lördag, augusti 07, 2010

Jag hatar verkligen män

Denna lördag verkar onekligen bli utspelens dag, och det ena överträffar det andra. Först är det rasisterna och homofoberna i SD med Jimmie Åkesson i spetsen som närmast talat i tungor om vad som behövs för att "skydda" Sverige och det som är "svenskt". Inte helt oväntat så lyfter detta rasistiska parti frågan om våldtäkter. DN beskriver det som att SD skall sammanställa alla domar från våldtäkter från förra året till en kampanj mot våldtäkter.

Jag hatar dig Jimmie....

Beskrivningen från DN måste naturligtvis vara felaktigt för jag ser det knappast troligt att kampanjen som SD nu skall driva skall vara mot våldtäkter, den skall väl vara riktad mot invandrare. I Sverige anmäls cirka 20 procent av alla våldtäkter och statistiskt sett är våldtäktsbrotten få i relation till det totala antalet brott. Men mörkertalet när det gäller våldtäktsbrott inomhus och mellan bekanta är med största säkerhet stort, allt enligt BRÅ.

Att SD är partiet som nu skulle kunna klara av att ge en objektiv bild av frågan, speciellt efter det att Åkesson sagt att man vill titta på överrepresentationen, håller jag som omöjligt. De flesta våldtäkter begås i relationer och att som Åkesson tro att det är etnicitet som avgör detta agerandet i en relation är lika fördomsfullt och korkat som deras övriga politik. En studie från Stockholms universitet (Sutorius & Kaldal 2003) visar att det råder en högre benägenhet till åtala för våldtäkt om den misstänkte är av utomeuropeiskt härkomst.

Alla vill ha hårdare straff än våldtäktsmännen själva i det här fallet. Men om SD tror att de skall kunna framstå som partiet som löste frågan till varför män tror sig ha rätten att utnyttja en kvinna så misstar dom sig grovt. SD har ett helt annat syfte än att stoppa mäns sexualiserade våld motkvinnor. När jag läser om våldtäkter och nedlagda utredningar så hatar jag verkligen män, män som Jimmie Åkesson som inte ger frågan rätt legitimitet utan försöker ge ett manligt förtryck ett etniskt ansikte.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet / SvD / DN / Expressen /

Nymedia på detta:
Jinge
/ Prärietankar / Martin Moberg / Den lätta brigaden / Svensson / Quero / Tänkvärt! Eller inte? /Annarkia / Alltid rött alltid rätt /


Krassman / In Your Face

51 kommentarer:

Gustav sa...

Det är inte etniskt. Men det har med vilken kultur och vilken fostran man fått att göra. Dvs. vilken kvinnosyn man växer upp med. En stor del av de invandrare som kommer hit har med sig en mycket tveksam syn ang. kvinnans roll i samhället. Detta måste bekämpas från och med stunden invandraren sätter sätter sin fot på svensk mark. Att de som inte har denna kvinnosyn och kommer från tveksamma länder stryker med, det får vi ta. Utbildning framför allt.

Anonym sa...

Jag läste om en kvinna som mördat sina barn. Jag hatar alla kvinnor.
Jag läste om en man som våldtagit. Jag hatar alla män.
Jag läste om en invandrare som begått ett brott. Jag hatar alla invandrare.

Du är inte särskilt konstruktiv du... Samma retorik som SD, de du argumenter emot.

Krassman sa...

@Gustav
Oh no, here we go again. Kom inte du med om detta med kultur. Vad är en kultur? Finns det någon kultur där man våldtar eller? Du skriver att de som har en tveksam syn på kvinnors roll i samhället skall bekämpas, och vad avgör normen får jag då fråga?

Kan vara bra så jag vet vilka konservativa män jag skall skicka på ormprogrammering när det gäller kvinnans roll i samhället.

Varför inte oxå ta en titt på Sverigedemokraternas syn på kvinnor. Minskad aborträtt och knappast ett parti där man ser till jämn könsfördelning.

Börja nu inte en debatt du inte klarar Gustav, jag är så förbannat trött på SD amatörer som tror sig ha insikt bara för att dom har en åsikt.

Krassman sa...

@Anonym
Men snälla du, har du läst hela inlägget? har du läst min blogg tidigare? Har du läst mina tidigare inlägg om SD? Gör det innan du begår ett misstag.

Anonym sa...

Kul att läsa bittra vänstermänniskor som hävdar att SD är rasiter (t.o.m nazister ibland!).

Det kan inte kännas skönt att vänsterpolitiken snart suddas ut för gott i Sverige. Om inte vid detta val, definitivt till nästa val 2014. Hela Europa börjar reagera, Sverige är inte undantaget, bara lite _efter_ sina nordiska grannar.

Krassman sa...

@Anonym
Kul med återigen en anonym rasist och homofob, förutsätter att du är SD nämligen, som tror sig stå för någon sort sanning med bara stora ord och en självbild som lämnar en hel del mer att önska. Stackars pojk....

Unknown sa...

Så här kan man kanske skriva när den politiska korrektheten satt sig som ett filter i hjärnan. I veckan släppte FN en rapport som visar att det bara är lheshoto som är värre än Sverige, låter det otroligt? Tydligen så tycker svensk gammelmedia att det inte är så farligt. Men titta själva på NRK.no http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7235891

Johan sa...

"Världen är vacker, men har en sjukdom som kallas MAN!"
Tack för ett riktigt bra inlägg och kan inte annat än till punkt och pricka hålla med dig. Stor eloge.
Johan

S sa...

Du får jätte gärna förklara hur man menar om man på SDU:s sida klargör att man inte heller kan tänka sig låta kristna från "MENA"-länderna invandra då det är deras kultur det är fel på om man inte är rasist? Tror du kristna, var de än kommer från, har mer gemensamt med muslimsk kultur än kristna? Och vilken kultur är det då som är den "dåliga" och "farliga"?

johan sa...

Har du någon källa på att Åkesson pratat om etnicitet? Han brukar däremot prata om kultur. Självklart finns det ingen kultur som explicit tillåter våldtäkt, men samtidigt finns en mentalitet att kvinnan inte har lika högt värde som mannen och att synen på mannen och kvinnan te sig annorlunda än i Sverige. Hur kan man annars förklara den massiva överrepresentationen av överfallsvåldtäkter i vårt grannland där förövarna uteslutande är utomeuropeisks invandrare?
”Det var i oktober 2006 som Oslopolisen beslutade att kartlägga samtliga överfallsvåldtäkter mera systematiskt, vilket gav resultat – flera fall har klarats upp tack vare metoden. För ett drygt år sedan gick Rohde ut offentligt med uppgifterna. I samtliga 41 fall hade gärningsmannen ickevästlig bakgrund. Sedan dess har ytterligare 20 överfall skett och fortfarande är gärningsmännen till 100 procent invandrare av ickevästlig härkomst.”
Källa:
http://www.filefront.com/16949271/NA-2010-05-08-sid-8-10.pdf/
Gammal länk:
http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.6567955

Anonym sa...

Ökningen beror på att man urvattnat begreppet våldtäkt till att numera inkludera vad som kallades sexuellt utnyttjande förr i tiden.

Det inkluderar även helt frivilligt sex om ena parten är minderårig, man brydde sig inte ens om att särskilja det som man gör tex i USA.

Ta reda på fakta innan ni sprider dynga mot män, detta är kvinnor och feminister som ordnat denna statistik ökning utan att bry sig om konsekvenserna.

Anonym sa...

Så du tror inte på att man har en annan kvinnosyn i kulturellt avlägsna länder än Sverige?

Jag har växt upp i ett invandrardominerat område och fick se varje dag hur tjejerna behandlades av mänskor från kulturellt avlägsna länder, "svennehora" hit och "svennefitta" dit.
Gick tjejen i för utmanande kläder så var hon ett villebråd. Jag har en tjejkompis som blev spottad på bara för att hon hade en ganska kort jeanskjol.

Kolla upp BRÅ:s senaste rapport om invandrares andel i brottsstatistiken så ser du att de är överrepresenterade i våldtäktsstatistiken: http://www.bra.se/extra/measurepoint/?module_instance=4&name=1brottslsveutland.pdf&url=/dynamaster/file_archive/051214/e7dae113eb493479665ffe649e0edf57/1brottslsveutland.pdf

Här har du en inblick om hur det ser ut i Oslo: http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.6567955

Denna artikel är intressant i denna diskussionen med: http://www.dn.se/debatt/kulturarv-ligger-bakom-invandrarnas-brottslighet-1.421859

Blunda inte för ett problem vi har i samhället, det blir bara värre. Varför inte göra något åt det? Informera grundligt som Gustav säger, ställ krav på mänskor. Vad skulle du vilja göra åt problemet?

Anonym sa...

Vad vi verkligen itne behöver är fler tokfeminsiter som tycker det är okej att hata män.

Det fanns en grupp i tyskland som tyckte det var okej att hata judar och ville göra något åt saken, jag ser faktiskt ingen skillnad mellan feminism och nazism som den utvecklats idag, det har helt spårat ut och har inte ett skit med jämlikhet att göra utan är ett maktspel.

Anonym sa...

Varför säger parti ledare "kulturellt avlägsna länder" när han menar muslimer. För han menar väl inte de 1000- tals thailändskor som kommer som brudimport varje år ?? Ja dessa outbildade thailändskor blir lätt offer för männen och de går inte till polisen. För om de inte har bott i Sverige i 3 år så är de beroende av mannen. De riskerar utvisning om de inte är ihop med honom.

Anonym sa...

kalle008 säger : Det sorgliga är att Jimmie Åkessons beskrivning av kriminalstatisken är fullständigt korrekt; jag vet det mycket väl.

Det betyder, precis som han sa, att politikerna MEDVETET accepterar ett antal (svenska) brottsoffer, rånade, misshandlade och våldtagna, när man beslutar om någon ny kvot från kulturellt främmande länder.

Krassman sa...

@Karl
Jaha ja...då skall vi se Karl. Med tanke på din ingång i den jämförelsen, som jag mycket väl har läst, så blir det inte så svårt att öppna dina okunniga blå. Möjligtvis blå-gula ögon.

Anledningen är att benägenheten att anmäla en våldtäkt kan vara högre här än i andra länder, i alla fall enligt Niklas Långström, professor och sexualbrottsforskare vid Karolinska Institutet.

I Sverige kommer omkring 80–90 procent av våldtäkterna aldrig till samhällets kännedom, och det är svårt att veta hur de siffrorna ser ut i andra länder, säger han.

Men återigen så handlar detta INTE om etnicitet eller kultur utan om män som våldtar. Eller du kanske menar att alla våldtäkter som begås i Sverige göras av män från Lesotho?

Att sedan bara andas jämförelse mellan ett land i södra Afrika som ligger på plats nio i dödlighet i världen, 41:a plats i barnadödlighet, 212 plats av alla världen länder när det gäller livslängd, ett land där 23,2% av befolkningen lider av HIV/Aids, där 85 procent över 15 år kan läsa och skriva.

Ett land som ligger på 170:e plats gällande BNP i världen (Sverige 35), har 45 procent arbetslöshet, ett land där 49 procent av befolkningen lever i fattigdom och man har tre asfalterade flygplatser med statistik från SVERIGE......det säger mer om dig än Leshoto!!!

Krassman sa...

@Hasse Persson
Vad är ett kulturellt avlägset land? Vad är det som präglar kvinnosynen, är det männens syn på kvinnor kanske? Jag har inte skrivit att det inte finns skillnader, men att mena att vi har en syn på kvinnan i Sverige är inte sant, det finns många fler.

Har redan tagit upp en av de avgörande faktorer som leder till åtal för våldtäkt i Sverige är att förövaren är av icke europeisk härkomst, vilket jag tycker är mycket mer oroande. Lika inför lagen...

Sedan är inte Oslo Sverige Hasse, och det gäller oavsett hur mycket du och andra som sköter SD:s kommenterande tycker det.

@Anonym 19.22
Vem syftar du på med ditt itne tokfeminister???

@Anonym 19.36
Ohhh äntligen en anonym kriminolog som kan ge Jimmies antaganden rätt. Rätt gällande rättspraxis som ännu inte sammanställts eller redovisats och med all sannolikhet inte kommer att ta hänsyn till redan gjord forskning på området, gå och lägg dig grabben.

Din kommentar blir ju extra spännande i sken av det faktum att brottsoffer och våldsverkare har en relation i 88-89 procent av fallen av våldtäkt. Läs på till nästa gång så kanske du har skuggan av en chans i alla fall......

Anonym sa...

Har ingen aning hur du ser ut eller hur gammal du är, men jag skulle vilja krama om dig och ömt fråga varför du hatar män. Jag hoppas du förstår att det är få män som våldtar, procentuellt sett.

Anonym sa...

Klart vi har olika syn på kvinnan i Sverige, men det finns något slags medelvärde som pekar på att vi har en ganska bra syn. Sverige hamnar ofta högt upp i jämställdhetsundersökningar.

Kulturellt avlägsna länder? Ja länder utanför Europa, främst MENA länder.
I den Norska rapporten så var det främst kurder och afrikaner t.e.x.
På min skola där jag växte upp så var det syrianer och kurder i majoritet och var väldigt otrevliga mot tjejerna.

Du kan inte se en jämnförelse med Norge alltså? Norge är mycket likt Sverige i mångt och mycket. Har en ungefär lika stor invandring, något lägre dock. Kurder och afrikaner var den gruppen som var störst representerade i statistiken. Sverige har tagit emot stora grupper av kurder och afrikaner. Sedan har vi restultaten i brottsstatistiken, och resultaten är ganska anmärkningsvärda, 100% krassman, 100% av de dömda för överfallsvåldtäkter var invandrare. Du tycker inte det kan ge en fingervisning?

Sedan så tar du upp att en ledande faktor är att de är lättare för en invandrare att bli åtalad i våldtäktsmål än en svensk?
Tror du att det är enbart därför invandrare är såpass överrepresenterade?
Har alla åklagare eller domare i Sverige blivit tokrasister och ska till varje pris åtala en invandrare våldtäkt? Kan det inte vara så att de har blivit färgade av att så många invandrare blir amnälda för våldtäkt? Erfarenheter färgar en.
Så frågan blir då hur pass stort är detta problemet? När uppstod det? Hur vet man det? Kan du länka till den utredningen?

Läste du Mauricio Rojas debattartikel som jag länkade till?

Henrik C sa...

Ditt hat delar du med många andra och det är det som är problemet. Vad hände sist i Europa när socialister och kommunister jagade oliktänkande? Etablissemanget är där redan idag. Alla som inte tycker som ni är rasister. Du, herr Krassman har mer gemensamt med nazismen.

Krassman sa...

@Hasse Persson
Ha ha ha, ett medelvärde som har en ganska bra syn och så tar du upp jämställdheten. Så den jämställdheten vi har är tack vare männen syn på kvinnan eller? Kom igen Hasse, bättre kan du säkert....

Otrevliga mot tjejerna!!! Och i Vellinge kommun, vem är det som är otrevlig mot tjejerna där då tror du? Alltså jag uppskattar verkligen en debatt men det här kvalificeras faktiskt inte som detta.

Sedan så är återigen inte Norge Sverige och du kan omöjligt jämföra de flytningar och invandrare som Sverige tagit emot i modern tid jämfört med Norges, eller tycker du det? Hur du tittat på länder, kvantitet , ålder struktur och regioner det kommit från. Har du tittat på vilket stöd de fått, vart de bosatt sig och vilken arbetslöshet alla dessa Norsak invandrare (invandrare/flyktingar haft).

Jag tar upp det faktum att efter studerat våldtäktsfall så ser man att åklagare har större vanan att väcka åtal om förövaren är av icke europeisk härkomst. Dina frågetecken till trots så tänker jag låta dig själv fundera på orsak och verkan. Jag hänvisar bara till vad forskningen visar Hasse, det betyder oavsett vad vi båda tycker en hel del. Sök på namnen om du är nyfiken.

@Anonym 20.46
Och jag önskar jag kunde hålla dig lika varmt i min famn, se dig in i ögonen och fråga dig om du läst, och förstått det jag skrivit i mitt blogginlägg eller bara nöjt dig med rubriken.

Martin sa...

Hela artikeln låter som ett försök att tona ned vad SDs undersökning skulle kunna komma fram till?
Att antalet våldtäkter ökar varje år är väl ett problem? Socialdemokraterna har ju inte lyckats göra något åt problemet, varför ägna sig åt att hacka på SD när dom försöker? Om du vill vederlägga SD så är bästa sättet att göra det på att minska antalet våldtäkter som begås. Det är faktiskt ditt jobb som politiker. Och det har både du och borgarna misslyckats med. Så varför ska inte jag som väljare se om SD lyckas bättre?

Krassman sa...

@Henric C
Burp, ursäkta rapen Henric men din dåligt nyanserade kommentar gav mig bara sur mage, inget annat. Är du ytterligare en SD:are som inte läst hela mitt inlägg eller?

Martin sa...

7 augusti 2010 21.25.00 CET
Blogger Krassman sa...
"Sedan så är återigen inte Norge Sverige och du kan omöjligt jämföra de flytningar och invandrare som Sverige tagit emot i modern tid jämfört med Norges, eller tycker du det? Hur du tittat på länder, kvantitet , ålder struktur och regioner det kommit från. Har du tittat på vilket stöd de fått, vart de bosatt sig och vilken arbetslöshet alla dessa Norsak invandrare (invandrare/flyktingar haft)."

