till att jag har missförstått någon formulering eller att allt som kommer från motståndarsidan är osakliga elakheter som inte behöver kommenteras. Men även detta är ju trots allt också högst osannolikt eftersom jag vid sidan av min enorma kunskapsnivå även är felfri.

Har jag för övrigt berättat att jag vet allt som är värt att veta?

För mer info om de ännu lite nyare Moderaterna, följ denna länk:
http://www.youtube.com/watch?v=OdcaWD9BuNw

Krassman sa...

@Toker
Äh, din falska ödmjukhet och återhållsamhet klär dig inte Antonsson och tack för länken till Abeles klipp.

Ungas brottslighet är verkligen ett viktigt ämne, men den största behållningen jag fick från klippet är hans mun.

Kryssa Anton du Antonsson, ni har ju nästan samma namn för tusan. Tänkte på en annan sak. Om ni skulle gifta er skulle ju han heta Anton Antonsson och du Fredrik Abele, inte så illa. Det skulle passa dig tycker jag.

Krassman sa...

@Steffen
Bra där....

Johan Westerholm sa...

Krassman

Du vet att Toker är trädgårdsmästarbiträde till professionen eller hur? Av detta skäl måste du vara snäll. Han är lite ledsen för det.

mvh

Johan

Tokmoderaten sa...

Kvack kvack hörs från ytattacken...