måndag, augusti 09, 2010

Hägglund lovar guld, rökelse och myrra

I dag så presenterar Göran Hägglund ett nygammalt hopkok på sin familjepolitik med ett bäst före datum från sent 1800-tal. Den tillsynes enda nyheten är deras ofinansierade satsning på 10 000 jobb för funktionshindrade inom offentlig sektor vilket ändå är en bra ambition om något. Men med tanke på antalet anställda inom offentlig finansierad verksamhet minskat med 33 000 under den borgerliga majoritetens styre så kan man ju undra en hel del om dessa ”satsningar” när de nu presenteras 40 dagar innan valet.


KD lever kvar i riksdagen på marginalen just nu och uppenbart är att deras kampanj om verklighetensfolk(c) knappast kommer att bli den framgång som Hägglund och partiet hoppats på. Det är med all säkerhet därför man nu spänner bågen och försöker med hjälp av sedelpressen köpa lite nya väljare. Vårdnadsbidrag skall bli 6000 kronor i månaden, ytterligare sänkt skatt för pensionärer och sänkta arbetsgivaravgifter. Hägglund kommer med guld, rökelse och myrra till folket, men kommer det att fungera är min fråga.

Visst kan man presentera 10 000 nya jobb utan att det kosar en krona, eftersom de flesta av de funktionshindrade redan får ersättning men är det trovärdigt? Vi har även tidigare sett reformer finansieras genom förväntade intäckter, märkligt att jag då på Riksgäldens hemsida kan jag läsa mig till att statens finanser inte är i balans. För tolvmånadersperioden till och med juli 2010 resulterade nämligen statens betalningar i ett underskott på hela 52 miljarder kronor, det motsvarar den totala kostnaderna för all verksamheten vid våra universitet och högskolor för hela året. Något att fundera på i dessa tider då det lovas guld, rökelse och myrra.

Gammelmedia på detta:

Nymedia på detta:

Krassman / In Your Face

3 kommentarer:

Peter sa...

In Your Face är ju ett namn som passat på min blogg.
Till ämnet.
Givetvis är Hägglund lika skenhelig som övriga politiker.
Lovar till s de spyr, allt för att sitta kvar vid makten.
Någon som kan nämna en politiker som inte gör/gjort likadant?

Anonym sa...

Jag undrar hur många funktionshindare som S har anställda på sina olika kanlsier runt Sverige?

Krassman sa...

@Bo Grahn
Bra fråga Bo, kollade som snabbast men det finns ingen central info om detta. Måste kontakta respektive partidistrikt, så jag blir dig svaret skyldig.

Vad vi rödgröna däremot presenterat i vår gemensamma budget är följande för unga med funktionshinder.

"Unga med funktionsnedsättning är dubbelt utsatta på arbetsmarknaden och är överrepresenterade
bland de långtidsarbetslösa. För att Arbetsförmedlingen ska kunna erbjuda bättre stöd behövs
extra resurser. Vi vill därför avsätta 25 miljoner kr till Arbetsförmedlingen för mer individuellt
stöd för unga med funktionsnedsättning."