Så du menar också att det spelar roll vilken sorts invandrare man tar emot? Att somliga grupper är mer våldtäktsbenägna än andra och att Norge kanske råkat ta emot just såna? Om du nu har rätt i detta, borde vi inte vägra ta emot såna grupper då? Är det inte vår skyldighet mot de kvinnor som bor i sverige att inte utsätta dem för den överrisken? Om det är så alltså? Alltså, kvinnor upplever faktiskt risken att bli våldtagen som ett mycket stort problem. Den upplevda risken i sig är ett jätteproblem för att det sabbar vardagslivet (och helg) för många kvinnor. Får många att känna sig ofria.

Anonym sa...

Vilket skitsnack. Skulle Norge vara särskilt annorlunda jämfört med Sverige? Snacka om huvudet i sanden. Skärp dig för f-n, Krassman!

/Dr Dexter

magnus sa...

Krassman: "Men mörkertalet när det gäller våldtäktsbrott inomhus och mellan bekanta är med största säkerhet stort, allt enligt BRÅ".

Eh, mörkertal för det? Jaha?

Det är något BRÅ skriver utan att sätta det i relation till om det -- oanmälda våldtäkter i hemmet -- förändrats mellan år eller i relation till detsamma i andra länder. Att BRÅ nämner det tycks alltså sakna poäng.

Men jag tror jag vet en poäng! BRÅ kan inte förneka att svensk statistik (där det alltså inte hjälper att orera om mörkertal för oanmäld våldtäkt då jämförelsetal på andra håll saknas) har extremt många våldtäkter där vi är näst sämst efter Lesotho i Sydafrika.

Att du väljer att ta upp den (icke)saken kan bara bero på att du vill göra det BRÅ gör, svamla bort de dystra siffrorna.

För du avsåg väl inte poängtera att den 700-procentiga ökningen som gett oss andra plats i världen i själva verket -- med de oanmälda fallen -- är förstaplats?!?´

-
Antingen är ni som skriver detta (du är socialliberal?) skrupelfria lögnpropagandister eller så lurar ni er själva. (Samma falska argument har jag hört från de som ointelligent flirtat med PP och motsägelse om integritet, patent mm.)

I jämförelse med alla er som kommenterar Jimmie om BRÅ förefaller -- pga hur kassa ni är -- Jimmie otroligt intelligent! (Och han är verkligen tillräckligt intelligent och en duktig kommunikatör!)

magnus sa...

Förutom det jag nämnde -- att överrepresentationen är enormt stor för Sverige såsom landet i västvärlden som tar emot flest ickevästliga invandrare per kapita -- gäller att samtliga överfallsvåldtäkter i Oslo senare år varit av invandrare.

Påpekandet av en undersökning som visar större anmälningsbenägenhet för de av annan etnisk bakgrund (bl a nämnt av BRÅ) är marginellt och inte i storleksordningen BRÅ:s faktor 4.5 ggr högre förekomst av våldtäktsanmälningar för utlands födda.

Detta borde du veta om du läst utredningen och/eller BRÅ:s rapport 1995:17.

Att du själv "presterar" ett inlägg som bara innehåller trams och snömos och i det närmaste saknar relevans för statistiken och samtidigt gnäller på de som kommenterat att de inte läst din bloggpost för att de är SD:are är otroligt dumt. Ett antiintellektuellt dissande.

Intelligenta som förstår tomheten i ditt svammel kommer inte mindre att gilla SD när de läst dig, men vissa köper kanske din lögnpropaganda? (Som jag buslätt avslöjat.)

Förresten nämner BRÅ att överrepresentation för dessa brott över 8 (vill jag minnas) för somaliska män. (en omponent i de 4.5 ggr överrepresentation för utlandsfödda.)

Men kul att du samtidigt med ditt tomma svammel säger dig hata Jimmie. ;-)

Steva sa...

@Gustav

Det där med kultur och fostran är bara rasistiskt struntprat.
Alla vet att det inte finns någon som helst skillnad när det gäller kvinnosynen i Afghanistan och i Sverige.
/Steva

Anonym sa...

Faktum kvarstår dock att vi hamnar högt upp gällande ranking av jämställdhet, så i rimlighetens namn så har vi män i någon mån en ganska ok kvinnosyn. Speciellt i paritet med länder som har Islam som huvudreligion.

Med otrevlig så menar jag våld, tafsande och nedsättande kommentarer. Vänner som är bosatta i invandrardominerade områden runtomkring i landet upplever samma sak. Jag säger inte att man kan härleda detta till något empiriskt, men i samband med diverse undersökningar så börjar man ju se ett mönster. Liknande sak upplevs i invandrartäta Hjulsta utanför Stockholm, utdrag ur DN:

Ur DN den 18/2 -00:

"Alla fyra märker i sin vardag den omvända rasismen, den som innebär att vissa invandrare klassar svenskar som mindervärdiga varelser.

- Jävla svenne, så säger de, berättar Jessica... Och det är de svenska tjejerna som drabbas hårdast. För de är ju dessutom horor. Svennehoror."

"Jag berättar vad en 16-årig invandrarkille i Hjulsta sade till mig i måndags:

'...om jag skulle våldta en tjej så skulle jag välja en svensk tjej, en med kort kjol och höga klackar. Svenska tjejer måste lära sig att skydda sig. De måste förstå hur vi invandrarkillar fungerar...'"

Jag var lika naiv som du när jag växte upp, "äh det händer bara här". Men iom undersökningar som brå(jag hävdar fortf att de är överrepresenterade tills du har visat på hur stor utsträckning svenska domar åtalar invandrare än svenskar, bevisbördan ligger på dig) har gjort, så börjar man se ett mönster.
Vart är du uppväxt? Bor det många invandrare där du bor?

