tisdag, augusti 17, 2010

SD:s existens hotas av FP

Folkpartiet har som vana att kring valtider presentera politiska utspel som handlar om invandrare och integration. Det är en genomgående strategi att FP väljer att ta upp dessa frågor, samtidigt som man mellan valen knappt berör de egna förslagen som man lagt. Årets valrörelse har inte varit något undantag för Folkpartiet som sin vana trogen redan varit ute med förslag om burkaförbud i skolan.

Det förslaget från Björklund presenterades 45 dagar innan valet. Den 3:e augusti 2002 presenterade Folkpartiet sitt förslag på språktest för invandrare, det var 43 dagar innan valet. Andra gången var det under valrörelsen 2006, rättare sagt det 28:e juni, vilket var 51 dagar innan valet. I dag är det 32 dagar innan valet och vi noterar nästa ljusskygga politiska utspel från Folkpartiet.

I dag kan vi nämligen läsa om nästa förslag från Folkpartiet som syftar till att peka ut skillnader mellan människor och rikta speciella krav på invandrare. Integrationsminister Nyamko Sabuni menar nämligen att rätten till föräldraledighet, slopade turordningsregler och införandet av speciella låglöneyrken för invandrare är viktiga steg att ta för en förbättrad integration.

Om Nyamko Sabuni anser att invandrare inte heller skall ha rätt till vårdnadsbidrag och lika lång sjukpenning som andra framgår inte, men de förslagen kan vi väl med all säkerhet förvänta oss inom en snar framtid. Folkpartiets återkommande röstfiskande med krav på invandrare och flyktingar har blivit ett allt vanligare inslag i politiken och jag kan tänka mig att Jimmie Åkesson och hans Sverigedemokrater förbannar dessa Folkpartistiska utspel.

Sverigedemokraternas existensberättigande som de sanna främlingsfientliga och rasistiska partiet är utmanat och oavsett vilka utspel de kan tänkas göra mot invandrare, flyktingar och homosexuella så kommer det inte förvåna några väljare. Deras syn på dessa människor är vida känd, vad som däremot förvånar är Folkpartiets tankegångar och förslag som syftar till att göra skillnad på människor.

Gammelmedia på detta:
SvD / DN / Aftonbladet / Expressen /

Nymedia på detta:
Jinge / Samuel Karlsson / Tänkvärt! Eller inte? /Rasmus Lenefors / Peter Högberg / Vän av ordning / Alliansfritt Sverige /


Krassman / In Your Face

4 kommentarer:

Micke sa...

Sd-väljarna och ev. sd-väljare är inte så dumma att de går på fp:s fiske i grumliga vatten EN GÅNG TILL. Dessa väljare blev oerhört besvikna på fp efter valet 2002 och lär knappast lägga sin röst där igen. Däremot kan det tänkas att smygrasister som aldrig skulle rösta på Sd, väljer att lägga sin röst på fp.

Anonym sa...

– Det är orimligt att föräldrar till barn som är fyra eller fem år när de anländer får ut full föräldraledighet.

Jag tycker att detta borde ändras och dagens ordning är helt orimlig!

Krassman sa...

@Micke
Värt att notera är att den senste Novus mätnigen så ökar Folkpartiet med 2,1 procentenehet samtidigt som SD backar med 0,5. Detta efter Burkautspelet från Björklund, jag tycker det luktar samband.

Krassman sa...

@Bo Grahn:
Antingen har man rätt till socialförsäkringar eller inte. Att etniskt villkora dem är orimligt för att inte säga osmakligt. Hur stort problem tror du verkligen att detta är jämfört med vårdnadsbidraget som redan påvisat sig ha negativa effekter på intagrationen?

Ser du några andra regerler som du vill ändra på för att förstårka vi och dom politiken som SD och Folkpartiet basunerar ut? Dumheter är det enda det är, dumheter.

Om man däremot delade föräldraförsäkringen och slopade vårdnadsbidraget så skulle men göra något bra för integrationen.