måndag, oktober 26, 2009

(S) i fokus och Sahlin i centrum

På onsdag inleds Socialdemokraternas kongress i Stockholm och analyserna av den kommande kongressen, vad den kommer att resultera i och vilka frågor som kommer att dominera avlöser varandra i gammelmedia kontinuerligt. Under den Socialdemokratiska kongressen måste vi Socialdemokrater visa att vi gjort hemläxorna som vi fick av väljarna i valet 2006. Läxorna var att presentera ett trovärdigt regeringsalternativ, ny jobbpolitik och ett nytt ledarskap. Att vi Socialdemokrater tagit med oss läxan, och gjort den väl kommer vi bevisa under kongressen.

Det starka "jaget" som prioriterar "laget". Foto: Linda Håkansson

Det rödgröna samarbetet är på plats och den första gemensamma budgeten kommer att presenteras till valrörelsen. Nu kommer resultaten av det genomförda rådslagsarbetet presenteras. Ett arbete där tusentals personer varit aktiva att ta fram tankar och idéer inom våra prioriterade politikområden. Nu skall detta redovisas och bli vår framtida politik. Det faktum att Mona Sahlin har infört ett nytt ledarskap inom Socialdemokraterna är uppenbart. Något som även SvD tar fasta på: Mona Sahlin syns betydligt mer i massmedierna på bekostnad av sina partikamrater än Göran Persson gjorde när han var partiledare.

Den interna uppfattningen inom (S) att Sahlin bedriver en helt annan typ av ledarskap än Göran Persson, som ibland kritiserades för att styra partiet som en enmansshow. Jag tycker inte det är konstigt att Mona Sahlin står i centrum i media. Det hon har genomfört under den här perioden som hon har varit ledare för Socialdemokraterna går inte någon obemärkt förbi. SvD gör dock analys att Mona Sahlins uttalande om "laget" framför "jaget" och denna massmediala närvaro skulle inbära en konflikt. Suck och stön blir mitt svar på det.

Tänk om Mona Sahlin lyfts fram för att hon leder Sveriges största parti i opposition. Tänk om Mona Sahlin lyfts fram för att hon har varit med och format den Rödgröna samarbetet och tänk Mona Sahlin lyfts fram för att hon har ett demokratiskt och modernt ledarskap. Tänk om det vore så att vi i media bara fick läsa om det bra som Mona Sahlin gjort som vår första kvinnliga partiordförande. Tänk om det vpre så att vi Socialdemokrater kunde välja vad media skall skriva om och om vem. Handen på hjärtat SvD, är detta verkligen en relevant analys ni gör och är det Mona Sahlin som avgjort resultatet? Som sagt, suck och stön.

Gammelmedia på detta:
SvD, DN, DN2, DN3, Aftonbladet, Aftonbladet2, Aftonbladet2

Nymedia på detta:
S-buzz, Mats Engström, Krantz, Olsson, Alexandra, Mattias, Peter Andersson, Westerholm, Linander, Robert Noord, Jinge

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: