onsdag, september 01, 2010

Sveriges nya statsminister blir en kvinna

KI meddelade i dag att det behövs satsas dubbelt så mycket som den borgerliga regeringen föreslagit på offentliga stimulanser som betyder satsningar i uppförsbacke på fikon-språk. Med detta som bakgrund tog vi plats i varsin fåtölj inför kvällens debatt. Skulle vi nu se Reinfeldt presentera satsningar på välfärden, istället för att använda trubbiga skattesänkningarna som de vore ett kirurgiskt instrument. Skulle det nu bli välfärdens tur, som han själv lovade på Moderaternas partistämma i Gävle 2007.


Men icke då, kvällens debatt mot Mona Sahlin bjöd på den Reinfeldt som vi sett så många gånger tidigare, först fick se Göran Perssons dubbelgångare i full blom. Arrogansen var fullkomlig under inledningen av kvällens debatt. Reinfeldt var fullt fokuserad på att försöka mästra Mona Sahlin och berätta vad de rödgröna vill, istället för att presentera förträffligheten med sin egen politik, men där begick han sitt största misstag.

Mona Sahlin talade om ideologi och välfärd, Reinfeldt talade om pengarna som skiljer mellan de olika budgetalternativen. Att hävda att det bara skiljer pengar när man har en borgerlig sjukförsäkring och och en moderat ideologi som säger att det skall vara skillnad i skatt för de som arbetat och byggt vårt samhälle och de som arbetar och bygger det nu imponerar inte. Har man lagt en budget där man lägger fyra gånger så mycket på skattesänkningar som på välfärden så blir man svaret skyldig. Skillnaden kan minska säger Reinfeldt, men att klyftan skall bestå har han tidigare meddelat.

Pensionärer förstår skillnaden på ideologi och värderingar sa Mona Sahlin, och det gör dom verkligen. Reinfeldt har ett hack i skivan om "sänka trösklar" och levererar inte ett dugg av nya tankar. Mona Sahlin var mer taggad och mer på bettet än Reinfeldt som efter debattens slut insåg att det var två statsministerkandidater som just mötts, inte en statsminister och en oppositionsledare. Sedan kan Maria Rankka från Timbro fortsätta hävda att det är små ideologiska skillnader mellan de två regeringsplattformarna, det säger ju en hel del om henne och hennes agenda.

Gammelmedia på detta:
DN / SvD / Expressen /

Nymedia på detta:

Peter Andersson / Ett hjärta rött / Begrundat och plitat / Anna Vikström /

Krassman / In Your Face

3 kommentarer:

Tokmoderaten sa...

Bla bla blah!

Krassman sa...

@Antonsson
Jag tar din kommentar som intäkt för att även du ansåg att Mona Sahlin var den starkaste av de två kandidaterna under debatten.

PeO sa...

Ahum...

http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/de-flesta-tror-regeringen-blir-kvar_5236029.svd

Företoendet för tant Mona vacklar.

Re debatten. Som vanligt ser man vad man vill se. Känns lite panik i det rödgröna lägret just nu eller hur? Jobben er stora valfråga har ni hanterat skitkasst. Ni inser detta och börjar nu köra det gamla "ideologi" kortet. Liite sent om du fråga mig.