måndag, augusti 23, 2010

Där föll FP:s integrationsburka

I dag så meddelar Nyamko Sabuni att hon välkomnar SD-röster till sitt parti. Säkert ingen direkt nyhet då jag misstänker att samtliga partier inte motsäger sig röster från något annat parti. Moderaterna har ju varit väldigt tydliga med att de vill ha röster från Socialdemokrater och jag kan tänka mig att Maud Olofsson och hennes Centerpart inte skulle sig nej om någon Piratpartist av någon oförklarlig anledning skulle vilja rösta på dom.
Då är vi ett steg närmare sanningen till FP:s strategi!

Vad som dock gör detta uttalande lite mer intressant är det faktum att Folkpartiet de tre senaste riksdagsvalen medvetet riktat sina utspel mot att handla om SD:s kärnfråga. Hårdare krav på flyktingar och invandrare har nämligen varit återkommande utspel från Folkpartiet 2002, 2006 och nu under valrörelsen 2010. Partiet egen Mikael Trolin skrev här om dagen om Folkpartiets mycket tvivelaktiga strategi att värva röster genom att spela på främlingsfientlighet.

Vi kan med detta se att det går en klar och tydlig skiljelinje mellan de övriga partierna inom den borgerliga alliansen, partierna inom de rödgröna och Folkpartiet. Inget parti har en erkänd och utvecklad strategi för att värva röster genom att spela på främlingsfientlighet, förutom då alltså Folkpartiet liberalerna. Det känns skönt att äntligen kunna skriva att strategin är bekräftad från Sabuni eftersom hennes tidigare uttalanden om låglönejobb för invandrare och förkortad föräldraförsäkring för invandrare haft en burka över sig om av att handla om integration.

Gammelmedia på detta:

Expressen /

Nymedia på detta:
Mats Engström / Alltid rött alltid rätt / Amanda Brihed /


Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: