lördag, augusti 14, 2010

Det finns en lösning, byt regering

I går pressenterade Mona Sahlin och Thomas Östros Socialdemokraternas prioriterade frågor inför valet. Inte helt oväntat så ligger arbetslösheten och jobben i fokus och främst gäller det ungdomsarbetslösheten. I dokumentet "Fler jobb och nya möjligheter - Vägval 2010" så presenteras de prioriterade satsningar som Socialdemokraterna kommer att jobba för när valet vinns om 35 dagar.


Samtidigt som Socialdemokraterna och de rödgröna fortsätter att presentera konkreta förslag på hur arbetslösheten skall motverkas så lyser den borgerliga regeringens jobbpolitik med sin frånvaro. Tidigare i veckan så meddelade Reinfeldt att det kommer att komma förslag på hur de vill motverka ungdomsarbetslösheten, men med tanke på att det var två år sedan Anders Borg sade att fokus nu låg på att arbetslösheten inte skulle bita sig fast så blir kommande utspel inget annat än något som framtvingats under galgen.

Reinfeldt kommer med all säkerhet att presentera något i sitt kommande sommartal men att fört nu visa på handlingskraft när han hittills kallat ungdomsarbetslösheten för en synvilla kan inte ses som något annat än saktfärdigt och rent pinsamt. Varför skulle Reinfeldt vilja agera mot en synvilla kan man ju stilla undra.

Socialdemokraterna utlovar nu nya satsningar mot ungdomsarbetslösheten. Det tidigare utlovade reformen att alla som anställer en ung som är arbetslös (upp till 25 år) slipper betala arbetsgivaravgift förstärks nu med att även omfatta alla arbetsgivare som erbjuder en ung praktik- eller traineeplats. Denna nya reform beräknas skapa ytterliga 15.000 nya arbeten för våra unga vilket är väl behövda. Det borgerliga Sverige uppvisar i dag en ungdomsarbetslöshet som är bland de högsta i Europa, inget annat än ett fundamentalt misslyckande för den borgerliga jobblinjen men som tur är finns det en lösning, byt regering den 19:e september.

Gammelmedia på detta:
SvD
/ DN / DN2 / Aftonbladet / Expressen

Nymedia på detta:
Björn Andersson / Alltid rött alltid rätt / Thomas Idenås / Peter Andersson / Martin Moberg / HBT-Sossen / S-Buzz / Rasmus Lenefors /


Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: