onsdag, oktober 14, 2009

(S) gör Reinfeldt orolig, inte krisen.

Fredrik Reinfeldt uppger i talarstolen i riksdagen att hans oro är över den budget som Socialdemokraterna lagt. Han känner oro över att Socialdemokraterna inte vill sänka skatten med 10 miljarder på lånade pengar utan istället höja skatten och trygga 60 000 jobb inom välfärden. Det är alltså inte massarbetslösheten och den begynnande krisen i välfärden som oroar Reinfeldt, det är Socialdemokraternas budget. Att 4 av 10 som får socialbidrag är mellan 18-24 år fyller inte Reinfeldt av oro, det är att Socialdemokraterna tycker att pensionärer skall betala lika skatt som en som arbetar. Det är inte att den tiondel som tjänar bäst har fått nästan lika mycket som 60 % av svenska folket tillsammans eller att utanförskap har ökat med 70 000 personer som oroar Reinfeldt.

När det gäller dessa frågor om klyftorna, arbetslösheten och utanförskapet så är Fredrik Reinfeldt ganska nöjd. Den borgerliga regeringen använder sig gärna av brösttoner så som "att ta ansvar för Sverige" Detta ansvar för Sverige handlar för den Moderata regeringen att skjuta till en engångssumma på 7 miljarder kronor till kommuner och landsting 2010. För 2009 säger regeringens egna rapport att 78% av Sveriges kommuner kommer att gå med underskott. Det här kallar alltså den Moderata alliansen för att ta ansvar för Sverige. Fredrik Reinfeldt säger att det är frågan om jobben som kommer att avgöra valet 2010, och det hoppas jag verkligen. Det var det som den Moderata alliansen vann valet på 2006 och vi vet hur det ser ut idag. Utanförskapet skenar, arbetslösheten har ökat från strax över 4% till 8%. Sverige slår Europa rekord i ungdomsarbetslöshet med 100 000 arbetslösa unga. Samtidigt så vill nu den Moderata alliansen sänka skatten med 10 miljarder på lånade pengar. Det kallar inte jag att ta ansvar för Sverige, det kallar jag att köra Sverige i diket.

Gammelmedia på detta:
SvD, Aftonbladet, DN, X-pressen

Nymedia på detta:
Johanna Melén, Rödgrönt, Peter Andersson, S-buzz, Jobbävningen, Peter Högberg, Karin, Kent Persson, Annie Johansson, Martin Moberg, Veronica Palm, Ett hjärta rött, Fredrik Pettersson, Monica Green, Westerholm, Maryam Yazdanfar, S-buzz 2, Alliansfritt

Läs även detta gällande stämningen av Lunds Universitet för olaga könsdiskriminering:
Feldermania

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: