torsdag, augusti 12, 2010

Röstar du på Alliansen Gudmundson?

I dag så försöker Per Gudmundson på SvD att skriva berättelsen om Socialdemokraterna. Hans anslag att försöka vara rolig blir till slut lika pinsam som en malplacerad pruttkudde på ett kalas på ett ålderdomshem. Hans tillkortakommande kommer dock inte som någon chock. Att som nyliberal försöka skriva ett partis historia som funnits i över 100 år genom en slarvig nutidsanalys kan inte bli annat än ett fiasko. Det faktum att detta alster presenteras på SvD:s ledarplats förvånar föga och kan knappast ses som någon chock det heller.

Gudmundson vill precis som hela borgerligheten att valet skall handla om små små saker. Det skall handla om tillstånd för det, kontroll på det, nivån skall ligga där och att politiken skall ha en minimal inverkan på marknaden, som liberalerna nu mer kallar för människors vardag. Gudmundson och han gelikar vill inte att valet skall handla om det vägval som Sverige står inför och det skall verkligen inte handla om de senaste fyra åren av borgerligt styre.

Gudmundson vill inte att väljaren på valdagen skall reflektera över att valet handlar om fortsatt ökade klyftor eller satsningar på nya jobb. Gudmundson vill inte att väljaren skall bry sig om en arbetslöshet på 9,5 procent och 100 000 färre som är sysselsatta. Gudmundson vill inte att väljarna skall tänka på vilket samhälle man vill skapa, Gudmundson vill bara att väljaren skall bry sig om de små sakerna, så att den borgerliga alliansens kan får fortsätta att nedmontera den Svenska välfärden och fortsätta sänka skatterna för de som redan har mest. Det är det Gudmundson vill, men jag tror att han kommer att misslyckas för väljaren är smartare än så.

Gammelmedia på detta:
SvD

Nymedia på detta:
Peter Andersson /


Krassman / In Your Face

3 kommentarer:

Anders Sjöqvist sa...

Vi kan för en stund frångå vad Gudmundson vill, och istället fokusera på vad han säger. Han påpekar att Sahlins viktigaste fråga är könslikställda äktenskap, och Jämtins viktigaste fråga att alla offentliga toaletter ska vara könsneutrala. Jag uppfattar det som att du personligen tycker att jobben är det viktigaste. Men är det viktigast även för Socialdemokraterna? Och den stora frågan: Hur ska väljarna veta det när partiet bara pratar om kön och sexualitet?

Sixten sa...

Aj aj aj vad ont det gör när någon trampar på ömma sossetår :-)

Krassman sa...

@Anders Sjöqvist
Men snälla Anders, ta du en titt återigen på vilken fråga som Socialdemokraterna sätter först. Vad Gudmunsun påpeker är det som han vill att debatten skall handla om.

Låt istället Socialdemokraterna få tala om för dig vilken fråga som är viktigast istället för liberalen Per Gudmundson, okej?
http://www.socialdemokraterna.se/Valet-2010/

@Sixten
Inte ett dugg, vi har oftast stålhätta nämligen. Annat är det att trapa på små borgarfötter som Gudmundsons i lågskor.