söndag, augusti 15, 2010

207 000 arbetslösa unga är värda bättre

Har precis varit i Tantolunden och lyssnat på Mona Sahlins sommartal, och jag kan konstatera att hon återigen levererade ett tal som tydligt visar på skillnaderna i politiken. Mona levererade även ett tal som tydligt visade på skillnaderna mellan de politiska ambitionerna mellan Socialdemokraterna och Moderaterna.


Socialdemokraterna vill bekämpa utanförskapet och vill se en politik som innebär nolltolerans mot den skenade ungdomsarbetslösheten. Moderaterna vill sänka skatterna och om åtgärder för att fixa jobben är Reinfeldts besked att de viktigaste besluten redan är fattade. Reinfeldt har till och med meddelat att hans nya arbetsmarknadsminister inte behöver ingå i regeringen eftersom det mesta av arbetet på arbetsmarknadsdepartementet är avslutat. Moderaterna lämnar helt enkelt walkover på valets viktigaste fråga, 34 dagar innan valet.

Mona Sahlin levererade även ett viktigt besked till landets alla pensionärer. Pensionärsskatten som den borgerliga regeringen infört genom att bara sänka skatterna för de som arbetar skall bort. Pension är uppskjuten lön och skall beskattas lika. Dock så måste jag återigen poängtera att det viktigaste för att Sverige i framtiden skall klara ekonomin när krisen vänder är att vi fixar jobben. Moderaterna talar om förnyelse och ändå så är det precis som deras tidigare partiledare, Bo Lundgren, får diktera politiken.

Moderaternas universallösning i högkonjunktur som i lågkonjunktur har varit att sänka skatterna och vi känner alla till vilka effekter detta givit. Ökade klyftor och mindre resurser till vår generella välfärd. Sverige är på fel väg med Reinfeldt bakom ratten och nu så utlovar han fyra år till av samma politik om de vinner valet. Som tur är så finns det en sak vi kan göra åt det, vi byter regering den 19:e september.

Gammelmedia:

SvD / DN / Aftonbladet / Expressen / DN2 /

Nymedia på detta:
S-buzz /Dummokraten / Mats Engström / Prärietankar / Martin Moberg / Peter Andersson / Peo Wågström / Johan Westerholm / Alltid rött alltid rätt / Jinge / Mullvaden / Radikalen / Böhlmark / Röda Malmö / Kent Persson / Alliansfritt Sverige / Peter Högberg /


Krassman / In Your Face

4 kommentarer:

PeO sa...

"Pension är uppskjuten lön och skall beskattas lika". En direkt lögn signerad S. Pension är INTE uppskjuten lön, pension är de som arbetar som betalar pensionärernas pension. Jag betalar min pappas pesion precis som Krassman betalar sina ev pensionerade föräldrars lön. Allt annat är lögn. Uppskjuten lön existerar inte annat än i några sjuka S hjärnor. Och dessutom glömmer Fru Sahlin att räknar med samtliga OMKOSTANDER för inkomstens förvärvade vi arbetande har. Sån som en pensnsoinär INTE har, dvs befriad från skatt. T.ex avdraget för resor till och från arbetet som inträffar först efter vad är det 8000. Detta utslaget på 12 månader jämnar väl i princip ut den ev skillanden mellan pensionärerns skatt och den förvärvsarbetandes.

Att spela detta kort som en trumf är väl ytterligare ett exempel på De rödgrönas haveri och desperation inför valet. Att inse att det kan bli 4 år med allinens vid makten signallerar ju effetikvt slutet för S. Och med rätta - bakåsträvande och skattehöjningar hör 70 talet till - nu är det 2010.

Krassman sa...

@PeO blandar ihop saker och ting.
Det nya pensionssystemet är ett "Pay as you go" system vilket betyder att jag betalar in till min gegen pansion.

Den förändringen som gjordes av pensionssystenmet var just denna. Det innebär att det just nu finns två system och inte ett.

Saken är den att pensionärer inte omfattas av jobbsaktteavdraget vilket gör att pensionärer får betala en högre skatt, och det kan du aldrig förneka. Kom även ihåg att vi sagt ja till de tre första stegen i avdraget PeO.

Återigen så är ju reseavdraget till för de som jobbar PeO, det är liksom skillnaden mellan beskattningen på pensionärer och de som jobbar vi vill komma åt. Hur skulle detta jämna ut de faktum att pensionärer betalar högre skatt på sin pension PeO. Du blandar ju ihop äpplen och päron.

Om nu detta inte vore ett trumfkort så skulle väl inte Reinfeldt och de övriga borgarna bry sig om pensionärerna och nu tävla om vilka som vill sänka skatterna mest för pensionärerna, eller har jag fel här oxå PeO??

PeO sa...

Mja, det heter ju "jobbskatteavdraget" och pensionärer jobbar ju faktiskt inte. Skattesatser och annat kan ju diskuteras till man bli blå i ansiktet men det som väl räknas är vad man har kvar. Med de olika kostnader för inkomstens förvärvande som pernsoinärer INTE har jämnar detta ut sig i ganska många fall. T.ex resevadraget jag pekade på. Äpplen och päron kanske men det som räknas är slutsumman.

Att alla i dag tävlar om pensionärernas gunst är väl föga förvånande. I många många år har barnfamiljerna gått på plus och nu är väl antalet röstande gamlingar fler än nånsin tror jag. En målgrupp för allas valfläsk. Och dessutom säkerligen en grupp som innehåller allt fler "40-talister" som ju är de verkliga bakåsträvarna som vill tillbaka till 60/70 talets folkhem med 2 kanaler på TV och "regeringen rekomenderar 6 till 8 skivor bröd om dagen".

Som min gamle svärfar, 83, säger : "Pensionärer gnäller fan för mycket!".

Krassman sa...

@Pe0 med annat tonläge
Just det, de heter ju det. Moderaternas politik är till för att det skall löna sig för de som redan har det bra, eller du kanske menar att våra pensionärer är det?

Ha ha, slutsumman..den var bra. Varför då inte räkna med allt bra som tidigare Socialdemokratiska regeringar levererat i budgetöverskott och stabila statsfinanser och välfärd värd namnet.

Pensionsskatten finns och den gör sig påmind Pe0, det är bara gilla läget. Kul att du dessutom erkänner att du hade fel om pensionssystemet...ha ha ha ;)