torsdag, augusti 12, 2010

Den borgerliga jobblinjens effekter

I dag så presenterade Moderaterna sina valaffischer och när det gäller frågan om jobben så kan vi väl säga att Moderaternas kontakt med verkligheten och sanningen lämnar en hel del mer att önska. Moderaterna gick till val på jobben 2006 och det var genom att utrota utanförskapet som jobben skulle fixas.


Hur nu jobben skulle fixas var genom att sänka skatterna, och i dag så kan vi med facit i hand se att den politiken inte fungerat. Över 100 000 färre sysselsatt nu än för fyra år sedan och arbetslösheten som 2006 låg på fem procent, och kallades massarbetslöshet av borgerligheten ligger nu på enastående 9,5 procent enligt SCB.

Visst har antalet nyanmälda jobb ökat senaste året och det är även positivt att antalet varsel minskar. Även antalet i öppen arbetslöshet har minskat men det är väl att se mer som en effekt av man nu har fler som nu befinner sig i åtgärder. I slutet av juli låg den totala arbetslösheten på 8,1 procent av arbetskraften enligt arbetsförmedlingen. För ett år sedan var motsvarande siffra 7,3 procent av arbetskraften. Lägg då även till att antalet långtidsarbetslösa har ökat med 5 000 till 71 000 det senaste året.

Fredrik Reinfeldt som även tidigare varit ute och sladdat med arbetslöshets siffrorna är sin vana trogen. Han påpekar nämligen att det skett "en kraftig sysselsättningsökning under alliansregeringens tid". Något som är en ren lögn vilket jag även hoppas att media uppmärksammar. Det skall inte bara vara vi bloggare från det rödgröna lägret som skall behöva tillrättavisa statsministern på detta område. Faktum är nämligen att sysselsättningsnivån har minskat från 66,4% till 64,9 %.

Gammelmedia på detta:
DN / SvD / Aftonbladet / Expressen / Expressen2 / Aftonbladet2 / Aftonbladet3 /

Nymedia på detta:
Alliansfritt Sverige / Jinge / Rasmus Lenefors / Martin Moberg / Mikael Abramsson /


Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: