tisdag, augusti 10, 2010

Slut på utförsäljningarna

På Noliamässan i Piteå presenterade de rödgröna ännu ett vallöfte. – Det är 40 dagar kvar till valet och varje dag kommer vi att prata om jobben, för oss är det en viktig del. Många av våra nya idéer finns där, berättade Mona Sahlin. Jag lovar härmed Mona Sahlin att jag inte tänker vara sämre. Från och med idag så skall jag varje dag fram till valet skriva något om valets viktigaste fråga, jobben.

Att de flesta nya jobben skapas inom servicenäringen och hos små och medelstora företag vet vi. Vi behöver se fler entreprenörer och deras villkor för att kunna ta steget och starta sin egen verksamhet kan vara helt avgörande för att steget tas. Därför är det extra roligt att de rödgröna partiledarna meddelar att vi tänker skrota de nya karensreglerna som den borgerliga regeringen nyligen införde. Den kortaste karenstiden för en egenföretagare är nämligen sju dagar i det borgerliga Sverige.

Mona Sahlin levererade även ännu ett annat vallöfte som jag tror många väntat på. Det blir nämligen stopp för privatiseringar och statliga utförsäljningar om de rödgröna vinner valet. En av sakerna man hoppas på är att kunna dra i handbromsen för privatiseringen av Bilprovningen. Enligt en utredning som beställts av regeringen, är en stegvis prisökning på uppemot 100 procent trolig. Liknande prisutveckling har skett i Finland där marknaden avreglerades i mitten av 90-talet. Visst kan ökad tillgång försvaras, men hur mycket dyrare skall det behöva bli innan priset överstiger nyetableringar och kassaklirr hos privata aktörer.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet / SvD / DN / DN2 /

Nymedia på detta:
Mikael Abramsson / Alltid rött alltid rätt / Alliansfritt Sverige / Martin Moberg
/

Krassman / In Your Face

1 kommentar:

Steffe P sa...

En liten motsättning där kanske? Eller inte så liten. Ni vill ha entreprenörer som skapar jobb eftersom ni vet att dessa utlovade jobb inte skapas genom nån slags magiskt vift av Monas hand så att säga. Samtidigt skall ni stoppa entreprenörskapet inom en av de områden , tjänstesektorn, där jobben ev skulle finnas. Här krockar ju er rödgröna "staten vet bäst" ideologi med er "vi vill skapa jobb" tanke. Förresten - varför skall staten ha monopol på att tala om för mig hur min bil mår? Efter att ha väntat i ca tre månader på en tid i samma landsända där jag bor.