Du forsätter ihärdigt klamra dig fast vid att man inte kan jämföra med det med Norge, jag vidhåller att detta även ingår i mönstret. Liknande statistik finns ju i Sverige ang överfallsvåldtäkter:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article327666.ab

Sen refererar du till socioekonomiska orsaker och vilka regioner de har kommit ifrån som en möjlig orsak. För det första som det står i Maruicio Rojas debattartikel. Så även om man korrelerar med liknande status hos svenskar och invandrare så är det fortf en överrepresentation för invandrare. Och du kommer bara med hårklyverier när du pratar om vilka regioner de kommer ifrån i sitt hemland, när man kommer upp i siffra på 100 %.

Samma sak i den Norska staden Stavanger:

http://www.aftenbladet.no/lokalt/stavanger/1110921/1_av_18_har_etnisk_norsk_bakgrunn_.html

Liknande siffror i Storbritannien:

http://www.eutimes.net/2009/11/shocking-report-reveals-that-92-of-gang-rapists-in-london-are-non-white/

Här har du mer fakta, t.ex. kriminalvården forskningschef säger : "...en väldigt hög andel av sexualbrottslingarna inte har svenska som modersmål”.

http://www.bt.se/ledare/kronikorer/inget-perspektiv-forklarar-allt%281898286%29.gm

Anonym sa...

Del 1:

Faktum kvarstår dock att vi hamnar högt upp gällande ranking av jämställdhet, så i rimlighetens namn så har vi män i någon mån en ganska ok kvinnosyn. Speciellt i paritet med länder som har Islam som huvudreligion.

Med otrevlig så menar jag våld, tafsande och nedsättande kommentarer. Vänner som är bosatta i invandrardominerade områden runtomkring i landet upplever samma sak. Jag säger inte att man kan härleda detta till något empiriskt, men i samband med diverse undersökningar så börjar man ju se ett mönster. Liknande sak upplevs i invandrartäta Hjulsta utanför Stockholm, utdrag ur DN:

Ur DN den 18/2 -00:

"Alla fyra märker i sin vardag den omvända rasismen, den som innebär att vissa invandrare klassar svenskar som mindervärdiga varelser.

- Jävla svenne, så säger de, berättar Jessica... Och det är de svenska tjejerna som drabbas hårdast. För de är ju dessutom horor. Svennehoror."

"Jag berättar vad en 16-årig invandrarkille i Hjulsta sade till mig i måndags:

'...om jag skulle våldta en tjej så skulle jag välja en svensk tjej, en med kort kjol och höga klackar. Svenska tjejer måste lära sig att skydda sig. De måste förstå hur vi invandrarkillar fungerar...'"

Jag var lika naiv som du när jag växte upp, "äh det händer bara här". Men iom undersökningar som brå(jag hävdar fortf att de är överrepresenterade tills du har visat på hur stor utsträckning svenska domar åtalar invandrare än svenskar, bevisbördan ligger på dig) har gjort, så börjar man se ett mönster.
Vart är du uppväxt? Bor det många invandrare där du bor?

Anonym sa...

Del2:


Du forsätter ihärdigt klamra dig fast vid att man inte kan jämföra med det med Norge, jag vidhåller att detta även ingår i mönstret. Liknande statistik finns ju i Sverige ang överfallsvåldtäkter:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article327666.ab

Sen refererar du till socioekonomiska orsaker och vilka regioner de har kommit ifrån som en möjlig orsak. För det första som det står i Maruicio Rojas debattartikel. Så även om man korrelerar med liknande status hos svenskar och invandrare så är det fortf en överrepresentation för invandrare. Och du kommer bara med hårklyverier när du pratar om vilka regioner de kommer ifrån i sitt hemland, när man kommer upp i siffra på 100 %.

Samma sak i den Norska staden Stavanger:

http://www.aftenbladet.no/lokalt/stavanger/1110921/1_av_18_har_etnisk_norsk_bakgrunn_.html

Liknande siffror i Storbritannien:

http://www.eutimes.net/2009/11/shocking-report-reveals-that-92-of-gang-rapists-in-london-are-non-white/

Här har du mer fakta, t.ex. kriminalvården forskningschef säger : "...en väldigt hög andel av sexualbrottslingarna inte har svenska som modersmål”.

http://www.bt.se/ledare/kronikorer/inget-perspektiv-forklarar-allt%281898286%29.gm

Anonym sa...

"Har du tittat på länder, kvantitet , ålder struktur och regioner det kommit från. Har du tittat på vilket stöd de fått, vart de bosatt sig och vilken arbetslöshet alla dessa Norsak invandrare (invandrare/flyktingar haft)."
Du menar att detta är faktorer som gör det legitimt att våldta?

Classe sa...

Ingen orkar lr vill läsa din skit kassman.Flytta till rosengård så vi slipper se dig mer.

Peter Rickardsson sa...

Jo faktiskt så har våltäkt med kultur att göra. Tror du att det många som skulle bry sig - eller kanske låta bli att fnissa eller skratta - om en saudiarabisk eller afghansk kvinna skulle klaga på att hennes man våldtagit henne?

Det anses självklart i många kulturer att när en kvinna är gift så har hennes man fri tillgång till henne sexuellt utan att nödvändigtvis behöva be henne om lov (men självklart förstår vi bägge två att inte är vare sig särskilt smart eller skönt att på det sättet agera mot sin hustrus vilja - begreppet ömsesidig respekt finns nog i alla kulturer).

I vissa länder anses en kvinna som går på natten utomhus utan en mans sällskap som ett lovligt villebråd att göra vad man vill med.

Inte för att det är samma sak, men det ansågs fram till för bara några decennier sedan helt självklart att man i Sverige fick slå sina barn, ja man t.o.m. borde "aga" sina barn för att fostra dem och fortfarande undrar många amerikaner hur i hela friden man uppfostrar barn i Sverige om man inte får ge dem "a good spanking".

Min poäng är helt enkelt att kom inte och säg att våltäkt inte har en kulturell aspekt för det har det definitivt. Tror du mig inte så behöver du nog resa mer eller studera om - eller bo i - länder med fundamentalt annorlunda syn på kvinnan.

Det råder för övrigt inget som helst tvivel om att vissa invandrargrupper är kraftigt överrepresenterade när det gäller våldtäkter eller försök till våldtäkter. Även utslaget på samtliga invandrare så är statistiken talande. Se själv från Brottsförebyggande rådets "RAPPORT 2005:17" (sidan 41) ( http://www.bra.se/extra/measurepoint/?module_instance=4&name=1brottslsveutland.pdf&url=/dynamaster/file_archive/051214/e7dae113eb493479665ffe649e0edf57/1brottslsveutland.pdf ) där dessa brott är hela 5,5 gånger vanligare bland "Utrikes födda" jämfört med "Födda i Sverige med svenskfödda föräldrar".

Observera att detta ändå är utslaget över SAMTLIGA invandrare (dvs. även t.ex. invandrare från våra nordiska grannländer, som för övrigt hör bland våra största invandrargrupper).

Går man sedan ett steg längre och tittar på VISSA enskilda länder så behöver man inte vara ett matematiskt geni för att förstå att de kanske är tiofalt, tjugofalt eller fyrtiofalt överrepresenterade. (Jag vet inte - har inte tillgång till sådan statistik, om den ens finns.) Såvida man nu inte tror att andra skandinavier än svenskar skulle skilja sig dramatiskt från svenskar när det gäller den här typen av brott så måste andra grupper ligga betydligt högre än 5,5 ggr för att snittet ska stämma, om du förstår vad jag menar.

Nåja, fakta för invandrarkollektivet som helhet har du nu fått. Av det får du väl dra de slutsatser du vill.

Personligen tycker jag att det vore MER rättvist ATT peka ut enskilda länder, istället för att ALLA invandrare ska klumpas ihop så som BRÅ gör.

Att skyla över och gömma fakta bland hela invandrarkollektivet gynnar ingen. Det vore förstås betydligt mer konstruktivt om man istället klart kunde se att, säg, män i en viss åldersgrupp från en viss region eller ett visst land är något som polisen, socialbyråer, eller utbildningsväsendet bör jobba särskilt med.

Problem ska upp till ytan och lösas, inte spädas ut eller sopas under mattan bara för att någon grupp skulle känna sig kränkt eller utpekad. Det är bara om vi erkänner problem och vågar analysera dem som vi kan göra något åt dem.

Slutligen vill jag tillägga att jag inte har ett dyft med SD att göra och inte kommer att rösta på dem (vad nu det har med saken att göra). Dock är det viktigt att om du vill bekämpa vissa krafter i samhället så måste du också våga se med öppna ögon i de fall dina meningsmotståndare faktiskt har rätt eller åtminstone en poäng.

Med respekt och tack för ordet.

Mister Mars sa...

Vet inte om det är tragiskt eller komiskt att se all dessa (sd)-sympatisörer som alla verkar ha socialantropoligiska och etnologiska kunskaper värdiga en filosofie doktor.
Utöver detta har de också en magister i feministisk vetenskap och en kandidatexamen i sexologi. Inte så få har kvalificerade studier i statistik bakom sig.

De är också beresta både i svensk förort och arabvärlden och någon har till och med varit i ett land i södra Asien, ööhhh förlåt, södra Afrika somn heter Lesotho. Och de har verkligen varit i hela världen. Själv bor jag sedan många år på Mars, i provinsen Sydostasien. Jag tycker folk här är ungefär som oss. Jimmie Åkesson vet jag inte vad han kommer ifrån: kanske är han en kolonisatör från Pluto?

sofie sa...

skitbra inlägg, håller med helt! sd:s tjat om att invandrare är roten till problemet våldtäkt är skrattretande. det finns en struktur i vårt samhälle: MÄN tror sig ha rätt till kvinnors kroppar.
om man läser hela inlägget fattar man att du naturligtvis inte hatar alla män, utan män som jimmie åkesson som förlöjligar hela frågan.
cred till dig förresten som orkar bemöta alla korkade, ogenomtänkta kommentarer.

Anonym sa...

Själv har jag gett upp. Det spelar ingen roll om vi försöker lösa problem i Sverige - vi kommer bara ta på oss andra länders problem! Om vi skulle lyckas bli jämställda, få låg kriminalitet och en bra nivå av välfärd, kommer vi ändå att importera nya problem. Är inte detta vad (s) gjort? Skapat sin egen underklass, aka valboskap?

Nemokrati sa...

Till Anonym som skrev "Kul att läsa bittra vänstermänniskor som hävdar att SD är rasiter (t.o.m nazister ibland!)."

Granskning har visat att SD:s politiska företrädare ger penningbidrag till nazistiska organisationer:

Blekinge Läns Tidning – SD-politiker stöder nazister – Citat: "Nu avslöjas att flera av partiets politiker skänker pengar till nazistorganisationer. . I granskningen framgick det att förtroendevalda i partiet skänkt pengar till flera nazistorganisationer, bland annat Salemfonden, Nationalsocialistisk front, Info 14 och Svenska motståndsrörelsen. En av partimedlemmarna betalade även en medlemsavgift till Nationalsocialistisk Front.”

Beträffande Jimmie Åkessons inställning till att Sverigedemokraterna i Kyrkovalet 2009 lät sig representeras av företrädare med förflutet inom Nordiska Rikspartiet och Nationaldemokraterna sa Jimmie Åkesson så här:

”att han har svårt att politiskt definiera Nordiska rikspartiet och Nationaldemokraterna. Vidare sade han att de tre personerna i kyrkovalet, och deras människosyn, har bedömts vara trovärdiga partiföreträdare.”

Länkar: http://blt.se/nyheter/blekinge/sd-politiker-stoder-nazister(451234).gm

http://www.dn.se/nyheter/politik/fore-detta-nazist-representerar-sd-1.953504

Krassman sa...

@Martin
Att tona ner något som inte är presenterat är svårt, jag beskriver det faktum att våldtäkter är något som män gör mot kvinnor, i alla fall i störst uträckning, och det är ett strukturellt förtryck, inte etnict eller kulturellt.

Mitt politiska engagemang är inte ett jobb, däremot så är jag feminist och jobbar aktivt med att driva frågor om prostution och jämställdhet.

Det är saker som jag tror bidrar till ett bättresamhälle än att redovisa skillnader på människor och försöka hitta samhällsförbättring i att utpeka invandrare som roten till det onda.

Att gruppera människor och dömma hela folkgrupper är kanske det enda ni klarar av men när skall ni kunna lyfta blicken och se varje enskilld individ istället?

Du vet säkert mycket väl att socioeknomiska faktorerena präglar och avgör en persons liv. En fattig person, med låg utbildning, låg status och som saknar arbete löper större risk att begå ett brott än en rik, högutbildad som har arbete och status.

Självklart så riskerar vi att få fler personer som lever i ett utanförskap om vi inte ser till att fler får tillgång till jobb och egna inkomster. Det är det viktigste jobbet som måste göras.

Att tro att våra problem löser sig för att skylla allt någon annan och peka finger har aldrig fungerat, och det har aldrig byggt några starkare samhällen heller för den delen.

@Anonym 02.34
Är det så du tolker det jag skrivit så kan jag nog inte hjälpa dig så mycket. Kan du inte komma på bättre kommentarer än detta så borde du hålla dig till något annat att fundera på.

@Classe
Men du orkar Classe och du orkar dessutom att kommentera det på min blogg, tack för det din pajas.

Nemokrati sa...

Ytterligare tillägg till Anonym som sa: "Det kan inte kännas skönt att vänsterpolitiken snart suddas ut för gott i Sverige. Om inte vid detta val, definitivt till nästa val 2014. Hela Europa börjar reagera, Sverige är inte undantaget, bara lite _efter_ sina nordiska grannar."

I Tyskland går die Linke fram och är nu fjärde största parti. Berlusconi hänger på en lös tråd - efter senaste korruptionsskandalen och i Sarkozys Frankrike är vänsteroppositionen i växande, av samma orsak. För Merkel ser inte läget ljust ut.

Dessutom visar den senaste opinionsundersökningen i Danmark att man skulle få ett "rent rödt flertal" om det var folketingsval i dag. Så högern och extremhögern går bakåt.

http://politiken.dk/politik/article981434.ece

http://www.megafon.dk/default.asp?Action=Details&Item=503

Unknown sa...

Oavsett om invandrare skulle vara överrepresenterade även efter att man tagit hänsyn till social bakgrund, inkomst och utbildning så blir det väldigt svårt att klargöra och strävan efter det leder bara till såna här cirkeldiskussioner.

NÅGOT ATT DÄREMOT TA STÄLLNING TILL:

På grund av av dålig integrationspolitik så skapar vi dåliga förutsättningar för människor som kommer till Sverige.

Antingen måste vi avsevärt förbättra vår integrationspolitik så att den verkligen fungerar för alla som kommer hit ELLER om det visar sig att det är en orealistisk lösning; minska ner på invandringen till en nivå där folk hinner integreras i samhället och börja jobba därifrån istället.

Idealisk vore den första lösningen om det fungerade, men ibland gäller det att ha ett mer jordnära förhållningssätt.

Det finns en hel del människor som resonerar såhär kring den här frågan. Människor som tar väldigt illa upp när de blir kallade rasister.

Jag kommer troligtvis rösta SD i höst. Inte för att jag sympatiserar med deras partiprogram som helhet, utan för att göra en markering.

Unknown sa...

Hahahaha Du tror att det bara är SD:are som tror att det finns en kulturell aspekt på kvinnosyn... jag är vänsterpartist och tycker exakt samma sak.. och du tror inte det slår igenom på något sätt i det sexualiserade förtrycket och dylikt.. haha, kamma dig.

Erkänner man att vi i vår kultur inom sverige har gjort framsteg inom kvinnosynen och kvinnors rättigheter så är det sama sak som att antyda på att det finns skillnader och det är ju..

Det här är en undermedveten strategi från vissa inom vänstersfären, att erkänner man skillnader och gradskillnader i kvinnosynen (det är ju bara från olika stater den finns ;) ) så är man rasist...

Därför kommer man med argument som Sofie, "MÄN tror sig ha rätt till kvinnors kroppar." utan att överhuvudtaget komma med gradskillnader eller nyansera.. Det är ju just det här och den här synen på kvinnor som vi från stat, politiken, skola, media har motverkat och nått framsteg inom.. som vi dels märker inom anmälningsbenägenheten men också på den allmänna synen från både män och kvinnor i samhället på kvinnors rättigheter i förhållanden.. vi är långt ifrån klara och har mycket kvar att göra men att säga att vi inte har kommit någon vart är oärligt och destruktivt..

Det är klart som fan det finns en kulturell aspekt på kvinnosyn, titta dig omkring i världen, vilken värld lever du i.. och det här bevisas direkt av att vi har förbättrat "vår" "kultur" på det området.. alltså finns det en kulturell aspekt där eller..

(ursäkta jag glömde att det är bara är ifrån stater den kvinnosynen kommer och direkt när de kommer till sverige blir alla precis likadana på det området... ett skämt..)

Unknown sa...

"Och även om personer med invandrarbakgrund oftare misstänks för brottet spelar faktorer som social bakgrund, inkomst och utbildning större roll än nationalitet."

På grund av av dålig integrationspolitik så skapar vi just såna här förutsättningar för människor som kommer till Sverige.

Antingen måste vi avsevärt förbättra vår integrationspolitik så att den verkligen fungerar för alla som kommer hit ELLER om det visar sig att det är en orealistisk lösning; minska ner på invandringen till en nivå där folk hinner integreras i samhället och börja jobba därifrån istället.

Idealisk vore den första lösningen om det fungerade, men ibland gäller det att ha ett mer jordnära förhållningssätt.

Det finns en hel del människor som resonerar såhär kring den här frågan. Människor som tar väldigt illa upp när de blir kallade rasister.

magnus sa...

Nemokrati: "Blekinge Läns Tidning – SD-politiker stöder nazister – Citat: "Nu avslöjas att [...]".

Och du glömde påpeka detaljen att dessa for ur SD med huvudet före?

Noterar att Krassman inte svarar på min beskrivning av skälen till varför hans statistiska argument saknar relevans.

Istället skriver anonyme Mister Mars att jag måste ha besökt Lesotho för att i en bisats kunna nämna att Sverige har näst flest våldtäkter efter Lesotho. Den kommentarens osakliga sarkasm mot alla som kommenterar utan att förneka verkligheten tydliggör att vissa åsikter är otillåtna. Därmed är vi en slags diktatur, inte helt olik andra diktaturer.

Också offtopic: Om det gör anonyme bärsärken Mister Mars gladare kan jag nämna att jag råkat bevista föreläsningar om arbete i Lesotho.

--
PS: Statistik om våldtäkter i Sverige skulle trots att den visar att invandringen orsakat den kraftiga ökningen vara ett svagt eller obefintligt argument mot invandring, men det som Krassma, Expo m fl gör är att förneka fakta.

En diskussion om hur invandringen påverkar våldtäkter och annan brottslighet i Sverige skulle tydliggöra om det finns inslag i invandringen som är oönskade och borde rättas till. Tänker dels på en slags "äventyrsinvandring", men även kriminella nätverks verksamhet, som jag inte tror att ens de mest onyanserade kritikerna av oss som vill minska invandring gillar -- även om ni mer än gärna blundar för den. DS.

Martin sa...

@Krassman
8 augusti 2010 14.04.00 CET

Tja, det låter faktiskt som att du är fullt övertygad om att SDs granskning kommer visa att vissa invandrargrupper är groteskt överrepresenterade. Lät ju så i din kommentar om norge-sverige ovan också.
Om du har rätt i det, tja, jag tycker att man inte borde ta emot såna grupper. Min lojalitet är mot andra svenskar. Du kanske tycker att det är värt några hundra våldtäkter om året och fem tio ihjälslagna kvinnor. Jag tycker det inte.

Krassman sa...

@Martin
Vilket jävla resonemang, suck.

Martin sa...

Men det är ju det diskussionen handlar om? Du är redo att offra dina landskvinnor för dina teoriers skull? Och sen har du mage att påstå att du står på kvinnornas sida? Skamlöshet och makthunger är vad det ser ut som för mig.

För faktum kvarstår, både under vänsterblocket och under alliansen så ökar brottsligheten för varje år. Och det är en majoritet invandrare som begår brott. Och vi har högre andel med invandrarbakgrund i landet för varje år, särskilt snabbt ökar de grupper som är mycket överrepresenterade i brott (enligt gamla brå undersökningar, brå slutade rapportera sånt helt plötsligt, undrar vad det kan bero på?).

Det måste kräva en heroisk ansträngning i dubbeltänk för att påstå att det ena inte kan ha med det andra att göra. Eller en sällsynt rå och cynisk inställning till offren.
Om ni PK fanatiker inte gjorde sån stor skada mot era medmänniskor så hade det nästan varit synd om er.

Anonym sa...

@Mister Mars:
"De är också beresta både i svensk förort och arabvärlden och någon har till och med varit i ett land i södra Asien, ööhhh förlåt, södra Afrika somn heter Lesotho. Och de har verkligen varit i hela världen."

SD har störst stöd i de områden med hög andel invandrare. Hur förklarar du det? De människor som lever nära problemen röstar på SD. I områden där överklassen har hållit invandrare borta har SD lågt stöd.

Krassman sa...

@Martin
Jag vet inte vad det är för fel på ditt lilla huvud men något är det ju garanterat och det förs faktiskt inte någon diskussion Martin, det är bara du som sopttar ur dig stora ord, och som du vet Martin så fastnar inte stora ord eller fett fläsk i halsen, och verkligen inte på dig.

Jag skriver att våldtäkter är ett manligt problem och en manlig företelse, du vill till skriva det till kultur och etnicitet. Vilket jag inte tror.

Du skriver att "politiker" har accepterat våldtäkter som en medveten handling för att man har invandring och flyting mottagande och att jag är redo att offra "mina" landskvinnor för "mina" teoriers skull. Du är en naviv människa med en naiv världsbild som är full av fördomar och förakt. Tack för din kommentarer men kila iväg nu och lev ditt liv i din lilla glasbubbla.

Martin sa...

"Polisen märker dock en klar ökning av våldtäkterna i sommar."
http://www.dn.se/nyheter/sverige/fler-valdtakter-i-sommar-1.1152963

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article327666.ab

Anonym sa...

"JAG HATAR VERKLIGEN MÄN" !

_______________


svenska kvinnor är å andra sidan inte särskilt omtyckta av nån! de är kända i världen som madrasser som hånglar lesbiskt på krogen plus ligger med killar på löpande band men aldrig lyckas behålla en kille eftersom alla killar vet att svenska tjejer är inte bra som fru.... =)

svenska kvinnor ägnar hela livet åt att försöka vara män. De dumpar bebisen i armarna på pappan så han ska sitta med nappflaska och mata ungen medan hon tömmer tuttarna på toan på kontoret i en bröstpump, på arbetstid!

svenska tjejer är faktiskt inget att ha! så de är lika bra dom blir lesbiska allihop! =D

helt seriöst menat! =)

hatar inte svenska tjejer men undviker dom! som tur är jag inte svensk själv


/ Marco