måndag, augusti 30, 2010

Och vad tycker du Nyamko?

I söndags så presenterar Moderaterna att man misslyckats med integrationspolitiken under den gångna mandatperioden. Ett område som Nyamko Sabuni från Folkpartiet varit ansvarig för sedan den borgerliga alliansen vann valet 2006. 20 dagar innan valet så blir det alltså Migrationsminister Tobias Billströms lott inför media berätta om det totala misslyckandet, som varken han eller hans eget parti bär ansvar för.

Hur tycker du att integrationspolitiken funkat då Nymako?

Folkpartiet har som vana haft att presentera hårdare tag mot flyktingar och invandrare under de sista skälvande veckorna av valrörelse de senaste tre riksdagsvalen. De uppenbara kopplingen till att man vill ta röster från främlingsfientliga väljare har nu blivit så uppenbar att man inte ens låter den ansvariga ministern ta ansvar för de egna frågorna, istället får storebror Moderaterna rusa till undsättning. I den borgerliga alliansens valmanifest från 2006 hittar vi följande målsättning och ambition när det gäller integrationen:

"En genomgående linje i vår integrationspolitik är att riva hinder och öppna möjligheter. Invandrare ska respekteras som individer och inte betraktas som ett homogent kollektiv. Det behövs inte mer kontroll eller lägre bidrag för just invandrare, utan en politik som frigör människors inneboende kraft. Det är en politik för större frihet, och för ett samhälle som präglas av gemenskap och samhörighet, där ingen grupp ställs åt sidan eller diskrimineras. Den svenska integrationspolitiken har misslyckats. Alltför många har alltför svårt att ta sig in i samhällslivet och på arbetsmarknaden".

I dag så handlar den borgerliga alliansens integrationspolitik om att ställa hårdare krav på invandrare och flyktingar när det gäller föräldraledighet, burkaförbud i skolan och till sist om att införa en segregerad arbetsmarknad i form av ekonomiska zoner. Det har tagit fyra år borgerlig integrationspolitik och maktinnehav för att landa i en retorik som som närmast kommer från det rasistiska och främlingsfientliga Sverigedemokraterna. Och som av en händelse så syns inte ansvarig minister Nyamko Sabuni från Folkpartiet till i debatten, över huvudtaget.

Gammelmedia på detta:


Nymedia på detta:

Martin Moberg
/ Vid vägkorsningen / Röda Malmö / Peter Högberg /Jöran FagerlundNemokrati / Röda Berget / Johan Westerholm /


Krassman / In Your Face

3 kommentarer:

Anonym sa...

När ska hon hinna? Damen har tydligen annat för sig - att bli framröstad som landets bäst klädda politiker kräver sitt.

valresultatet sa...

Gör din röst hörd på Valresultatet
http://www.valresultatet.se

Kalmardamen sa...

Jag undrar också var Nyamko tagit vägen.
Integrationspolitiken är viktig och Mauds "bjäffsande" om frizoner begriper jag mig inte riktigt på.
Det finns bättre vägar att gå.
Skrev själv ett inlägg i ämnet där jag bl.a. lämnade en länk till "En annan del av Salem"
En mycket läsvärd artikel!