fredag, augusti 20, 2010

Välfärd eller skattesäkningar, valet är dittMona Sahlins anförande från dagens valupptakt på Clarion Sign i Stockholm. Valet den 19:e september blir efter borgerliga utspel allt enklare. Valet står mellan välfärd eller skattesänkningar, precis som när Bo Lundgren rattade Moderaterna.

Gammelmedia på detta:
DN / Aftonbladet /

Nymedia på detta:
Rasmus Lenefors / Tokmoderaten / Peter Högberg / Martin Moberg /


Krassman / In Your Face

5 kommentarer:

Pelle sa...

Kan man inte höja skatten till 100% på en gång, så vi får riktigt bra välfärd?

Krassman sa...

@Pelle
Men det var väl ändå att ta i. Låt oss säga att vi höjer med 12 miljarder. Det fixar vi genom att låta de som tjänar 40 000 i månaden och över lite mindre i jobbskatteavdrag. Jag tror det räcker till en bra början.

PeO sa...

Problemet är ju att välfärden inte "fixas" med lite vanliga gamla hederliga skattehöjningar. Att ta från dom "rika", dvs S definition av rika - som tjänar 40000 och mer - räcker nog inte särskilt långt. Bakom hörnet lurar stora direkta och idirekar höjningar som ju de Rödgröna inte talar om , ännu. Och sen skall ju vi inte glömma Herr Ohly som ju ser de "rika" som en outtömlig skattekälla. Problemet är att i hans värld är alla "rika" och deras plånböcker ett lovligt byte.

Se t.ex
http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/rodgrona-splittrade-om-hojd-skatt_5162399.svd

Monas och Marias reaktioner är ju det dom måste säga eller hur? Men tar man fan i båten (fan = Ohly) så blir det problem för oss vanliga, rika, arbetare.

Krassman sa...

@PeO
Men låt oss istället tala om det som de rödgröna presenterat tillsammans istället för att spekulera va...snälla.

Reinfeldt gick till val på att sänka skatterna med 20 miljarder, det blev 100 miljarder. Vips så har vi över 33 000 färre anställda inom välfärdsyrkena, trots att behoven bara blivit större.

Jag vet att du har svårt att sluta tjata om Ohly men du måste verkligen börja bearbeta din sjuka kring Ohly och Vänsterpartiet. Våra gemensamma förslag är presenterade, sedan är det upp till varje parti att profilera sig. Eller du kanske tror att den borgerliga alliansen är överens om hur skatterna skall hanteras, ha ha ha.

PeO sa...

Jag kommer nog inte sluta tjata om Ohly i första taget :-). Varför?

T.ex följande citat är för mig nog - denna man kanske får reell makt efter valet.

"Inskränkningar i demokratiska fri- och rättigheter kan användas i arbetarklassens intresse."
Lars Ohly, debattinlägg i Kommunistisk ungdoms interna tidning 1983"

Jag ser det som att Mona Sahlins största svek, misstag eller vad det nu är att ta med honom i samarbetet. Men makten har väl sitt pris eller hur? S har ju gått från att vara PARTIET till att i dag bara vara ett parti bland alla andra. Hårt för alla sossar som altid tagit makten för given, eller hur?

Hur mycket tänker ni höja skatten 2014?