onsdag, november 25, 2009

Borgerliga kannibaler äter klöver

Idag har Centerpartiet förtroenderåd i Stockholm. Under evenemanget så valde Maud Olofsson att kommentera den interna kritiken kring partiets tappade fokus kring den egna politiken, och tappet i oppinionen. Kritikerna har delvis rätt, säger hon. – Vi har ansträngt oss för att få alliansen att fungera. Det finns andra partier som har partiprofilerat sig mer, jag har också samma bild. Personligen skulle jag vilja summera det till att borgerliga kannibaler nu äter klöver.

Allt eftersom Centerpartiet svängt höger, från blommande landsbyggd till trängseln på Stureplan och Malmskillnadsgatan så har även Folkpartiet svängt höger. Dessa båda partier har flyttat sig på den politiska skalan och i uppfattningen hos väljarna finns bara en vinnare, och det är Folkpartiet. Det finns inte längre ett borgerligt mittenalternativ för den stora gruppen av väljare som finns där. Det finns idag bara ett mitten-vänster alternativ på den skalan.

Maud Olofsson har varit under stark press den senaste tiden. Vattenfall, SAAB, vikande oppinionssiffror och frågan är om inte skandalerna kring den svenska grisuppfödningen även kommer sätta knorr på Mauds tillvaro. Maud Olofsson valde att berätta om vad partiet har levererat till den borgerliga regeringen. Hon lyfte fram satsningar på landets företag, inom klimat- och energiområdet och åtgärder för att komma tillrätta med ungdomsarbetslösheten.

Hon glömde dock att nämna att Centerpartiet även givit regeringen beslut om nybyggd kärnkraft, uranbrytning och mer eller mindre lagt sig för Moderaterna.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet, SvD

Nymedia på detta:
Ett hjärta rött, Ärlig Socialdemokrat, S-buzz, Ung vänster, Martin Moberg, Anki Furustrand

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: