onsdag, augusti 25, 2010

Sjung om studenters lyckliga dar

Då har Jan Björklund levererat sitt budskap till Sveriges studenter, som enligt Sveriges Förenade Studentkårer (SFS) går back med totalt 625 kronor i månaden. Beskedet är följande - Ni får ni låna hela vår föreslagna höjningen av snälla staten. Förra gången hade Björklund i alla fall den goda smaken att även höja bidragsdelen av studiemedlet.

Nog för att den förra höjning mer var ett hån på 40 riksdaler per månad rakt i ansiktet på våra studenter, men ändå. Då kunde han ju i alla fall säga att han hade höjt studiebidraget, på riktigt. Björklund meddelar i dag i radio att en höjning av bidraget naturligtvis hade varit önskvärt, men det är en prioriteringsfråga om det finns ekonomiskt utrymme.

Björklund är tydlig med att årets val står mellan satsningar på jobb, utvecklad välfärd och minskade klyftor eller skattesänkningar. Alliansen trogen väljer han naturligtvis det senare och den som menar att kostnaden på 12 miljoner nästa år och 34 miljoner 2012 för att skuldsätta studenterna är en satsning kan räkna med att få sina siffror och fiskar varma. Om nu Sveriges unga nuvarande/blivande studenter kommer sjunga borgerlighetens lovsång för att ytterligare kunna skuldsättas under sin studieperiod håller jag som mycket tveksamt.

Gammelmedia på detta:
DN / SvD /SR / SvD2 / Aftonbladet / DN2 /

Nymedia på detta:
Homo Politicus / Peter Högberg / Kulturbloggen
/

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: