torsdag, augusti 19, 2010

Det jag aldrig skulle skriva

Jag trodde aldrig att jag skulle skriva att justitieminister Beatrice Ask (M) har rätt, men idag så måste jag erkänna att jag tvingas att acceptera så är fallet och att vi båda två delar uppfattning helt och fullt i en och samma fråga. Jag trodde faktriskt aldrig att jag skulle skriva detta eftersom Ask sällan har rätt och att min syn på de flesta områden vitt skiljer sig från hennes, men nu så har Ask verkligen slagit huvudet på spiken.
Du kan verkligen chocka Ask!

Beatrice Ask har nämligen tagit bladet från munnen och sagt det som så många andra, inklusive undertecknad har tänkt efter de senaste utspelen från Folkpartiet. Folkpartiet vill nämligen stjäla röster från Sverigedemokraterna. - Det måste ju rimligen vara deras syfte, säger hon till Expressen. Folkpartiets invandrarutspel återkommer kontinuerlig under brinnade valrörelser och fokus ligger varje gång på ökade krav på invandrare och flyktingar.

Vi kunde så sent som igår ta del av en sammanställning som den nyligen avhoppade Folkpartisten, Willy Viitala, gjort när det gäller dessa utspel. Det är en lång och diger lista som avslöjar ett uppskruvat tonläge där syftet ligger till hårdare tag mot invandare och flyktingar, allt höljt i ett liberalt skimmer av att det handlar om ökad integration. De senste tre valrörelse uppvisar samma mönster, nästan på dagen överenstämmande då förslagen presenteras.

Att dessa frågor kontinuerligt återkommer under brinnande valrörelser för att sedan falla tillbaka mer i skymundan mellan valen stärker Ask:s och undertecknads gemensamma syn på ämnet. Inte helt oväntat så var detta en fråga som Jan Björklund fick under dagens P1 intervju. Björklund menade att påståendet om att hans förslag om burkaförbud skulle kratta manegen för invandrarfientliga partier var absurd. En märkbart upprörd Björklund övertygar inte och sett till de återkommande utspelen med hårdare tag mot inavdrare och flyktingar så är Folkpartiets strategi uppenbar.

Om Folkpartiets strategi genom att basunera hårdare tag mot invandrare och flyktingar tar röster från de rasistiska, främlingsfientliga och homofobiska Sverigedemokraterna fungerar vet vi inte. Dock kan man göra en notering från den senste Novus undersökningen som presenterades igår. Där gör Folkpartiet en ökning på 2,1 procentenheter och det är endast den ökning som är statistiskt säkerställd jämfört med föregående mätning. Samtidigt som Sverigedemokraterna tappar 0,5 procentenheter i samma mätning.

Om strategin fungerar så kan det mycket väl vara dessa röster som ger alliansen valsegern och tryggar Fredrik Reinfeldt som statsminister i ytterligare fyra år. Scenariot är långt från otänkbart med tanke på det jämna opinionsläget och jag hoppas att de som funderar på att lägga sin röst på Folkpartiet reflekterar över stäkkningstagandet ordentligt när dom stoppar ner sin valsedel.

Gammelmedia på detta:

Nymedia på detta:

Krassman / In Your Face

1 kommentar:

Anonym sa...

Fp har väl dragit nitlotten i alliansen, och fått jobbet att försöka neutralisera SD.

Uno